בשבע 415: המטבחון

מעדן אורז עם שוקולד חם באדיבות השף ברק משי חורש – חברת 'טרה' :

פנחס ורבקה קופר , כ' בחשון תשע"א

החומרים (ל-5 מנות)   

  • 2 כוסות חלב 3%
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 32%
  • 2 כפות ממרח שוקולד 'השחר'
  • 2 כפות שטוחות סוכר
  • 5 כפות אורז
  • סירופ שוקולד (לא חובה)

אופן ההכנה

  • מחממים בסיר על להבה נמוכה את החלב עם השמנת המתוקה, הסוכר והאורז, תוך כדי ערבוב תמידי. לאחר כ-10 דקות, מוסיפים את ממרח שוקולד 'השחר', ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה כמו פודינג. מסירים מהאש ומוזגים לצלוחיות אישיות. לפני ההגשה מוסיפים מעט סירופ שוקולד (למי שמעוניין) ומגישים. ניתן לאכול את מעדן האורז גם קר. במקרה כזה יש להכניס את המעדן למקרר למספר שעות לפני ההגשה.
  • מעדן אורז עם שוקולד חם 'טרה'