כ"ה בשבט תש"פ 17:01
צהרים טובים, מחפשת גיוונים לסלט חצילים. מה שאני עושה בדכ(לא כולם יחד): פרוסות ברוטב עגבניות,פרוסות מוחמץ,קוביות עם בטטה ורוטב צילי,מרוסק עם פלפלים וכו
אולי יש עוד וריאציות שלא ניסיתי?
כ"ה בשבט תש"פ 17:11

2 חצילים קלויים
2 פלפלים אדומים קלויים
2 כפיות שום כתוש
3 – 4 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח

 

 

להוציא את “הבשר” מהחצילים לחתוך גס את הפלפלים ולטחון גס, לערבב עם שאר המצרכים ולתבל.

 

 

אני מכינה את החצילים והפלפלים באותה תבנית בתנור ולא כותשת את השום, טוחנת הכלי חד במעבד מזון.

 

 

כ"ה בשבט תש"פ 18:16
המצרכים פחות או יותר אותו דבר
פרוסות חצילים בתחמיץ | אז מה את עושה כל היום?
את הפלפל אני גם אופה עם החציל, ולפעמים אני מוסיפה עגבניות וחותכת את החציל לציפסים
כ"ה בשבט תש"פ 22:08
לק"י

לטגן או לאפות חצילים (כשהחצילים מעורבבים עם שמן)- קוביות/ פרוסות.
לקצוץ לקוביות קטנות בצל, גמבה ומלפפון חמוץ ולהוסיף לחצילים.
להוסיף מלח, פפריקה, כמון, שום כתוש, קצת מיץ לימון, ואפשר גם פטרוזיליה קצוצה ולערבב.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

כ"ה בשבט תש"פ 22:20

 

* חציל שלם קלוי ומגישים עם טחינה לבנה , פטרוזליה וחריף 

 

* חציל קלוי מרוסק עם מיונז, שום , מלח פלפל 

 

* חצילים בתחמיץ 

 

* חציל פיקנטי בצ'ילי מתכון של @טארקו

 

* חציל שרוף , עגבניה שרופה , גמבה ופלפל חריף 

הכל קצוץ עם שום שמן זית ומלח 

כ"ה בשבט תש"פ 22:21
לשרוף חציל על האש (טוב טוב) לקלף את הקליפה ולהוסיף כוסברה, עגבניות, שום ולטבל בשמן קנולה, מלח ופלפל. ממש טעים.

חציל בטעם כבד, מקלפים חציל אופים בתנור עד שמתרכך וטוחנים יחד עם ביצה קשה ובצל מטוגן ומתבלים.

חציל שניצל.
כ"ה בשבט תש"פ 23:42
כ"ו בשבט תש"פ 00:25
רעיונות טובים!
כ"ו בשבט תש"פ 10:49
חותך את החציל לקוביות
מטגן עד שנשרף קצת
מוסיף קטשופ ומבשל עוד קצת, מערבב היטב
וזהו!

זה טעיםםםםםםם
כ"ז בשבט תש"פ 23:00
לאפות חצילים בתנור (חתוכים לקוביות).
לטגן הרבה בצל.
לטחון במעבד מזון עם שמן זית עד שמתקבל ממרח בסמיכות הרצויה.
כ"ח בשבט תש"פ 21:04
1. חצילים מטוגנים בתיבול עם ביצה ופירורי לחם.
2. פרוסות חצילים מטוגנות, בקופסא בצד מכימה את הרוטב: חומץ, לימון, מלח, פפריקה, פטרוזיליה, שום. יוצא מעדןן.
3. קוביות חציל עם בצל מטוגן.. יוצא סוףף..

ל' בשבט תש"פ 00:42
חצילים בטחינה או במיונז.
שורפת על הגז ואז מערבבת עם הטחינה או המיונז
ואפשר גם סלט סביח
ל' בשבט תש"פ 11:14
וצילי,אכלתי פעם במסעדה והיה סוף.
אפשר מתכון??
ל' בשבט תש"פ 14:29
קוביות חצילים מטגנת או בתנור
כנל קוביות בטטה
מערבבת עם שום כתוש
שמן
לימון
מלח פלפל
ורוטב צילי. טועמת ולפי זה מוסיפה תיבול
ל' בשבט תש"פ 14:52
שאני מטגנת את הבטטה או אופה אז הוא משחים ונהיה מריר כזה, איך אפשר לבשל שלא יהרס?
ל' בשבט תש"פ 15:10
חותכים את החצילים, שמים במסננת גדולה (של פסטה), מפזרים מלח גס ונותנים לנוזלים לצאת - זה מוציא את המרירות. אחר כך שוטפים אותם טוב כדי שלא יהיה מלוח מדי.
ל' בשבט תש"פ 15:48
אני שמה על זה מלח וקצת שמז ואופה
ל' בשבט תש"פ 15:51
הגרעינים של החציל הם חומציים מאד וגורמים למרירות. בחצילים מעוגלים יש הרבה גרעינים, ולכן כדאי למלוח אותם לפני כן. בחצילים מאורכים יש מעט מאד גרעינים ואז אפשר להכין אותם ישר.
ל' בשבט תש"פ 15:56
שלא נתקלתי במרירות
ל' בשבט תש"פ 22:38
חציל בתנור - אני פורסת וממליחה, מחכה שיוציא מיץ ואז סופגת עם נייר סופג בקטנה, זה מספיק. מורחת שמן זית בנדיבות (ככה לא צריך להפוך באמצע) ואופה בחום ממש גבוה - לפחות 220
כשמזהיב מוציאה. חותכת ומוסיפה כוסברה, שום, טיפ טיפה חומץ ועוד קצת שמן זית.
חציל עם טחינה למרות שבטח כתבו- מחוררים את החציל עם מזלג ואופים שלם עד שמתרכך (אפשר גם לעשות חתך לאורך ולתקוע שיני שום). מחממים על הפלטה ובהגשה שופכים טחינה
א' באדר תש"פ 15:43
קוראת את כולכן

אולי יעניין אותך