י"ג בתמוז תש"פ 18:44

חם לי ולילדים 

ואם אפשר כמה שפחות ג'אנקיים, מבוססים על חומרי גלם טובים

ילדים בית ואני שביניהם בלוג הנקה בית ועוד

 כאבים כאבי גב תחתון

 קורונה

י"ג בתמוז תש"פ 19:38


י"ד בתמוז תש"פ 14:46


י"ד בתמוז תש"פ 22:15

במעבד מזון לפי העיניים (אין לי כמויות מדויקות אבל אולי יש באינטרנט) וטוחנים במעבד מזון עד לעיסה די דביקה, עושים כדורים ומקפיאים. אין יותר פשוט מזה

י"ג בתמוז תש"פ 19:41
"ארטיקים" ממיצים טבעיים/ פירות טחונים

גרנולה עם יוגורט ופירות חתוכים
י"ג בתמוז תש"פ 21:43
י"ד בתמוז תש"פ 07:22
יכולה להוסיף לזה גם פירות יער.

ספירולינה בננה תמר מיץ תפוזים

בננה תמר קוואקר (לרכך במים) חלב שקדים או אבקת שקדים ומים/חלב. משביע מאוד.

תות אננס
י"ד בתמוז תש"פ 15:22
י"ד בתמוז תש"פ 16:25
ומוסיפה טרי מעכשיו,, אבטיח אננס.... טעים!
י"ד בתמוז תש"פ 09:29
אננס
תות
על בסיס מיץ תפוזים.
זה יוצא קליל ומאוד מאוד טעים ומרענן.
י"ד בתמוז תש"פ 12:59
אם רוצים יותר חמצמץ, יותר אננס.
יותר מתוק, יותר תותים
י"ד בתמוז תש"פ 15:22
י"ג בתמוז תש"פ 19:42
שייקים/גלידות מפירות
ענבים קפואים (זה נהיה כמו סוכריות קרות🤩)

הכלי הזה, שבור אני משתמש בו

 

 

י"ג בתמוז תש"פ 19:49

אני אחתוך לחצי או רבע. יש לי אחד קטן בבית

ילדים בית ואני שביניהם בלוג הנקה בית ועוד

 כאבים כאבי גב תחתון

 קורונה

י"ג בתמוז תש"פ 20:37

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

י"ג בתמוז תש"פ 20:44


י"ד בתמוז תש"פ 07:06
מבחינת צירופי מזון זה לא להיט,אבל זה חומרי גלם בריאים
להכין קינואה כרגיל, לקרר.
לחתוך קוביות חציל או בטטה עם שמן ומלח גס בתנור,
לקרר.
לחתוך ירוקים ואגוזי מלך,
לערבב הכל יחד.
אפשר לתבל עם לימון מלח שום ושמן.
ואפשר להשקיע ברוטב,
2 כפות דבש
1 כף חרדל
6 כפות מיץ לימון
8 כפות שמנז
1 שן שום כתוש
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור.

אפשר ירקות בתנור עם שמן, מלח גס וטימין
ולאכול שזה חמים, זה אומנם לא אוכל קר אבל משביע ולא חייב לאכול חם.

סלט ירקות גדול מלא בירוקים, גרעיני חמניה+שומשום+גרעיני דלעת קלויים.
י"ד בתמוז תש"פ 13:49


י"ד בתמוז תש"פ 14:31

♥︎♥︎♥︎♥︎

If you want to change this world, go home and love your family. 🏡

 

 

י"ד בתמוז תש"פ 14:43

לוקחים עלי נענע מעל 5 ענפים קטנים שוטפים עם סבון טוב, אחר כך מכניסים אותם לסיר בינוני סוחטים מעל 5 לימונים ומוסיפים מים לסיר מבשלים את הכל יחד אפשר להוסיף סוכר לפי הטעם. נותנים לתערובת להתקרר מוציאים את העלים ואפשר להקפיאה חלק מהתרכיז עד לשימוש בו

 

 

כל הכמויות ניתנות לשינוי לפי הטעם הרצוי

י"ד בתמוז תש"פ 15:38

♥︎♥︎♥︎♥︎

If you want to change this world, go home and love your family. 🏡

 

 

י"ד בתמוז תש"פ 13:49


י"ד בתמוז תש"פ 22:14

ואם הילדים קטנים לחתוך את הענב לפני ההקפאה ל4

יוצא סוכריות קפואות וטעימות.

ט"ו בתמוז תש"פ 20:33

(מכיל שירת נשים)

עין טובה. המתכון לחיים מאושרים חושף שינייםחושף שינייםחושף שיניים

 

 

כנסו לכרטיס אישי שלי ותראו את המבחר שלי מהפורום

ט"ז בתמוז תש"פ 02:21

ואלה שעולים לי עכשיו:

 

שייקים שייקים שייקים - מכל דבר!

* בננה+תמרים+אגוזים+חלב שקדים (אם אין חלב שקדים, אז פשוט להוסיף לשייק שקדים ומים)

עדיף שהבננות יהיו מקולפות ומוקפאות לפני השייק, אם לא, אז אפשר להוסיף מלא קרחים.

* שילוב פירות קיץ למיניהם (מומלץ להפריד בין הבסיסיים לחומציים) על בסיס מים וקרח.

אפשר לטחון יחד עם עלי חסה - זה לא מורגש ומוסיף חלבונים.

