ט"ו בניסן תש"פ 23:33
מבושלים עם רוטב אדום גזה עם רסק וכמון, עם שקשוקה....
ט"ו בניסן תש"פ 23:51
לק"י

וזה גם לא נשמע לי טעים עם פירה.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ו בניסן תש"פ 23:50

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 00:13

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 14:14
ט"ז בניסן תש"פ 16:06


"ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים ייחטבו, והשדות כולם יתייבשו,

רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף" 

 

(פתגם אינדיאני)

ט"ז בניסן תש"פ 16:22
כרפס, גזר.. מה שרוצים.. רק יותר דליל ופחות סמיך....
ט"ז בניסן תש"פ 17:52


"ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים ייחטבו, והשדות כולם יתייבשו,

רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף" 

 

(פתגם אינדיאני)

ט"ו בניסן תש"פ 23:44
ט"ו בניסן תש"פ 23:51

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ו בניסן תש"פ 23:51
ט"ז בניסן תש"פ 00:10
עשיתי לחג יצא מעולה ב"ה
ט"ז בניסן תש"פ 00:17

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 01:10

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 01:18
כאילו צריך לבשל את התפו"א, ולייבש כזה שלא יתפוצצו בטיגון, למעוך, לקצוץ ירק ועוף אם את רוצה בשרי....
ט"ז בניסן תש"פ 01:23

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 00:14
זה בעצם פשטידת תפו''א מטוגנת.
מבשלים תפו''א היטב, מועכים אותם לפירה,
מוסיפים בצל מטוגן, ביצים, כוסברה, מלח, פלפל, כורכום וראס אל חנות אם יש לך.
צריכה לצאת עיסה נוזלית יחסית.
מחממים הרבה שמן במחבת, וכשהשמן רותח שופכים פנימה את העיסה (או את חלקה,אם הכנת הרבה). חמש דק' על אש גבוהה ואז מנמיכים ונותנים לזה בערך 15-20 דק' להיטגן בנחת. עד שהחלק התחתון נהיה מספיק מוצק כדי שיהיה אפשר להפוך.
אח''כ- הופכים. זה קטע מסובך...אם את מצליחה וזה לא מתפרק אז סימן שאת אלופה ממש ..אבל גם אם מתפרק זה טעים, אז שווה.
הכי יעיל- להניח צלחת גדולה על המחבת ואז להפוך את המחבת כך שהפשטידה עוברת אליה ..זהירות לא להיכוות מהשמן... אח''כ מוסיפים שמן, מחממים ומחליקים את הפשטידה פנימה על הצד הלא מוכן.
שוב- אש גבוהה לחמש דק' ואז מנמיכים עד שמוכן
מוציאים באותה דרך- הפעם כדאי להשתמש בנייר סופג.
טעים חבל על הזמן...
אני מכינה בדר''כ 3-4 כאלה. זו השקעה אבל טורפים את זה ..
ט"ז בניסן תש"פ 00:17
לק"י

הבן שלי לא אוהבת פשטידות
והבת לפי החשק...

אבל אם אני אבשל תפו"א, אולי נגוון לנו את חלקם.
אני מכינה פשטידות בשבילנו, לא רק מה שאוכלים הילדים

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 00:17

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 00:20
הכנתי הבוקר, בחג.
אבל הוא טעים טרי.
מחממים בסיר רחב שמן זית, מוסיפים כמה דיני שום כתושות, כורכום, מלח, פלפל, ומערבבים
מוסיפים כ10 תפו''א חתוכים לקוביות
וקופסת שימורים של זיתים.
מוסיפים בערך 2-3 כוסות מים ומבשלים עד שהתפו''א רכים
בסוף- וזה מה שעושה את זה טעים- מוסיפים כף של עלי אזוב קצוצים (מיורן) ועוד קצת שמן זית .
זה טעיייים, אפילו לי שלא חובבת תפו''א בכלל.
ט"ז בניסן תש"פ 00:25
לק"י

אין זיתים בבית.
ומיורן- אין לי מושג מה טיבו (הוא נחשב לירק עלים?)

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 01:41
אני קטפתי מהגינה..
ט"ז בניסן תש"פ 01:42

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 01:43
אבל אני כן משתמשת. משרה, שוטפת היטב, בודקת.
ט"ז בניסן תש"פ 01:46
לק"י

ואם לקנות זה גם דורש בדיקה אני אוותר.
אבל תודה!

איזה טעם יש לזה בכלל?

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 01:49
טעם אזובי כזה...
ט"ז בניסן תש"פ 01:50

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 00:18

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 00:21
גם כמון טוב.
ט"ז בניסן תש"פ 00:22
יש כאלה שגם מחשיבים כמון בתור קטניות
ט"ז בניסן תש"פ 00:23

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 00:24
ידעתי למה התחתנתי עם ספרדי...
ט"ז בניסן תש"פ 00:26
לק"י

ואנחנו אוכלים שמנים מקטניות וקטניות שלא היו בגזירה (ושעועית ירוקה. לא ברור למה שעועית כן ואפונה ירוקה לא💁‍♀️).

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 00:21
על שלי כתוב רק לאוכלי קטניות, השאלה מה יש בזה. ל''קטניות'' יש כל מיני הגדרות...
יש הרבה מוצרי ''קטניות'' שדווקא אשכנזים רבים כן אוכלים.
ט"ז בניסן תש"פ 02:45
קיגעל תפוחי אדמה (אפשר להוסיף לזה שכבה של בטטה מגורדת בשביל הגיוון)

ציפס

ט"ז בניסן תש"פ 07:45
כמה פשוט ככה טעים
י"ז בניסן תש"פ 21:10
י"ז בניסן תש"פ 21:49
מטגנים פרוסות דקות של תפוא. כשכמעט מוכן מוסיפים ביצים ותבלנים ומקשקשים או הופכים ( המיומנות של אבא שלי להפוך מושלם;)) אם רוצים מטגנים לפני גם בצל ופטריות
י"ז בניסן תש"פ 21:50
י"ז בניסן תש"פ 22:43
שומרים את מה שיש לדברים יותר מורכביפ
עוגות/ קניידלך/ קציצות..
ט"ז בניסן תש"פ 09:19
קייזלע(לביבת תפו"א ענקית, דומה יותר לפשטידת תפו"א במחבת)
לביבות תפו"א, אפשר להוסיף ירוקים.
פירה, אפשר גם מטובל
תפו"א מבושלים במים שאח"כ מקפיצים קלות עם שמן ותבלינים. יוצא מעדן.
תפו"א מאודים.אפשר גם עם בצל.
אפשר לשים מתחת לעוף בתנור/עם עוף בסיר ואז הם מקבלים את הטעם של העוף.
סירות תפו"א-תפו"א מממולאים בבשר-מעולה.

אפויים בתנור במגוון חיתוכים ותבלינים
ציפס
ט"ז בניסן תש"פ 11:08
אפשר ממולאות בבשר טחון, אפשר בפטריות ובצל.
וגם זה שנראה מושלם ממש-
קובה פטטה של עדן דוד - עונג שאין כדוגמתו - קרוטית - Krutit
ט"ז בניסן תש"פ 11:14
עם טבלינים ואז מטגנים

בל"ח מוצהר וגאה בלח רמקולגבעוני

 לכול המתלבטים או ששאלו את עצמם‼️

משקפת = בן 

משבצת = בת

 

ט"ז בניסן תש"פ 11:53

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ט"ז בניסן תש"פ 12:37
ט"ז בניסן תש"פ 12:37

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ח בניסן תש"פ 11:49

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ז בניסן תש"פ 22:55

לא הכרתי את זה עד שהתחתנתי עם בעלי, אבל זה פתרון ממש טוב.

מרטיבים מצות (לוקחים כמה מצות, ומרטיבים היטב ואז שמים בנייר סופג/בשקית. אני משתמשת בשקית שמקבלים עם חבילת המצות. אחרי כמה דקות - מרטיבים שוב ושמים בשקית, ומחכים לפחות חצי שעה)

כשמצות רכות - אפשר לגלגל אותם כמו בלינצ'ס. אני שמה לילדים בפנים שוקולד השחר/גבינה/ממרח תמרים.

לפעמים גם קטשופ עם חתיכות חזה עוף מטובלות/פסטרמה - אם זה בטיול.

ולמה בשרשור הזה - כי הלהיט הטוב ביותר מבחינתם (וגם מבחינתי, כי זה משביע) זה לשים בפנים פירה ולגלגל. אפשר גם לשפוך מעל רוטב פטריות. אבל גם ככה הם אוכלים את זה וזה מושלם.

ממליצה לנסות.

אבל העיקר - לא לאכול אותם קצת אחרי שמרטיבים, אלא לחכות קצת, אחרת הם גם לא רכות מספיק לגלגול וגם יש להם טעם של מים...

י"ז בניסן תש"פ 23:20

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ח בניסן תש"פ 10:05
5-6 תפוא
בצל בינוי
3 ביצים.
חצי כוס שמן
בערך כפית וקצת מלח
לרסק הכל בבלנדר.
בתנור לשעה וחצי על 150/עד שמשחים
אצלנו ממש נהנים מזה כל השנה.
י"ח בניסן תש"פ 11:49

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ח בניסן תש"פ 15:49

אפשר לעשות סוגשל סיגרים ממולאים בפירה טוב עם פטריות ובצל, הסיגר עצמו עשוי ממצה..וזה לא תמיד עובד טוב כי היא נשברת או מתפרקת אחרי שמשרים אותה,אז אפשר לעשות בצק מקמח מצה ואיתו לעטוף את המילוי, ואם גם לא זה, אפשר פשוט כדורי פירה עם גבינה צהובה,עטופים קמח מצה ןביצה ולטגן בשמן

י"ח בניסן תש"פ 16:04

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ח בניסן תש"פ 20:38

ב"ה

הום פרייז

הום פרייז מנצח! המתכון הכי קל והכי טעים שתכינו - FoodisGood

קוביות של תפוחי אדמה מטוגנות כמו ציפס ומגישים בדרך כלל עם רוטב צילי אבל גם עם קטשופ זה מעולה 

י"ח בניסן תש"פ 20:39

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

אולי יעניין אותך