י' בתמוז תש"פ 00:31
עוגה. לא עוגיות. ושיוצאת עם נפח כזה ולא כמו בראוניז שיוצאות נמוכות כמוני
מישהי? 🤔
י' בתמוז תש"פ 01:17

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י' בתמוז תש"פ 12:54
לק"י

לתבנית אינגליש קייק 1:
מערבבים חצי כוס סוכר+ חצי כוס שמן.
מוסיפה ביצה 1 ומערבבים.
ואז לסירוגין (אני שמה הכל יחד): כוס קמח, חצי שקית א.אפיה וסוכר וניל 1.
בסוף- חצי כוס מיץ/ מים/ יין

אופים בחום של 180 מעלות.

אפשר להוסיף תוספות כרצונך:
קקאו להכל או לחלק מהעיסה
שוקולד צ'יפס
שוקולד מומס
קוביות תפוחים וקינמון

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י' בתמוז תש"פ 00:47
באתר של 10 דקות תחפשי עוגת שוקולד ציפס
לפי התגובות נראה מוצלח וטעים
בהצלחה אם את מוצאת מתכון שיוצא טוב אשמח לשמוע 😁🌷
י' בתמוז תש"פ 00:54
י' בתמוז תש"פ 09:35

@כתר הרימון

(ממש מחפשת  עוגה כזאת!)

הרחק למעלה,
אי שם בעננים,
ישנו כוכב שכמעט ולא רואים.
ואותו הכוכב מאיר לסביבתו,
אך בגלל הכוכבים שסביבו,
נבלע אורו.

י' בתמוז תש"פ 09:36

3 ביצים

1.5 כוסות סוכר

 

2 כוסות קמח

אבקת אפייה

3/4 כוס שמן

תמצית וניל

 

3/4 כוס שוקולד צ'יפס

 

40 דקות, 160 מעלות.

י' בתמוז תש"פ 09:37


הרחק למעלה,
אי שם בעננים,
ישנו כוכב שכמעט ולא רואים.
ואותו הכוכב מאיר לסביבתו,
אך בגלל הכוכבים שסביבו,
נבלע אורו.

י' בתמוז תש"פ 09:51
מערבבת ביצים וסוכר
ואז מוסיפה לסירוגין את החומרים היבשים והרטובים. בסוף את השוקולד צ'יפס, שכמובן אפשר לשנות בו את הכמות.
י' בתמוז תש"פ 09:52


הרחק למעלה,
אי שם בעננים,
ישנו כוכב שכמעט ולא רואים.
ואותו הכוכב מאיר לסביבתו,
אך בגלל הכוכבים שסביבו,
נבלע אורו.

י"א בתמוז תש"פ 01:08
י"ב בתמוז תש"פ 21:49


הרחק למעלה,
אי שם בעננים,
ישנו כוכב שכמעט ולא רואים.
ואותו הכוכב מאיר לסביבתו,
אך בגלל הכוכבים שסביבו,
נבלע אורו.

י"ב בתמוז תש"פ 21:53
בדיוק הכנו אותה לשבת, והבאנו גם לחברים. היום היא ביקשה את המתכון
י' בתמוז תש"פ 10:49

אם את רוצה- בשמחה

וגם בראוניז שוקולד צ'יפס

י' בתמוז תש"פ 11:50
לשתיהן
י' בתמוז תש"פ 12:02


י' בתמוז תש"פ 12:08

הכנתי לאחרונה הרבה... טעימה ושוקולדית

 

בראוניז פרווה

תבנית : 20X30

מרכיבים:

200  ג’ שוקולד מריר
3  ביצים
חצי כוס סוכר חום
150 ג’ כוס סוכר (שלושת רבעי כוס)
180  מ”ל שמן (3/4 כוס)
כפית תמצית וניל
קורט מלח
180 ג’ קמח (כוס + 4 כפות נוספות)

שליש כוס שוקולד צ’יפס לבנים + 2 כפות נוספות (אני שמתי חום. לא נורא)

הוראות הכנה:

  1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
  2. לשבור את השוקולד לקוביות קטנות לשים בקערה יחד עם השמן, להמיס במיקרו ולערבב לבלילה אחידה.
  3. לטרוף ביצים וסוכר בעזרת מזלג ולהוסיף לשוקולד תוך כדי ערבוב מהיר, להוסיף את הסוכרים, תמצית וניל ובסוף את הקמח.
  4. להשאיר בצד 2 כפות מהשוקולד צ’יפס ואת השאר לערבב עם העיסה.
  5. (לשמן תבנית או) לשים נייר אפייה בתבנית להעביר את העיסה ולשטח אותה באופן שווה. מעל לפזר את שארית השוקולד צ’יפס.
  6. לאפות כ 25 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחיםץ
  7. אחרי שמתקרר, שולפים את העוגה יחד עם הנייר אפיה, חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסא...

