בשבע 389: המטבחון-מרק חומוס ועוף מרוקאי

(באדיבות 'שומרי משקל')

פנחס ורבקה קופר , ח' באייר תש"ע

החומרים (ל-8 מנות)

240 גרם גרגירי חומוס

1 קישוא גדול

2 גזרים

1 שורש סלרי

1 לפת בינונית

250 גרם דלעת

8 חלקי עוף שונים, נקיים משומן

1 בצל גדול

1 תפוח אדמה

2 כפות רסק עגבניות

10 כוסות מרק צח

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

  • משרים את החומוס במים למשך הלילה. למחרת מסננים ממי ההשריה. אפשר להסיר מהחומוס את הקליפה החיצונית
  • חותכים את כל הירקות לקוביות או פרוסות דקות. שמים בסיר גדול יחד עם החומוס והעוףמוסיפים לסיר את רסק העגבניות, התבלינים, המרק הצח ומביאים לרתיחה
  • מבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהחומוס מתרכך והמרק מסמיך. מגישים חם, עם פטרוזיליה למעלה
  • רצוי לבשל את המרק יום קודם, כדי שניתן יהיה להסיר ממנו כל שומן הנקרש למעלה
  • להכנת גירסה צמחונית: לאחר הבישול, ללא חלקי העוף, מרסקים במעבד מזון למחית חלקה ומעטרים בצנוברים ובתבלינים טריים.