י"א באב תשע"ט 01:23
למה תמיד כשאני מטגנת בשמן עמוק כל הבית נראה אחר כך כמו טרור ואני כולי כוויות?
איך עושים שהשמן יקפוץ פחות?
תמיד הוא קופץ לי לכאלה גבהים וכיוונים שאם אני הייתי עושה ככה, הבגרות שלי בספורט היתה נראית הרבה יותר טוב...
יש דרך לטגן בשמן עמוק רותח בלי לטגן את כל המסביב?
י"א באב תשע"ט 01:27
לק"י

אפשר לטגן בסיר, מן הסתם בגלל הדפנות הגבוהות יעוף פחות שמן החוצה.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"א באב תשע"ט 08:13
כילו, הפעם חלטתי לפני, אבל לפני החתונה גם זה היה קורה לי (ואז לא הייתי חולטת...)

חח זה עוקף סירים😣
י"ב באב תשע"ט 16:42
י"ב באב תשע"ט 16:43
י"ד באב תשע"ט 18:05
י"ב באב תשע"ט 14:23
עניתי לפי הנתונים שהיא נתנה..
י"ב באב תשע"ט 16:45
וגם זה לא לדעת כל העדות, תבררי עם חמותך.
י"ב באב תשע"ט 16:50
כ"ח באב תשע"ט 00:43

לא מתכתב עם נשים בפרטי.

י"א באב תשע"ט 01:33

 

בהנחה שאין לך מד-חום ייעודי, לפני שמתחילים עם כל הכמות שמים בשמן חתיכה קטנה של בצל (או מה שרוצים לטגן) ואם נוצרות סביבה בועות קטנות זה סימן שהשמן חם מספיק.

 

*כדאי שכל מה שמטגנים יהיה יבש כי שמן ומים (ומיץ של ירקות וכאלה) הם אויבים.

 

י"א באב תשע"ט 02:22


י"א באב תשע"ט 08:13
וכם, הכל יבש.
י"א באב תשע"ט 14:41

או שאתת מטגנת ירק והנוזלים שלו גורמים לשמן לקפוץ..(למשל חצילים או פלפלים)

י"א באב תשע"ט 14:55
י"א באב תשע"ט 23:24
כדאי לטופף עליו עם נייר סופג קצת לפני ההכנסה לשמן
י"ב באב תשע"ט 08:43
כמעט בכל דבר שמטגנים יש אי אילו מים.. גם בתפו"א. אבל כדאי לשים לייבוש על נייר סופג.
דרך אגב כדאי לשטוף את חתיכות תפוח האדמה ולייבש לפני הטיגון כי זה מוריד את העמילן שמבחוץ ויוצא יותר פריך.

אני שונאת שהמטבח מתלכלך אז מכניסה לשמן כשהוא כנראה לא מספיק חם.. נראה לי דווקא יותר חשוב להוציא כשהשמן חם כי אז נשאר פחות שמן בתוך מה שטיגנת.

ועוד טיפ:
תכסי את כל הכיריים מסביב, כולל סירים אם יש עליהם, בניר כסף. זה חוסך לכלוך בכמויות.. אבל מבזבז נייר כסף..
י"ב באב תשע"ט 09:30
לק"י

ינוסה...
באמת הצ'יפס יוצא לי סמרטוטי הרבה פעמים.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב באב תשע"ט 18:28

..ולא נוצרה שכבה קצת קשה מבחוץ, נראה לי.

וגם לשים על נייר סופג, שיהי מקום לכולם בלי להימעך כי אחרת הם יושבים להם בשמן ונעשים סמרטוטיים (ואני מתה על זה, אוהבת שמן כנראה..)

י"ב באב תשע"ט 20:38
לק"י

ותודה על הטיפ!

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב באב תשע"ט 18:49
נהיה סמרטוטי ואם שמים קצת יוצא קריספי..
י"ב באב תשע"ט 20:38

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ד באב תשע"ט 19:40
י"ד באב תשע"ט 19:43
שמן חם אוטם את המאכל ישר כשהוא נזרק לשמן. שמן פחות חם שהמאכל מוכנס אליו, פחות אוטם ואז בלאו הכי יותר שמן נספג לתוך אותו מאכל בזמן הטיגון. מסתמא שזה פחות בריא... ולדעתי האישית גם פחות טעים אבל אני יכול לקבל את זה שאולי יש כאלה שמעדיפים את המאכלים המטוגנים שלהם ספוגים בשמן.
י"ד באב תשע"ט 19:50
י"ד באב תשע"ט 22:11
י"ב באב תשע"ט 09:45
כדאי לקנות אחת כזו ולהניח בזהירות, לא לזרוק.
י"ב באב תשע"ט 10:59



We should just love, not fall in love
...Cause everything that falls gets broken
Just keep it real...

י"ב באב תשע"ט 11:02

אני מתכוונת לזה

תוצאת תמונה עבור כף עם חורים

י"ב באב תשע"ט 11:03



We should just love, not fall in love
...Cause everything that falls gets broken
Just keep it real...

י"ב באב תשע"ט 12:38
י"ב באב תשע"ט 16:48
י"ב באב תשע"ט 17:37
אם את לא מניחה רטוב או משהו שגם מקפיץ את השמן
י"ב באב תשע"ט 19:41

אפשר לשים מעט מלח בשמן אחרי שהוא רותח ואז כשמכניסים פנימה דברים הוא לא קופץ

י"ב באב תשע"ט 20:18
מתחלק ל2-
טיגון רגיל וטיגון עמוק.

טיגון רגיל -
שמין מעט שמן. בודקים בעזרת בצל קצוץ או כל דבר קטן אחר שאת מכינה כדי לבדוק שהטמפרטורה נכונה.
לבדוק שהאוכל יבש, לא נוטף. להניח את האוכל במחבת בצורה שמתרחקת ממך. ( אם את בצד ימין אז להניח את השניצל מימין לשמאל. ) כך שאם יווצרו בועות פחות סיכוי שישפריץ עליך.

שמן עמוק -
מומלץ להתחיל מטמפרטורה נמוכה. לטגן כמה דקות. להוציא. לתת לאוכל להתקרר מעט והשמן בנתיים מתחמם ומגיע לטמפרטורה יותר גבוה. להכניס את האוכל שוב לטיגון שני.
הטיגון הראשוני 'מבשל' והשני הופך אותו לקריספי.

טיפים חשובים לכל טיגון-
1. מעולם לא לשים שמן במחבת שלא ייבש ב100%. אם ניקית מחבת כדי להשתמש בו מומלץ להניח את המחבת על האש לכמה שניות עד ש-כ-ל המים יתאדו.
2. שמן שמעלה אדים/עשן הוא שרוף. לא מומלץ להשתמש בו. כל הטעם של השמן השרוף ייכנס לאוכל שמכינים בו.
3. אם השמן מגיע לטמפרטורה מידי גבוה - לכבות את האש ולהוסיף שמן למחבת. זה מצנן את השמן באופן מיידי.
4. לא להניח מכסה על סיר או מחבת שמטגנים בו. השמן מעלה אדים. האדים נהפכים למים שמגע עם המכסה ומטפטפים לתוך המחבת. ממש מסוכן.
5. מעולם! אבל מעולם לא משתמשים במים לכבות שריפה שנוצרה משמן. אפשר להשתמש בקמח/לשים מכסה על האש וכו. אבל לא מים.
6. טיפ מעניין - ניתן להשתמש פעמיים ויותר בשמן שנועד לטיגון עמוק. פשוט לחכות עד שהשמן יתקרר ואז לשפוך אותו לכלי שקוף. החלקיקים השרופים יישאר במחבת/סיר ותוכלי להשמש בשמן הזה שוב פעם.

בהצלחה!
י"ב באב תשע"ט 20:59
י"ב באב תשע"ט 21:02
י"ב באב תשע"ט 21:37
להניח בנחת ולא מהאוויר. ידיים יבשות וללא טיפות מים.
י"ב באב תשע"ט 21:38
צריך גם ללא אפייה אחרי,
צריך רותח ממש, לא מומלץ בשמן משום סכנה
י"ג באב תשע"ט 17:37


י"ג באב תשע"ט 22:13

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ד באב תשע"ט 22:15

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ד באב תשע"ט 23:27

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ח באב תשע"ט 00:17
דבר ראשון, הסיבה שהשמן "קופץ" - זה בכלל לא השמן...
טמפרטורת האיוד של השמן מאוד מאוד גבוהה, של רוב הנוזלים נמוכה בהרבה. בנוסף, המשקל הסגולי של השמן יותר נמוך ולכן הוא תמיד צף - ברגע שהמים מתאדים נוצר סוג של "סיר לחץ" ברגע שהאדים משתחררים הכל עף...

הדרך לפתור את זה -
דבר ראשון שמים מלח גס במחבת, המלח סופג את הנוזלים המיותרים.

דבר שני, לבדוק האם השמן רותח מספיק. ניתן לעשות באמצעות כף עץ - ברגע שהיא מעלה בועות סביב זה אומר שהשמן מוכן ובטמפרטורה הנכונה.
ברגע שהשמן מספיק רותח גם אם יש מעט נוזלים על האוכל המטוגן זה מתאדה מיד. כמובן שלא שמים משהו ממש רטוב.

יחד עם רחלי, אשתי האהובה.

מומחים לפיתוח הזוגית ומערכות יחסים. מפתחי ערכת כרטישיח לשיח זוגי חוויתי.

 

מוזמנים להציץ בכרטיס המחבר וליצור קשר.

י"ח באב תשע"ט 01:25
תודה רבה!
כ"ח באב תשע"ט 11:06
1. להכניס בעדינוך לתוך השמן ולא לזרוק פנימה. (באמצעות מזלג/רשת/כף, תלוי מה רוצים לטגן.)
2. לודא שאין מים במחבת ובמה שאת רוצה לטגן, טיפות של מים שנכנסים פנימה גורמים לשמן לקפוץ.

בהצלחה רבה,
אל תדאגי- עם הזמן תצליחי ותהיי ממש טובה בזה ובבישולים בכלל

אולי יעניין אותך