י"ב באדר א תשע"ט 18:49
יהיה טעים במרק? עם קישוא אולי?
י"ב באדר א תשע"ט 19:22
בכללי זה תחליף טעים לתפו''א.

אבל הוא מתייבש אז צריך שיהיה נוזלים... (רק קולורבי בתנור לא כ''כ טעים
י"ב באדר א תשע"ט 21:11
הכי טעים כמו שניצל כזה. עם שמן ופירורי לחם ותבלינים. יאמי ממש.
י"ג באדר א תשע"ט 22:48


י"ב באדר א תשע"ט 22:04
י"ג באדר א תשע"ט 22:48

מטגנים/מאדים בצל, שום

מוסיפים עדשים אדומות (עדיף מושרות ללילה קודם, ועוד יותר עדיף- מונבטות)

מוסיפים קוביות קולרבי

מים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט טחון, 

אם את רוצה חלבי- שמנת/חלב

או אם את רוצה פרווה (כמוני) - חלב סויה/ שקדים ללא סוכר (!!)

או שמנת צמחונית של אלפרו (לא ריץ לעוגה)

 

מבשלים וטוחנים בבלנדר.

 

אם רוצים עוד תיבול- אז טועמים ושמים מה שבא.

 

זה פשוט טעים!!!

 

מתכון נוסף - זה פשטידה - כמו פשטידת כרובית, רק עם קולרבי, שדי מזכיר את הטעם שלה.

 

אפשר להחמיץ, אפשר להוסיף למרק ירקות, אפשר לצלות בתנור...

י"ד באדר א תשע"ט 00:40
אפשר מתכון לפשטידת כרובית?
י"ד באדר א תשע"ט 04:43

לטגן בצל ושום - לשים בקערה נפרדת.

מוסיפים (אפשר מהכל ואפשר חלק): חלב, ביצים, יוגורט, גבינה צהובה מגוררת,

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

מערבבים היטב, אפילו אפשר להקציף קצת -לא יותר מדי.

מוסיפים כרובית (או למעשה כל ירק שבא לך)

אופים בתבנית מתאימה 180 מעלות למשך בערך 45 דקות, פחות או יותר.

 

זה הבסיס לפשטידה קלאסית - מוצרי חלב, ביצים, תיבול וירק.

 

יש שמוסיפים קצת קמח ואבקת אפייה - יוצא מרקם טיפה יותר קשה

 

אפשר להכין בצק לבסיס, לאפות אותו 12 דקות ולשפוך את התערובת מעל לפני האפייה הסופית.

 

לגרסה פרווה - צריך להיות יצירתיים, את יכולה לראות מה מתאים לך.

א. הבלילה מורכבת מביצים, שמן כף על כל ביצה, תיבול, כף קמח על כל ביצה, אפשר גם קצת אבקת אפיה - משהו כמו כפית על כל 2 ביצים.

ושאר החומרים שתרצי.

לפריכות - אפשר להוסיף פירורי לחם לבלילה ומעל הפשטידה לפני האפייה.

 

ב. בסיס של: חלב סויה/שקדים ללא סוכר, אפשר גם שמנת סויה (לא ריץ!)

ביצים, קמח ושמן (אותו יחס), תיבול.

 

ג. גרסה טבעונית 1: בסיס של בצל ושום מטוגן, חלב סויה/ שקדים לא ממותק (מדגישה שוב, כי זה ממש חשוב, אחרת עלול לצאת מגעיל) אפשר גם להוסיף קרם קוקוס

קמח חומוס, שמרי בירה, תיבול, אפשר גם אבקת אפייה קצת.

מערבבים היטב, אפילו בבלנדר (אם רוצים - מוסיפים את הבצל אחרי הבלנדר, שיישארו חתיכות)

את הבלילה מומלץ לבשל על אש בינונית עד שמסמיך קצת ואז מוסיפים את הירק ואופים.

מדגישה שהפשטידה הזו לא כל כך מתייבשת מבפנים, אז לא להיבהל אם זה מרגיש לא מוכן כל כך.

אופים על 190 עד שמשחים מלמעלה.

 

ד. גרסה טבעונית 2: להוסיף לקודם גם טופו ולטחון הכל יחד בבלנדר - זה יוצר מרקם יותר קרמי.

 

לשתי הגרסאות הטבעוניות אפשר להוסיף קמח- שיצא יותר קשיח ויבש.

 

תמיד אפשר למצוא מתכונים מדוייקים באינטרנט...

 

 

 

 

 

 

י"ד באדר א תשע"ט 08:54
ט"ו באדר א תשע"ט 19:40

מקלפים וחותכים לקוביות 3-4 קולרבי. מבשלים במי מלח עד שמתרכך. 

 

מערבבים בקערה 3 ביצים, 5 כפות קמח, כפית א. אפיה, רבע כוס שמן מלח פלפל אפשר גם אגוז מוסקט

 

מסננים את הקולרבי ומוסיפים לתערובת

 

משטחים בתבנית, מפזרים שומשום או פירורי לחם למעלה ואופים 20-25 דקות לצבע יפה. 

ט"ז באדר א תשע"ט 09:26

אולי יעניין אותך