 

טעים, שוקולדי וקל להכנה

י' בתמוז תש"פ 12:52

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י' בתמוז תש"פ 13:21
לק"י

ואני משחקת בתוספות:
מקשקשת חמאת בוטנים/ ממרח חלווה מלמעלה.
מוסיפה חתיכות חלוה לעיסה.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"א בתמוז תש"פ 15:11
אני מכינה כמות כפוחה
אפשר להוריד ל150 גרם שוקולד בכיף


ובמחילה מניקי ב שמה כוס קמח בדיוק בלי תוספות
אצלי מתכון צריך להיות פשוט ברמה שזוכרים אותו בעפ
י' בתמוז תש"פ 12:09

עוגת שוקולד צ'יפס בשכבות- מיוחדת.

 

חומרים:

 

2.5 כוסות קמח תופח (או לחילופין קמח רגיל+ אבקת אפיה)

1 מרגרינה

5 ביצים

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס סוכר

½- ¾ חבילת שוקו צ'יפס איכותית! (עדיף את של "אופנהיימר"- הצהובה!)

 

אופן ההכנה:

 

  1. מנפים את הקמח, לשים עם החלמונים והמרגרינה עד לקבלת גוש בצק.
  2. לוקחים ¼ מכמות הבצק ומכניסים למקפיא.
  3. שוטחים את הבצק שנותר על תבנית אפיה בינונית ומכניסים לתנור למשך 10 דק' על חום בינוני.
  4. מוציאים מהתנור ובעוד הבצק חם, מפזרים את השוקו צ'יפס מעל הבצק.
  5. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מוסיפים תוך כדי את הסוכר ואת האינסטנט פודינג... ומורחים מעל השוקו צ'יפס.
  6. מוציאים מהמקפיא את הבצק שנותר ומגרדים בפומפייה ומפזרים מעל האינסטנט.
  7. מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני עד שפתיתי הבצק משחימים.

 

 

בתאבון!

 

י' בתמוז תש"פ 12:16
יעבוד עם שמן?
י' בתמוז תש"פ 12:21

שנים שלא עשיתי אותה.

בתחילת נישואיי הכנתי אותה המון.. ו/או לאירועים מסוימים (זה גם טעים וגם נראה יפה כשחותכים).

 

אני כבר לא זוכרת אם ניסיתי לעשות אותה עם שמן או לא.

לדעתי, עם שמן זה יתפורר יותר.. (כמו עוגת שוקולד פירורים, אם את מכירה)

 

י' בתמוז תש"פ 12:22
או שנעשה חלבית עם חמאה ודי
י' בתמוז תש"פ 13:19


י' בתמוז תש"פ 13:20
י' בתמוז תש"פ 12:52

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י' בתמוז תש"פ 13:46
לק"י

עוגיות בצק פריך עם שוקולד וקצף:
שכבה 1-
4 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
1 א. אפיה
1 סוכר וניל
4 חלמונים
1.5 כוסות שמן
- לשים הכל יחד. מקפיאים כדור 1 ואת כל השאר משטחים בתבנית.

שכבת השוקולד-
5 כפות קקאו
10 כפות סוכר
מעט שמן
מעט מים
2 קוביות שוקולד צמקאו (הייתי שמה 6-8 קוביות שוקולד מריר)
- ממיסים ושופכים על שכבת הבצק כמעט הכל.

שכבת הקצף-
4 חלבונים
חצי כוס סוכר
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
- מקציפים ומורחים מעל השוקולד.

- מגרדים מעל את הבצק מההקפאה, ושופכים מעל את השוקולד שנשאר (מזגגים....).

-אופים בחום של 180 מעלות.

- אפשר נראה לי לפזר שוקולד צ'יפס במקום או בנוסף לקרם שוקולד.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י' בתמוז תש"פ 14:48

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י' בתמוז תש"פ 14:53


י' בתמוז תש"פ 12:12

הכנתי..

 

 

בראוניז שוקולד צ'יפס

 

 

החומרים:

1 כוס שמן

1 כוס סוכר חום

¾ כוס סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

2.75 כוסות קמח

½ כוס קקאו

1 כפית סודה לשתיה

½ כפית מלח

½ חב' שוקולד ציפס

 

אופן ההכנה:

לערבב – שמן, סוכר ות. וניל.

להוסיף ביצה ביצה (ביצה אחת ולערבל ואח"כ ביצה שניה ולערבל...)

בקערה נפרדת לערבב את כל היבשים, ולהוסיף לתערובת הנ"ל, לערבב.

בסוף להוסיף את השוקולד צ'יפס.

 

ניתן להכין מזה עוגיות – עם כף ולהניח בתבנית ואפשר גם לשטוח הכל בתבנית ואח"כ לפרוס.

 

לאפות 10 דקות בחום של 180 מעלות

 

לאחר 10 דקות להוציא מהתנור למרות שזה נראה לא אפוי. (זה מתקשה אח"כ)

 

 

מאוד יפה וגם מוסיף טעם לזלוף על זה אח"כ שוקולד מריר מומס צבע חום / לבן.

