י"א בתמוז תשע"ט 19:30

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"א בתמוז תשע"ט 19:32
לק"י

המוכר במכולת פה דחף אותו לבעלי.
והוא גם לא טעים, וגם עם גרעינים....

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"א בתמוז תשע"ט 19:43
לא יודעת, תמיד ליד דוכן האבטיחים עומדים חבורת גברים מגודלים (בחיים לא נשים, משום מה קניית אבטיח זה מקצוע גברי המעיד על יכולת, חשיבה מחוץ לקופסה ונבואה)

והם דופקים על האבטיח, מאזינים לצליל, מעבירים מיד ליד ומהנהנים בהבנה זה לזה.

מישהו יכול לשתף אותי ברזי המקצוע?

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

י"א בתמוז תשע"ט 20:27
י"ב בתמוז תשע"ט 00:35

גם בד"כ כשקונים שלם הרבה נזרק לפח, אצלינו לפחות

י"ב בתמוז תשע"ט 03:23

דופקים על שלשה אבטיחים, ואז לוקחים את השני.

המחמירים גם יעשו את עצמם מסתכלים על הגבעול של האבטיח, לבדוק את הצבע.

י"ב בתמוז תשע"ט 15:20
את צריכה אחד עגול ולא מוארך (נקבה. יותר מתוק)
גבעול יבש (קטפו בשל ולא בוסר)
יד לטפוח, אוזן לשמוע, ופנים לפרצף פרצופים של מבינה
בהצלחה😁
י"ב בתמוז תשע"ט 15:39
תודה גברת גפן!

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

י"ב בתמוז תשע"ט 23:24
י"ג בתמוז תשע"ט 01:36
שהגבעול יהיה לא יהיה בולט ישר אלא מקופל על דון האבטיח.

הקול שנשמע מהטפיחה צריך להיות עמום עם הד קטן - זה סימן שהוא עסיסי
הבדיקה הבאה זה כשנועצים סכין -
א. הצליל שלו שונה לפי המתיקות
ב. אם הוא מממשיך להתבקע לבד או לא. - אם מתבקע - סימן שהוא מתוק.

לא מתכתב עם נשים בפרטי.

י"ג בתמוז תשע"ט 21:38
י"ד בתמוז תשע"ט 01:27
אם יש עקיצות דבורים זה סימן טוב
י"ב בתמוז תשע"ט 17:31

למשל אחד הטיפים זה לבדוק שהעוקץ שוכב ולא ישר, הוא אם חלק ממנו צהוב..

י"ב בתמוז תשע"ט 20:53
לכבוד שבת קודש.

עד עכשיו זה הצליח לו.
י"ג בתמוז תשע"ט 10:18

לבקשת הלקוחות יש לבחור אבטיח אקראי, לדפוק עליו, להאזין לצליל ולעבוד על הלקוחות שאתה מסיק מזה משהו, המתיקות תלויה בכמות אור שמש שראה האבטיח והשבחת הזרע ואין שום דרך להבין מהצליל כמה סוכר יש בפרי, אבל אנשים חושבים שיש בזה משהו אז עושים הצגה, אף אחד לא יתבע את הירקן בסופר על אבטיח לא מתוק שקנית לשווא בשלושים שקל, מקסימום יחשבו הלקוחות שהירקן מטומטם, שגם ככה לא מצפים ממנו יותר מידי, רק להבין בצלילים של אבטיחים ולהסיק מסקנה בלתי אפשרית על רמת הסוכר שיש באבטיח.

 

היום הירקן הזה מנהל יבוא ויצוא בחרבת חלקי רכב עם תואר ראשון בארכיאולוגיה.

י"ט בתמוז תשע"ט 08:50
היא לדעת כמה הוא עסיסי
לא האם הוא מתוק.
והדפיקה עובדת מעולה כדי לנבא את זה אם בוחרים ללמוד מה צריך לשמוע ולא לזלזל.

לא חושבת שיש דרך לנבא אם הוא מתוק.
י"ב בתמוז תשע"ט 17:13

קצת כאילו שהוא חלול.

למדתי מאבא שלי - החקלאי בפנסיה. חיוך

למרות היותי אשה רזה וקטנה תמיד אני דופקת על האבטיח וב"ה תמיד האבטיחים שאני קונה מ-ע-ו-ל-י-ם!ליקוק

חוץ מזה, מה הבעיה בגרעינים?

פעם כל האבטיחים היו ככה.

תשתלו ויצאו לכם שיחים של אבטיחים!

י"ב בתמוז תשע"ט 17:38
לק"י

אבל עדיין לא מצאתי פתרון לאבטיח הזה...

הבעיה עם הגרעינים- שלטחון את האבטיח לגלידה או משהו, פחות מתאים יחד איתם.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תשע"ט 21:29
או למעוך עם מועך תפו"א ולסנן.
ואז יש רק את המיץ..

הגרעינים לא נטחנו לי בבלנדר.
י"ב בתמוז תשע"ט 21:29


י"ב בתמוז תשע"ט 21:36

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תשע"ט 21:51
לי יש מסננת כמו הקטנות בגדול.
אפשא גם במננת פסטה.
אולי אפילו בנפה של קוסקוס. אם זה לא עובר דרכו.
י"ב בתמוז תשע"ט 21:52
לק"י

נחפור בבית ונחפש מה יכול לסנן.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תשע"ט 22:05
י"ב בתמוז תשע"ט 22:15

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תשע"ט 22:45
תגידי אחר כך אם יצא משהו!

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

י"ב בתמוז תשע"ט 22:45

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תשע"ט 22:47
אנחנו עשינו "ארטיק אבטיח".
י"ב בתמוז תשע"ט 22:49
לק"י

בא לי פשוט להחזיר למוכר שיהנה ממה שהוא דחף לנו.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תשע"ט 22:52

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תשע"ט 22:49
זה כל כך מלכלך...
חשבתי על זה שמציעים לטחון, לסנן... למי יש כוח.

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

י"ב בתמוז תשע"ט 22:52

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תשע"ט 23:26
אולי אפשר לטחון ואז לסנן.
אנחנו מוציאים את הגרעינים מראש...
י"ב בתמוז תשע"ט 23:40

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ג בתמוז תשע"ט 00:42
י"ג בתמוז תשע"ט 07:03

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ג בתמוז תשע"ט 09:30
זה מציל אבטיחים

אל תאמר שהעולם חייב לך משהו. העולם לא חייב לך כלום. הוא היה כאן קודם.

י"ג בתמוז תשע"ט 10:46
אז ככה,נכון שהיום אבטיחים הם נטולי גרעינים אבל פעם לפני 35שנהומעלה היו גרעינים,באבטיח.
תכלס למי שיש סבלנות לחתוך להפריד את הגרעינים לקלות הקמח המלח לפזר בתבנית מעל נייר אפיה בחום של 180מעלות לקלות מידי פעם מלח בערך כף לחצי קילו (אפשר לשנות כמויות לפי טעם)קליה בערך 40-50דקות לקלות כך הזמן.
אפשר מדי רבע שעה להוציא גרעין או שניים לבדוק את מידת נקלעה.בנוסף אפשר להכין ארטיק אבטיח עם סוכר .מתכון מדוייק אין לי בטח יש ברשת.
י"ג בתמוז תשע"ט 11:35
לק"י

אני ממש לא רואה את עצמי מפרקת אבטיח לגרעינים.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ג בתמוז תשע"ט 11:34

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ג בתמוז תשע"ט 11:56

יש לי בבית מתכון מעולה.

אם אזכור אעלה אותו מאוחר יותר

י"ג בתמוז תשע"ט 14:11

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ד בתמוז תשע"ט 16:36


י"ד בתמוז תשע"ט 16:43

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ג בתמוז תשע"ט 12:29

או אבטיח מקולקל? לפעמים הוא לא טעים בגלל שהוא מקולקל(הרגע נתקלתי במקרה כזה) ובכזה לא כדאי להשתמש!

י"ג בתמוז תשע"ט 14:11

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ג בתמוז תשע"ט 15:29
עדיף לא להרוס חומרים נוספים
י"ד בתמוז תשע"ט 07:44

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ד בתמוז תשע"ט 00:30

מה שלימדו אותי...

מטרת המכה לשמוע אם הוא מיימי... כלומר בשל מדי, ואז הוא ספוגי וממש לא מוצלח.

 

צליל המכה צריך להיות קצר ומצלצל. ללא רעשי לוואי של מים.

לא קשור למתיקות.

 

חוץ מזה, גבעול ירוק להבדיל מיבש- סימן לטריות.

מתיקות נמצאת בשלבי בשלות מתקדמים... ולכן טוב שיהיה יבש. אבל לא יותר מדי, עלול להיות ספוגי...

י"ד בתמוז תשע"ט 10:18

את הגרעינים להוציא עם היד 

לטחון בבלנדר

להוסיף חתיכות קרח

נענע ומעט מיץ לימון

ועוד פרי טעים ,

רבע כוס סוכר 

אפשר במקום סוכר דבש/סילאן -רבע כוס

ולעשות ברד קייצי מרענן

אפשר להוסיף מעט וודקה 

י"ד בתמוז תשע"ט 11:49

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ד בתמוז תשע"ט 15:57


י"ד בתמוז תשע"ט 16:28

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

אולי יעניין אותך