ירוקים: חסה (אוהבת סלבנובה ירוקה חומה), עלי בייבי, רוקט, פטרוזיליה, נבטי אפונה, - כל צירוף שאת רוצה ובלבד שיכלול פטרוזיליה טריה (היא שעושה את רוב העבודה. לשים כמות), מלפפון, גבעולי סלרי, כייל - בקיצור כל מה שירוק.
סגול: נבטי צנונית, בצל סגול, סלק חי
אדום : עגבנית, פלפלונים
צהוב: עגבניות שרי, פלפלונים
כתום: עגבניות שרי, פלפלונים, (גזר)
חום: עגבניות שרי, סוגים מסוימים של חסה, פטריות.
אגוזים (מלך, ברזיל), שקדים, גרעיני חמניה, דלעת, צנוברים וכד'
אפשרי פרי (אני אוהבת להוסיף קיוי צהוב או אשכולית אדומה, אבל כל פרי שתרצי את יכולה)
או
אפשרי גבינה בולגרית / אחרת עד 5%
שמן זית איכותי
חומץ בלסמי איכותי ('יד מרדכי' בלי חומרים משמרים)
*******************
מהנ"ל תרכיבי מה שטעים לך,
ובלבד שיכללו כל הצבעים,
ותכלל הפטרוזיליה.
סלק חי טוב לסילוק רעלים - עוזר לירידה וגם נותן תחושת שובע 5 שעות אחרי שאכלת..
אין הגבלת קלוריות, שימי כמה אגוזים שבא לך.
כדאי להכין כמות יפה - מה שאת יכולה לאכול.
לשתות כמה שיותר במהלך היום
תנסי שבוע כל יום ותראי-
לא תרצי לאכול מתוק
(אפילו לחם לא בא לי. מכינה במקום דייסת כוסמת או שיבולת שועל מלאה או שיפון מלא לפעמים)
כן חשוב לשים לב לאכול חלבון (ביצה, דג, עוף)
וסידן- לכן עברתי לדייסות (שגם סותמות לשעות)
או - פיבר 1 עם יוגורט ופרי.
בפריזר יש פירות יער קפואים, אם מתחשק מתוק - אפשר לאכול אפילו קופסא- אין הרבה קלוריות. אם אין - אז פרי אחר
תהני