 

(ניתן להחליף סוכר חום בלבן אבל לשים קצת פחות ממה שכתוב כי הסוכר חום הוא פחות מתוק)

 

 

בהצלחה!

י' בתמוז תש"פ 19:20

הילדים משוגעים על זה וגם המבוגרים!,

הכי טעים כשיוצא מהתנור והשוקולד עדיין חם... יאאאמי(אני פשוט בדיוק אוכלת אחד כזהקורץ)

אז ככה:

3 כוסות קמח לבן/מלא(אני עושה מלא 80%)

אבקת אפיה

כוס סוכר דמררה

רבע כפית מלח

כוס שוקולד צ'יפס

3 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

1/3 כוס מים

מערבבים קודם חומרים יבשים

מוסיפים את הנוזלים

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ25 ד'

זה יוצא מצוין כשהלמעלה שחום וטיפה מתבקע

בהצלחה ובתאבון

י"א בתמוז תש"פ 08:32
לק"י

במקרה שמחליפים ביניהם.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"א בתמוז תש"פ 12:49
אבל אני בגישה שכמה שפחות מתוק - יותר טוב 😏
י"א בתמוז תש"פ 12:57
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"א בתמוז תש"פ 15:55
לק"י

לשלוש כוסות קמח, כוס סוכר 1 נשמע לי לא הרבה בכלל. אם לא לומר מעט מידי....
אולי באמת בסוכר לבן הייתי שמה קצת יותר מכוס.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תש"פ 23:09

וגם זה שמוסיפים שוקולד זה מגביר את המתיקות.

דווקא יש משהו בדמררה שעושה את העוגה קצת קריספית מבחוץ

אני באמת ממליצה

4 דקות עבודה ותוצאה ממש מעולה

י"ב בתמוז תש"פ 23:11
לק"י

יש סוכר חום.
ואם שמים סוכר לבן, השאלה אם הוא מתוק פחות מסוכר דמררה?

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תש"פ 23:13

סתם כך, אני הבנתי שהסוכר דמררה טוב יותר מהחום

ואני כמעט לכל המאפים משתמשת בו...

לא נראה לי שיש הבדל במתיקות

י"ב בתמוז תש"פ 23:16
לק"י

נראה לי שבעלי קנה כדי להכין משהו.
מאז השתמשתי בו לעוגיות שהמרקם שלהן הוא בזכות סוכר חום.

אין לי בעיה עם סוכר לבן.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תש"פ 23:18
(מתכוונת לחום כהה הדביק) זה בעצם סוכר עם מולסה.
דמררה לא נותן כלום לטעם ולמרקם והוא גם לא באמת בריא יותר, הוא בעיקר עניין שיווקי.
י"ב בתמוז תש"פ 23:20

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תש"פ 23:21
מוכרים שהוא כאילו יותר בריא אבל הוא סוכר רגיל לכל דבר.
י"ב בתמוז תש"פ 23:23

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תש"פ 23:27

לעומת סוכר דמררה

סוכר חום הוא סוכר לבן שמוספת לו מולסה בתהליך העיבוד.

אז כן יש קמצוץ של פחות נזק מהלבן/חום...

י"ב בתמוז תש"פ 23:19

בתור עגלגלונתמסמיק-מוציא-לשון-

הדבר הראשון שאמרו לי להוריד ולהפחית היה הסוכר הלבן...

כיום כמעט שאין לו שימוש...

חוץ מהקפה של הבעל שלצערי עדיין לא נגמל

ועוגות בסגנון עוגת גבינה/בלינצ'עס

הכל המרתי לדמררה- לא שהוא תחליף ראוי אבל קצת פחות גרוע...

י"ב בתמוז תש"פ 23:22
לק"י

לא יזיק לי להוריד כמה קילוגרמים טובים.

אבל אם כבר דיאטה, אז לא נראה לי שסוכר דמררה משמין הרבה פחות מסוכר לבן.
אם העניין הוא בריאות זה משהו אחר.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תש"פ 23:24
לק"י

אז זה כן, ב"ה.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ב בתמוז תש"פ 23:29


י"ב בתמוז תש"פ 23:51

אין מצב שלא תתאהבי בו...

ואל דאגה- אין לי הסכם מכירות עם משפחת דמררהבוכה/צוחק

י"ב בתמוז תש"פ 23:54
(גם הבטן שלי בעד, היא משמינה מנחת😜)
תני כתובת..
י"ב בתמוז תש"פ 23:21
משפיע גם על המרקם.
יש עוגיות שזה ממש משנה את המרקם
י"ב בתמוז תש"פ 23:24

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"א בתמוז תש"פ 15:35
אני קונה רק חלב סויה וזה טוב לכל מתכון שניסיתי
גם בגלל שזה כבר קצת מתוק אפשר להוריד בכמויות הסוכר

אולי יעניין אותך