ו' בחשוון תש"פ 13:06
מחפשת נואשות מתכונים פרווה לארוחת צהריים..בלי כל הפסטות והפתיתים למינהם... משהו בקטע הבריא יותר.

אני מכירה מליון סוגים של מקרים. אורז. ידוע לכם על עוד דברים? תודה רבה
ו' בחשוון תש"פ 13:10

אורז עם עדשים

אורז ברוטב אדום

פירה

תפו"א בתנור

לביבות מטוגנות/אפויות

קפואים סויה כל מיני..

 

ו' בחשוון תש"פ 14:19
מג'דרה
תבשיל חומוס
סלט עדשים שחורות ובטטה
סלט אבוקדו וביצה קשה ותפוא
ז' בחשוון תש"פ 21:25
ויש הרבה חלבונים מגוונים ובריאים, אמנם אנחנו אוכלים כן יחסית הרבה פסטה אבל את יכולה להגיש אורז/בורגול וכאלה אם את מעדיפה.. יש גם פסטה מקמח מלא שהיא נראה לי די סבבה. מפרטת רעיונות לחלבונים, אם תרצי פירוט יותר ספציפי בשמחה.

קציצות טונה
רוטב עגבניות עם טונה(מתאים לאורז/קוסקוס/פתיתים וכו)
כמו פאי רועים רק על בסיס טונה עם רסק ובצל..
רוטב עם עדשים
פתיתים/אורז עם עדשים כתומות בסיר אחד
מג'דרה(אפשר גם מגדרה פתיתים)
קציצות עדשים
קציצות ירק עם ביצים
תבשיל ירקות עם חומוס
פלאפל(אפשר אפוי)
מוקפץ טופו/סייטן
קציצות דגים, דג בתנור..
ח' בחשוון תש"פ 12:42
כי זה יקר לנו

אבל בעיקרון, הסוד הוא לייבש אותו טוב טוב מהנוזלים שהוא בא איתם(לשטוף ולספוג טוב עם נייר סופג) ואז לחתוך לרצועות ולהשרות היטב בטעם טעים (סויה, סילאן, תבלינים)
לפחות חצי שעה

ואז לטגן.
ח' בחשוון תש"פ 12:57

מקפיצים במחבת גדולה (או סיר רחב) עם שמן ירקות מסוגים שונים, מתחילים מהקשים יותר (כמו גזר, בטטה) ומוסיפים את הרכים יותר
רצוי לחתוך לצורות אחידות יחסית, או עיגולים, או קוביות, או רצועות דקות

(נגיד גזר, בטטה,גמבה,קישוא,בצל, בצל ירוק,שעועית ירוקה,גרגרי תירס,תירס גמדי אם יש, גזר גמדי, פיטריות, כרוב,כרובית,ברוקולי),
לא חייבים את כל הירקות כמובן. שמים לפי מה שיש ולפי התקציב...
מוסיפים קוביות טופו (לא צריך המון, למחבת גדולה נגיד חצי גוש).
מוסיפים רוטב סויה או טריאקי, פלפל, מלח, אפשר טיפה זנגביל.
<אם רוצים מוסיפים אורז מבושל או איטריות אורז (משרים אותם קודם במים שיתרככו, וחותכים עם מספריים לאורך הרצוי)>
מטגנים הכל ביחד עוד קצת
אפשר אם אוהבים להוסיף ביצה טרופה במרכז המחבת, מחכים שהיא קצת תתקרש ואז מערבבים אותה עם כל התערובת
זהו
אפשר להוסיף גם בוטנים קלויים או שומשום קלוי

ח' בחשוון תש"פ 20:49
ח' בחשוון תש"פ 21:45
מי שלא רגיל אליו ,
יכול לסבול מיציאות רכות.
כי הוא אלרגן ,
שימו לב שהוא ידידותי לכם.


וכן עם תבלינים הוא אחלה ולי יותר טעים מבשרי אפילו 😆
ח' בחשוון תש"פ 22:25


ח' בחשוון תש"פ 21:43
כנ"ל קוסקוס .
אפשר לשדך לזה כל דבר,
סלמון מוקפץ במחבת בדיוק 3 דק' ומוכן
ברוקולי עם ביצה ופירורי לחם ולשלוח לתנור
פטריות מוקפצות בטריאקי עם שומשום
מרקים טחונים וכו

אולי יעניין אותך