ד' בשבט תשע"ט 22:08

מכינים מרק לשבת? איזה?

בשבתות החורף זה ממש נצרך

 

איזה מרקים אפשר להכין לשבת?  [צח, מרגיש לי חסר טעם, מרק כתום- נראה פחות מתאים לשבת]

 

אשמח לרעיונות!

 

 

ואגב, קניידלך- מה זה? מה הטעם? [כן, לא טעמתי את זה אי פעם]

אשמח לקבל מתכון טוב.

 

תודה

הכנות נעימות

וכמעט שבת שלום!

ד' בשבט תשע"ט 22:30
ברור.
ד' בשבט תשע"ט 22:31
מתאים בשבת.
לטגן בצל קצוץ, להוסיף כנפיים ולטגן כמה דק' מכל צד.
להוסיף ירקות חתוכים (אפשר גזר, קישוא, דלורית, תפוח אדמה, בצל... מה שאוהבים. ) מים, למלא. ולהוסיף סלרי או פטרוזיליה. מלח, פלפל. זהו. טעם מדהים!
ד' בשבט תשע"ט 22:33
מקמח מצה, ביצים, מים. יוצרים כדורים וזורקים למרק לכעשרים דק'.
יש לזה טעם טעים. ילדים אוהבים את זה מאוד. בתכלס זה סתם גוש בצק... אין בזה בשר או ירק...
ד' בשבט תשע"ט 23:47
ושכחתי לכתוב למעלה, אני צריכה מרק לא בשרי. (תימני, זה מרק עם בשר?)
ד' בשבט תשע"ט 23:50
מרק פטריות
מרק ארטישוק ירושלמי
(ירקות יקרים יותר אז ככה לכבוד שבת...)
מרק כרישה
אם כתום מרגיש לך חול אז אפשר לשבת מרק ירוק. (;
ה' בשבט תשע"ט 01:04
אבל אולי תנסי לעשות בלי עוף?
ה' בשבט תשע"ט 00:17
זה מרק ממש בריא וטעים! יש בו קטניות וירקות עליים. אם תרצי אכתוב את המתכון..
ה' בשבט תשע"ט 00:18
הוא בשרי?

ה' בשבט תשע"ט 09:05
1 בצל קצוץ
סלרי קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
1 כוס עדשים ירוקות
1 כוס חומוס מושרה
(אפשר גם להוסיף גריסים ושעועית)
חופן אטריות


מטגנת קלות את הבצל מוסיפה את הקטניות ומים מביאה לרתיחה מתבלת בפפריקה קצת כורכום וקצת כמון מוסיפה את הסלרי והכוסברה. מבשלים שעה (עד שהקניות מבושלות אולי קצת יותר) מוסיפה מלח ופלפל שחור. לוקחת כוס עם 2-3 כפות קמח מוסיפה מים קרים ופותחת את הקמח. מוסיפה לסיר ומערבבת.
מוסיפה איטריות ונותנת בישול של עוד רבע שעה.
כששותים מוסיפים לימון לצלחת..
ה' בשבט תשע"ט 10:26

אולי יעניין אותך