מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
וזה גם לא נשמע לי טעים עם פירה.
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
"ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים ייחטבו
רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף"
(פתגם אינדיאני)
"ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים ייחטבו
רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף"
(פתגם אינדיאני)
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מבשלים תפו''א היטב, מועכים אותם לפירה,
מוסיפים בצל מטוגן, ביצים, כוסברה, מלח, פלפל, כורכום וראס אל חנות אם יש לך.
צריכה לצאת עיסה נוזלית יחסית.
מחממים הרבה שמן במחבת, וכשהשמן רותח שופכים פנימה את העיסה (או את חלקה,אם הכנת הרבה). חמש דק' על אש גבוהה ואז מנמיכים ונותנים לזה בערך 15-20 דק' להיטגן בנחת. עד שהחלק התחתון נהיה מספיק מוצק כדי שיהיה אפשר להפוך.
אח''כ- הופכים. זה קטע מסובך...אם את מצליחה וזה לא מתפרק אז סימן שאת אלופה ממש ..אבל גם אם מתפרק זה טעים, אז שווה.
הכי יעיל- להניח צלחת גדולה על המחבת ואז להפוך את המחבת כך שהפשטידה עוברת אליה ..זהירות לא להיכוות מהשמן... אח''כ מוסיפים שמן, מחממים ומחליקים את הפשטידה פנימה על הצד הלא מוכן.
שוב- אש גבוהה לחמש דק' ואז מנמיכים עד שמוכן
מוציאים באותה דרך- הפעם כדאי להשתמש בנייר סופג.
טעים חבל על הזמן...
אני מכינה בדר''כ 3-4 כאלה. זו השקעה אבל טורפים את זה ..
הבן שלי לא אוהבת פשטידות
והבת לפי החשק...
אבל אם אני אבשל תפו"א, אולי נגוון לנו את חלקם.
אני מכינה פשטידות בשבילנו, לא רק מה שאוכלים הילדים
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
אבל הוא טעים טרי.
מחממים בסיר רחב שמן זית, מוסיפים כמה דיני שום כתושות, כורכום, מלח, פלפל, ומערבבים
מוסיפים כ10 תפו''א חתוכים לקוביות
וקופסת שימורים של זיתים.
מוסיפים בערך 2-3 כוסות מים ומבשלים עד שהתפו''א רכים
בסוף- וזה מה שעושה את זה טעים- מוסיפים כף של עלי אזוב קצוצים (מיורן) ועוד קצת שמן זית .
זה טעיייים, אפילו לי שלא חובבת תפו''א בכלל.
אין זיתים בבית.
ומיורן- אין לי מושג מה טיבו (הוא נחשב לירק עלים?)
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
ואם לקנות זה גם דורש בדיקה אני אוותר.
אבל תודה!
איזה טעם יש לזה בכלל?
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
ואנחנו אוכלים שמנים מקטניות וקטניות שלא היו בגזירה (ושעועית ירוקה. לא ברור למה שעועית כן ואפונה ירוקה לא💁♀️).
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
עוגות/ קניידלך/ קציצות..
לביבות תפו"א, אפשר להוסיף ירוקים.
פירה, אפשר גם מטובל
תפו"א מבושלים במים שאח"כ מקפיצים קלות עם שמן ותבלינים. יוצא מעדן.
תפו"א מאודים.אפשר גם עם בצל.
אפשר לשים מתחת לעוף בתנור/עם עוף בסיר ואז הם מקבלים את הטעם של העוף.
סירות תפו"א-תפו"א מממולאים בבשר-מעולה.
אפויים בתנור במגוון חיתוכים ותבלינים
ציפס
וגם זה שנראה מושלם ממש-
קובה פטטה של עדן דוד - עונג שאין כדוגמתו - קרוטית - Krutit
בל"ח מוצהר וגאה
לכול המתלבטים או ששאלו את עצמם‼️
משקפת = בן
משבצת = בת
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
לא הכרתי את זה עד שהתחתנתי עם בעלי, אבל זה פתרון ממש טוב.
מרטיבים מצות (לוקחים כמה מצות, ומרטיבים היטב ואז שמים בנייר סופג/בשקית. אני משתמשת בשקית שמקבלים עם חבילת המצות. אחרי כמה דקות - מרטיבים שוב ושמים בשקית, ומחכים לפחות חצי שעה)
כשמצות רכות - אפשר לגלגל אותם כמו בלינצ'ס. אני שמה לילדים בפנים שוקולד השחר/גבינה/ממרח תמרים.
לפעמים גם קטשופ עם חתיכות חזה עוף מטובלות/פסטרמה - אם זה בטיול.
ולמה בשרשור הזה - כי הלהיט הטוב ביותר מבחינתם (וגם מבחינתי, כי זה משביע) זה לשים בפנים פירה ולגלגל. אפשר גם לשפוך מעל רוטב פטריות. אבל גם ככה הם אוכלים את זה וזה מושלם.
ממליצה לנסות.
אבל העיקר - לא לאכול אותם קצת אחרי שמרטיבים, אלא לחכות קצת, אחרת הם גם לא רכות מספיק לגלגול וגם יש להם טעם של מים...
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
בצל בינוי
3 ביצים.
חצי כוס שמן
בערך כפית וקצת מלח
לרסק הכל בבלנדר.
בתנור לשעה וחצי על 150/עד שמשחים
אצלנו ממש נהנים מזה כל השנה.
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
אפשר לעשות סוגשל סיגרים ממולאים בפירה טוב עם פטריות ובצל, הסיגר עצמו עשוי ממצה..וזה לא תמיד עובד טוב כי היא נשברת או מתפרקת אחרי שמשרים אותה,אז אפשר לעשות בצק מקמח מצה ואיתו לעטוף את המילוי, ואם גם לא זה, אפשר פשוט כדורי פירה עם גבינה צהובה,עטופים קמח מצה ןביצה ולטגן בשמן
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
ב"ה
הום פרייז
הום פרייז מנצח! המתכון הכי קל והכי טעים שתכינו - FoodisGood
קוביות של תפוחי אדמה מטוגנות כמו ציפס ומגישים בדרך כלל עם רוטב צילי אבל גם עם קטשופ זה מעולה
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים: