פורום בישול ומתכונים
בהנהלת: ט'
ה' בתמוז תשע"ט 17:35
עם ילדיי אחוגה
נסתובבה כל היום
עד אשר נמות מחום
לפארק ולחזור
לפארק ולחזור
הש''א והמסרים שלי לא עובדים.
ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.
ה' בתמוז תשע"ט 19:48
לק"י
לרוב זאת העוגה, ובנוסף מכינה עוד עוגיות/ עוגות.
לרוב זאת העוגה, ובנוסף מכינה עוד עוגיות/ עוגות.
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
ז' בתמוז תשע"ט 08:41
לק"י
מערבבים- חצי כוס שמן וחצי כוס סוכר.
מוסיפים ביצה אחת ומערבבים.
מוסיפים לסירוגין (אני שמה הכל ביחד): כוס קמח, חצי שקית אבקת אפיה, 1 סוכר וניל.
בסוף מוסיפים חצי כוס מים/ מיץ/ יין.
יוצאת תבנית אינגליש קייק אחת.
אופים בחום של 180 מעלות.
אפשר להוסיף תוספות: קקאו, שוקולית, שוקולד צ'יפס, אגוזים, תפוחים וקינמון, שוקולד מומס, ממרח חלוה (את שני האחרונים שופכים מעל הבלילה בתבנית ומקשקשים אותם).....
מערבבים- חצי כוס שמן וחצי כוס סוכר.
מוסיפים ביצה אחת ומערבבים.
מוסיפים לסירוגין (אני שמה הכל ביחד): כוס קמח, חצי שקית אבקת אפיה, 1 סוכר וניל.
בסוף מוסיפים חצי כוס מים/ מיץ/ יין.
יוצאת תבנית אינגליש קייק אחת.
אופים בחום של 180 מעלות.
אפשר להוסיף תוספות: קקאו, שוקולית, שוקולד צ'יפס, אגוזים, תפוחים וקינמון, שוקולד מומס, ממרח חלוה (את שני האחרונים שופכים מעל הבלילה בתבנית ומקשקשים אותם).....
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
ז' בתמוז תשע"ט 23:52
הכל בקערה אחת:
1 ושלושת רבעי כוסות קמח
2 כוסות סוכר
שלושת רבעי כוס קקאו
1 וחצי כפיות סודה לשתיה
1 וחצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
2 ביצים
חצי כוס שמן (קנולה)
1 כוס מים
2 כפית וניל
מערבבים הכל, מוסיפים 1 כוס מים רותחים
מערבבים שוב ואופים בחום בינוני עד שהקיסם יוצא נקי
אוכלים בתאבון
ותודה לדליה ה. על המתכון
ט' בתמוז תשע"ט 10:58
כמעט כל שבת זאת העוגה שלנו בווריאציה אחרת..
קלי קלות.. וממש טעימה!
שני חסרונות: לא נראית מי יודע מה, וחייבים להקפיד לאפות למספיק זמן בחום לא גבוה מדי אחרת האמצע נשאר בצק..
3 כוסות קמח (אני משתמשת במלא 80 אחוז) או 2 כוסות קמח וכוס משהו יבש אחר (קקאו, שקדים, אגוזים וכו..)
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס נוזלים: מיץ/יין וכדומה
1 אבקת אפיה
6 ביצים
1 תמצית וניל
מערבבים הכל ביחד בקערה
מוסיפים תוספות שנותנות טעם
(פירות זה מעולה: תפוחים א פירות קיץ למיניהם, פירות יבשים, אזוגים מסוגים שונים, שוקולד ציפס, או בקיצור מה שרוצים..)
שמים בתבנית שהבלילה תגיע לגובה 2/3 מהתבנית כי העוגה תופחת בתנור.
ומכניסים לתנור בחום בינוני לבערך 40 דקות.
יוצאת מעולה ממש! הולכת במיוחד עם פירות, אבל טובה גם כעוגת קפה ואגוזים, קוקוס-לימון, שוקולד-יין, וניל-שוקולד ציפס ועוד.. לפי מה שמתחק לגוון..
קלי קלות.. וממש טעימה!
שני חסרונות: לא נראית מי יודע מה, וחייבים להקפיד לאפות למספיק זמן בחום לא גבוה מדי אחרת האמצע נשאר בצק..
3 כוסות קמח (אני משתמשת במלא 80 אחוז) או 2 כוסות קמח וכוס משהו יבש אחר (קקאו, שקדים, אגוזים וכו..)
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס נוזלים: מיץ/יין וכדומה
1 אבקת אפיה
6 ביצים
1 תמצית וניל
מערבבים הכל ביחד בקערה
מוסיפים תוספות שנותנות טעם
(פירות זה מעולה: תפוחים א פירות קיץ למיניהם, פירות יבשים, אזוגים מסוגים שונים, שוקולד ציפס, או בקיצור מה שרוצים..)
שמים בתבנית שהבלילה תגיע לגובה 2/3 מהתבנית כי העוגה תופחת בתנור.
ומכניסים לתנור בחום בינוני לבערך 40 דקות.
יוצאת מעולה ממש! הולכת במיוחד עם פירות, אבל טובה גם כעוגת קפה ואגוזים, קוקוס-לימון, שוקולד-יין, וניל-שוקולד ציפס ועוד.. לפי מה שמתחק לגוון..
ו' בתמוז תשע"ט 23:32
בס"ד
זו העוגה הקבועה שלנו...
אצלנו לא אוהבים עוגות
טוחנים את הגזר במעבד מזון, מעבירים לקופסא ושופכים בקבוק של ספרינג תפוזים.
בהצלחה
ז' בתמוז תשע"ט 08:07
כשאין זמן כ"כ אז סופלה שוקולד.
לעיתים עוגה כושית בציפוי שוקולד חם.
י"א בתמוז תשע"ט 19:25
הקלה- עוגת תפוחים של ניקי- רק שאני מגרדת אותם. יוצאת ממש רכה וטעימה ומתחסלת תמיד. ולוקח גג חמש דקות להכין
הקצת פחות קלה- סברינה- היא קלה רק דורשת הקצפה והפרדה של ביצים. ולסחוט מיץ תפוזים אם אין ריץ' או משהו אחר
ומלמעלה שמה או קצפת ואננס/אפרסק או ג'לי או מייפל
וטעים גם בלי כלום
גם עוגת פרורים ושמה או קרם שוקולד או ריבה
הקצת פחות קלה- סברינה- היא קלה רק דורשת הקצפה והפרדה של ביצים. ולסחוט מיץ תפוזים אם אין ריץ' או משהו אחר
ומלמעלה שמה או קצפת ואננס/אפרסק או ג'לי או מייפל
וטעים גם בלי כלום
גם עוגת פרורים ושמה או קרם שוקולד או ריבה
י"א בתמוז תשע"ט 20:48
מקציפה 4 חלבונים עם כוס סוכר
לחלמונים מוסיפה כוס חלב/חלב סויה/מיץ/ריץ' מהול במים/מיץאננס או אפרסק מהקופסה
כוס קמח אבקת אפיה
סוכר וניל
מאחדת
ולתנור
כשמוכן שופכת בכף מעל סוכר מומס במים רותחים
וציפוי-מה שרו ים-קצפת ופירות..ג'לי ..ושאר רעיונות
לחלמונים מוסיפה כוס חלב/חלב סויה/מיץ/ריץ' מהול במים/מיץאננס או אפרסק מהקופסה
כוס קמח אבקת אפיה
סוכר וניל
מאחדת
ולתנור
כשמוכן שופכת בכף מעל סוכר מומס במים רותחים
וציפוי-מה שרו ים-קצפת ופירות..ג'לי ..ושאר רעיונות
י"א בתמוז תשע"ט 21:26
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
י"א בתמוז תשע"ט 23:20
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
י"ב בתמוז תשע"ט 23:05
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
י"ב בתמוז תשע"ט 23:11
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
י"ב בתמוז תשע"ט 23:14
לק"י
פשוט מוסיפה לה שוקולית.
אבל נחמד ללמוד דברים חדשים.
פשוט מוסיפה לה שוקולית.
אבל נחמד ללמוד דברים חדשים.
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
י"ב בתמוז תשע"ט 23:10
אבל לאחרונה כבר כמה שבתות אני מכינה עוגת מייפל..
בפעם האחרונה שמתי בעוגה אחת סילאן במקום מייפל- יצא נחמד.
מחפשת קבועה אחרת... כי נמאס מזה מתישהו
או שיהיו כמה לתחלופה...רק לחפש מתכון לוקח לי יותר זמן מלהכין
י"ב בתמוז תשע"ט 23:11
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
י"ב בתמוז תשע"ט 23:22
י"ב בתמוז תשע"ט 23:40
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים: