ד' בסיוון תש"פ 23:31
לעוגת גבינה אפויה בלי אינסטנט פודינג ובלי שמנת מתוקה.
אה, וגם בלי גרידת לימון.
פשוט כי הלימונים פה עטופים במשהו מגעיל..

יש חיה כזאת?
ה' בסיוון תש"פ 00:58
לק"י

לא בטוחה, אבל נראה לי שזה יעבוד.

הנה - בישול ומתכונים

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ה' בסיוון תש"פ 03:14
מתכננת לנסות אותו מחר:

החומרים:
500 גרם גבינה
1.5 כוס סוכר
0.5 כוס שמן
2 סוכר וניל
3 ביצים
2 כוסות קמח תופח (כמובן אפשר קמח רגיל +כפית אבקת אפיה)
3 כפות קוקוס (אני אישית לא אוהבת, אז לא שמתי)
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, את הקמח מוסיפים בסוף.
יוצקים לתבניות אינגלישקייק (לפחות 2) ואופים בתנור מחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה
ה' בסיוון תש"פ 06:56
גבינה ניו יורקית-


קודם מכינים את התחתית-
מצרכים:
2 כוסות קמח (280 ג)
2 כפיות שטוחות א. אפיה
שליש כוס סוכר (70 ג)
שקית סוכר וניל
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות
4 חלמונים.

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים את כל החומרים למעט החלמונים בפולסים קצרים במעבד מזון. לאחר מכן מוסיפים את החלמונים ומערבבים שנית עד לקבלת בצק פירורי. מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים לתנור ל10-20 דקות עד להזהבה. ( לרוב נשאר לי בצק)


לשכבת הגבינה-
רכיבים:800 ג גבינת שמנת בטמפרטורת החדר.
כוס וחצי סוכר (300 ג)
כפית וחצי תמצית וניל אמיתית.
4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
3 חלמונים
כף מיץ לימון טרי

הוראות הכנה:
שמים את הגבינה במערבל מזון ומתחילים להקציף.
מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף דקה שתיים. עד שמתקבל מרקם אוורירי. מוסיפים את תמצית הווניל הביצים והחלמונים זה אחר זה ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את מיץ הלימון ומקציפים עוד מעט.
יוצקים לתבנית על הקלתית האפויה ואופים כ60 דקות פחות או יותר עד להזהבה קלה בחום של 150 מעלות.
לפעמים צריך תבנית אידוי. לי הלך יותר טוב בלי.
משאירים קצת זמן בתנור מכובה.

לציפוי שמנת-
רכיבים- 
גביע שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר.

לערבב היטב 
למרוח על העוגה אחרי שהיא התקררה. ולהכניס לתנור ל10 דקות עד לקבלת ציפוי לבן מוצק וחלק.

מקררים את העוגה ושופכים את רוטב פירות היער סמוך להגשה.

לרוטב פירות יער-
3 חבילות קטנות של תערובת פירות יער קפואים
1/2 כוס מים עם שתי כפות קורנפלור.
חצי כוס סוכר (לפי הטעם מוסיפים עוד)
2 כפות מיץ לימון.
ממיסים את הפירות הקפואים לחלוטין.
מוסיפים את הלימון והסוכר ומרתיחים
מוסיפים את המים והקורנפלור עד להסמכה.
בתיאבון

ז' בסיוון תש"פ 21:59
רשמתי לי

סוכר וניל לא מחליף פודינג, כי אין לו כ''כ טעם והעוגה יוצאת די תפלה.. ותמצית או ומקל וניל לא הצלחתי להשיג.

בסוף הכנתי עם גרידת לימון שקילפתי ממנה עם קולפן את השכבה העליונה ואז גירדתי וקצת לימון סחוט.
יצא עם טעם חלשלוש כזה וקצת מבאס..
ז' בסיוון תש"פ 22:18

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ז' בסיוון תש"פ 22:55
ראיתי את התגובות רק אחרי שכבר הכנתי..

שומרת את המתכונים לגיוון לפעם הבאה
ז' בסיוון תש"פ 22:59

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

אולי יעניין אותך