י"ד באב תשע"ט 18:43

כבר שנים מכינה את אותם סלטים...

מחפשת ריענון.. 

רעיונות

שתפו- איזה סלטים אתם מכינים לשבת (מתכוונת לסלטים מבושלים)???

י"ד באב תשע"ט 20:34
הריח טוב ואחי טוען שזה טעים, הוא חיסל חצי סיר
השקפתי בצל
הוספתי שום ופטריות
אחרי כמה דקות עירבוב,
הוספתי קוביות חציל וקוביות עגבניה,
עוד כמה דקות ערבוב,
הוספתי רסק עגבניות ומים,
הבאתי לרתיחה,
תיבלתי,
הורדתי לאש קטנה לעוד רבע שעה בערך.
י"ד באב תשע"ט 21:34
יש מלא רעיונות -
סלט קישואים ברוטב אדום
סלט קישואים במיונז (טעים ממש!) (יכולה לתת מתכון..)
סלט פלפלים בתנור
סלט פטריות ובצל עם רוטב סויה
סלט פטריות ובצל עם כמון
סלט חצילים פוריות
חצילים ברוטב אדום
חציל במיונז
חציל בטחינה
סלט גזר מרוקאי
חציל בטעם כבד
סלט כבד
חומוס ביתי
ארבעס
סלט זיתים
סלט עגבניות מיובשות (אין לי מתכון, אבל נשמע אחלה)
חילבה
סלק
סלק חי
מטבוחה
לא ממש סלט - חומוס בשר

זהו לעת עתה..
כ"ז באב תשע"ט 20:49
לפרוסות, בוזקים מלח ומעט שמן ואופים בתנור (אם את רוצה שהסלט יצא יותר בהיר אז תקלפי את החציל לפני..)
מטגנים בצל עד שמזהיב.
ביצה קשה.

טוחנים הכל עד שנהיה מרקם של ממרח אחיד ומתבלים במלח ופלפל.

לא כתבתי כמויות, כי זה תלוי כמה את רוצה.
נראלי שלחציל בינוני בגודלו צריך שני בצלים בינוניים ושתי ביצים.

בגדול, הבצל עושה את זה יותר טעים.

(הרבה זמן לא הכנתי אז מתנצלת שלא זוכרת כמויות מדויקות..)
כ"ז באב תשע"ט 21:57
ט"ו באב תשע"ט 10:33
פלפלים בתחמיץ
טחינה
חציל רומני
חצילים בתחמיץ
מלפפונים
גזר חריף
גזר מתוק
גזר מבושל
גזר וקולורבי
פסטו
ט"ו באב תשע"ט 12:58

כך גם אפשר להכיר סגנון.

י"ז באב תשע"ט 19:18
טחינה, חומוס, חצילים (ממרח, פרוסות מטוגנות או סלט) פלפלים ופטריות מבושל..
י"ז באב תשע"ט 20:29

1.גפרורי גזר עם תיבול של מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש ומעט לימון כבוש

2. קוביות סלק  מבושל עם תיבול של מיץ לימון,שמן זית , כמון והרבה פטרוזיליה קצוצה דקדק

3. סלק טרי מגורר + גזר ותפו"ע מגורר בתיבול מיץ לימון ודבש

4. כרוב אדום חתוך + גבעולי סלרי חתוכים, קוביות מנגו או פרי אחר, פטרוזיליה, נענע ותיבול של מיץ לימון שמן זית ודבש

י"ז באב תשע"ט 22:18
סליחה שכתבתי גם לא מבושלים...
י"ח באב תשע"ט 09:17
רעיונות לאוהבי הזיתים;
סלט זיתים מבושל ברוטב עגבניות- רסק עגבניות, שום שמן זית קופסת זיתן. לבשל כעשר דק. יוצר רך ועסיסי. מתאים להגיש קר.
זיתים טחונים- טוחנים בבלנדר זיתים ושום. קצת תיבול ויותר ממרח קרמי ומתובל. מזכיר קצת פסטו..

עגבניות שרי מיובשות בתנור על מלח גס. מעדן!
חצילים בתנור עם רוטב צ'ילי..
טחינה ביתית.
סלט כרוב חי עם בטטה אפויה ברוטב חרדל ודבש.

אולי יעניין אותך