אפשר גם פרוסת סלק טרי או יותר (תלוי בטעם שלכם), גם בריא- גם מוסיף צבע שווה, וגם אם יצא לכם סלק מתוק- אז טעם נחמד.

* גלידה טבעונית ביתית- 

הבסיס: אגוזי קשיו עם או בלי שילוב אגוזים אחרים + מים

בננה בתור ממתיק ומטעים ונותן מרקם גלידאי כזה, אבל גיליתי שלא חובה.

ממתיק אחר- סילאן, תמרים, דבש, אגבה (לי אין) וכו׳

טעמים: בננה, שוקולד (פשוט להוסיף קקאו), וניל (יצא לי מעולה עם שילוב של אגוזים שקדים, תמרים בתור ממתיק ווניל),

פירות יער (יוצא קצת חמץמץ), פיסטוק, תות ומה שבא.

לשקשייק בשייקר הכי חזק שאפשר, להקפיא לכמה שעות, לשים שוב בבלנדר ולהקפיא שוב.

אם יש לכם מכונת גלידה - עוד יותר יעיל...

 

כל מיץ סחוט - אפשר לעשות ארטיק

 

ענבים קפואים - מעדן! היום הכרתי את זה לבני שטרף.

בננות קפואות - על מקל או לא, מצופה שוקולד או לא (אפשר להכין שוקולד חרובים משילוב של קקאו חרובים+סילאן וקצת שמן קוקוס)

 

כדורי תמרים: בבלנדר שמים תמרים+אגוזים (ממליצה על מלך ו/או פקאן), לכדרר, לצפות בקקאו חרובים - זה שיא המשדרג את הטעם! ולהקפיא. 

 

אל תהרגי אותי, אבל, מרק מלפפונים...

כשהיינו קטנים טרפנו את זה בשבתות קיץ.

(זה בעצם סלט צזיקי יווני אבל יותר מרוסק מהמקור)

לשים בבלנדר: 8 מלפפונים גדולים, חופן נענע. לקראת האכילה - להוסיף לזה 3 מיכלי יוגורט בטעם רגיל (אני טבעונית - אז יוגורט טבעוני) מלח ופלפל ולערבב.

אפשר לשדרג עם תוספת קוביות פלפל ירוק, שמיר, וכל דבר שמתאים לך לזה.

 

גספאצ׳ו - אבל זה חריף...

זה למעשה כמו מרק מלפפונים, רק של ספרדים מספרד ועשוי מעגבניות בעיקר.

לא זוכרת איך שכנה שלי היתה עושה את זה.

 

סלט בורגול

טבולה קוסקוס - יעני סלט ירקות מתובל מעורבב עם קוסקוס. 

ההמלצה שלי לקוסקוס: סלט עגבניות עם הקוסקוס, מתובל בשום אם אוהבים חריף, זיתים אם אוהבים, מלא פטרוזיליה, לימון, שמן זית, מלח.

 

סלט קינואה קר: מבשלים קינואה כמו אורז, נותנים לה להתקרר.

מערבבים איתה: קוביות קישואים מטוגנות קלות בשמן זית, כנ״ל קוביות בטטה. מערבבים, מתבלים כמו סלט.

 

אופציות נוספות לסלט קינואה: סלט רגיל מתובל מעורבב איתה (ועם הקוביות הנ״ל).

גזר מגורר ומאודה/מטוגן+ בצל קצוץ באותו מצב.

 

מרק מרוסק- בעיקר מרק כתום - ממש טעים לאכול אותו קר!!! ממש!

 

מים בטעמים:

לימון

לימונענע

מלפפונים ולימון (הסתבר לי לאחרונה שזה טעים)

קוביות אבטיח

פלחי אפרסק/נקטרינה

נענע

לואיזה

תפוזים

אננס מיובש ללא סוכר

מנגו מיובש ללא סוכר או מנגו טרי

אפשר לשים אותם מראש בהקפאה, ואז הטעם מתעצם.

 

סלט גזר מרוקאי: לבשל קלות/לאדות/לאפות באידוי (ממליצה על ענייני האידוי - זה משאיר טעם הרבה יותר חזק של הגזר ויותר בריא), עד שמתרכך, אבל לא ממש רך.

לתבל בשום כתוש, טונות של פטרוזיליה ו/או כוזברה, מלא מיץ לימון, מלח פלפל, כמון ואפשר גם פפריקה ושמן זית.

 

סלט סלק חי או מבושל (אני מאדה או מאדה בתנור- מאותה סיבה של הגזר- ממש מורגש ההבדל!)

תיבול: הרבה לימון, קצת שמן זית, אפשר גם בלי. מלח פלפל וכמון.

 

סלט גזר חי -

לגרסה הרגילה: מגררים גזר, מתבלים בלימון, מלח פלפל ופטרוזיליה ו/או כוזברה.

לגרסה האמריקאית הפחות מזיקה: לתבל בקצת לימון סחוט, הרבה תפוז סחוט ואפשר גם צימוקים ו/או חמוציות מיובשות ללא סוכר. הבן שלי ממש אהב!

 

אפשר חטיף ירקות: גמבה באיזה צבע שרוצים, לחתוך לה את הכיפה, לרוקן מהגרעינים, אם רוצים, למרוח ממרח שאוהבים, למלא בירקות חתוכים.

הבן שלי טורף את זה מגיל שנתיים בערך.

 

מגש ירקות עם מטבלים שאוהבים.

 

קוגל תפ״א טעים גם קר.

 

תהנו!

 

אולי יעניין אותך