כנל עגבניות מיובשות
קטשופ אעשה עודמעט,
מה עוד?
איך נתקעת עם ככ הרבה עגבניות???
הרחק למעלה,
אי שם בעננים,
ישנו כוכב שכמעט ולא רואים.
ואותו הכוכב מאיר לסביבתו,
אך בגלל הכוכבים שסביבו,
נבלע אורו.
והמסע הזה כבד וקצת גדול עלי.
אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח, ואף על פי שיתמהמה - עם כל זה אחכה לו בכל יום, שיבוא.
והמסע הזה כבד וקצת גדול עלי.
אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח, ואף על פי שיתמהמה - עם כל זה אחכה לו בכל יום, שיבוא.
הש''א והמסרים שלי לא עובדים.
ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.
והמסע הזה כבד וקצת גדול עלי.
אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח, ואף על פי שיתמהמה - עם כל זה אחכה לו בכל יום, שיבוא.
הש''א והמסרים שלי לא עובדים.
ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.
בס''ד
תנו חיוך הכל לטובה 😃
אלו הרעיונות שיצאו מזה:
קודם כל להפריד בין העגבניות לסלט לבין העגבניות לבישול.
רשימה:
* רוטב רוזה לפסטה או כל דבר שמתאים (אפשר לטבען אותו אם לא רוצים חלבי)
בכללי זה לאדות קצת שום, לבשל את העגבניות ולסנן במסננת כדי להפריד מהגרעינים.
לרסק
להוסיף מלח פלפל, שמן זית ואורגנו
זה רסק עגבניות שווה בפני עצמו, כדי להפוך לרוזה מוסיפים חלב/ שמנת וגבינה צהובה.
אני טבעונית, אז אצלי זה דברים אחרים...
* עגבניות מיובשות - או במייבש מזון או בשמש או בתנור על החום הכי נמוך להמון שעות מתובל במלח, שום, אורגנו, טימין, לאחסן בשמן זית.
* רסק עגבניות ביתי - זה דורש המון זמן, אבל אין חובה להיות על הסיר כל השעות האלה.
מבשלים את העגבניות - מרוסקות עדיף, בהתחלה על אש בינונית עד שרוב הנוזלים מתאדה, לערבב מדי פעם.
אח״כ המשך אידוי על אש קטנה עד שמגיע למרקם שתרצי. הנפח יורד מאוד, אז אם הסיר מלא, אפשר להוסיף עוד עגבניות בהמשך.
ואז זה ממש יוצא מרקם כמו בקופסת שימורים.
* קטשופ- מורכב מריכוז של עגבניות מרוסקות ממש למרקם חלק - לכיוון המרקם של רסק דלעיל... כנ״ל קצת סלרי ובצל
תיבול: ממתיק (אני שמה סילאן במקום סוכר), חומץ תפוחים או רגיל, מלח, פלפל.
לבשל עד למרקם הרצוי
* מרק עגבניות:
לאדות או לטגן בצל עם או בלי שום.
להוסיף גזר מגורד (לא חובה, אבל מומלץ)
להוסיף עגבניות חתוכות גס/דק או שיהיו כבר טחונות, תלוי במרקם שאת רוצה, אפשר גם וגם,
להוסיף מלא פטרוזיליה וסלרי עם או בלי העלים - לפי הטעם.
לבשל.
לתבל במלח, פלפל, כמון.
תוספת תבלינים אם רוצים- פפריקה, שום גבישי, כורכום.
תוספות רשות - אפשר לבשל עם אורז ואז המרקם עוד יותר קרמי כשטוחנים, אפשר גם לא לטחון, אפשר במקום אורז שהוא
עמילן - לבשל קצת עדשים עם זה.
* נזיד עדשים- לטגן בצל ושום, להוסיף עדשים כתומות, להוסיף עגבניות טחונות, פטרוזיליה קצוצה ומים ולבשל.
לא להוסיף מלח עד שהעדשים רכות.
לתבל במלח, פלפל, כמון וקארי (הקארי הוא בשביל הטעם ההודי, לא חייבים, אפשר במקום- להוסיף בזיליקום).
* סלט זעלוק של חן במטבח: לקלות על האש חציל גדול + 2-3 גמבות גדולות.
לכתוש שום- לטגן מעט (לא חובה שמן, איך שאת רגילה)
להוסיף גמבות קלויות קצוצות ו 3 עגבניות קצוצות דק
לתבל: מלח, פלפל, פפריקה, כמון, לערבב קצת שייכנסו הטעמים.
להוסיף חציל קלוי, קלוף וקצוץ עד כדי מעיכה ולימון סחוט.
* אפשר לרסק עגבניות ולהקפיא במנות לשעת הצורך.
* פאי עגבניות - לא זוכרת איך אמא שלי עושה, אבל זה טעים...
* פיצה או פוקאצ׳ה עגבניות
תהנו! זה כיף!
שניה לפני שהן נרקבות אני מכניסה אותן למקפיא.
כשמצטברת כמות אני מוציאה.
חורצת עם סכין את הקליפה ושוטפת בברז במים חמים - הקליפה יורדת בציק.
ויאללה למטבוחה.
בתנור
יוצא ממש טעים
אפשר גם להוסיף תפוחי אדמה