בשבע 387: חלת מפתח – סגולה לפרנסה

פינחס ורבקה קופר , כ"ד בניסן תש"ע

החומרים (לחלה גדולה)  

1 ק"ג קמח

1 קובייה או שקית 'שמרית' (50 גרם)

1 שקית משפר אפיה

3/4 כוס סוכר

150 גרם מרגרינה

2 ביצים

1 וחצי כוסות מים פושרים

כפית מלח

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט: שומשום או פרג לפיזור

אופן ההכנה

מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משהים למנוחה בכלי מכוסה כחצי שעה מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ולאחר מכן כל יחידה ל-3 חלקים נוספים. סה"כ ל-9 חלקים שווים ליצירת החלק המרכזי של המפתח, מגלגלים שלושה חלקים לאורך של כ-40 ס"מ כל אחד וקולעים מהם צמה מניחים את הצמה במרכז מגש מרופד בנייר אפיה מרדדים עוד שלושה חלקים לרצועה באורך של כ-20 ס"מ כל אחד את החלקים הללו קולעים לצורת צמה (החלה הקטנה מהווה למעשה את השיניים של המפתח) מדביקים את קצה החלה הקטנה לקצה החלה המרכזית שהכנו קודם את שלושת החלקים הנותרים מגלגלים לרצועות ארוכות של כ-40 ס"מ קולעים מהם צמה ויוצרים ממנה מעין עיגול שאת קצותיו מחברים מתחת לגוף החלה הגדולה. עיגול זה מהווה את ראש המפתח מתפיחים עד להכפלת הנפח מורחים בזהירות בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג אופים בתנור שחומם מראש ל-180מעלות, כ-35 דקות עד שהחלה זהובה מעבירים לרשת לצינון.

(באדיבות השף סטפן לייק – חברת 'שמרית')