כ"ח בטבת תשפ"א 14:52
בהמלצה רפואית אני צריכה לאכול 2 סלטים חיים ביום
הבעיה היא שאני חייבת גיוון באוכל
אשמח לרעיונות לפני שאשתגע מהסלט הרגיל:-/

בונוס- סלטים שמותר לנשים מניקות (כרוב, קולרבי, מצליבים ירדו מהפרק...)
כ"ח בטבת תשפ"א 15:11


אני לעצמי אין בי כלום מעפר אני בא ואליו אשוב

כ"ח בטבת תשפ"א 15:15

- פרוסות מלפפון דקיקות ובצל, מלח ושמן

- פלפלים בכל הצבעים, שמן מלח ואולי קצת בצל

- עגבניות שרי, בצל סגול ואבוקדו, מלח, שמן וכמון

- חסה, עגבניות שרי (בתיבול מיונז ורוטב סויה הכי טעים)

- אבוקדו וביצה קשה מרוסקים עם מלח פלפל 

- חסה וצ'יפס בטטה

- עגבניות מכל הסוגים

- סלק ותפוח עץ מגורדים

- גזר מגורד עם מיץ תפוזים

- אם בכל זאת תרצי כרוב אז:

  חסה, כרוב לבן, כרוב סגול וגזר מגורדים דק מתובלים בשום כתוש, שמן, מעט חרדל ורוטב סויה.

 

כ"ח בטבת תשפ"א 20:59
לא בטוח שכרוב או קולורבי יעשו בעיות.כבר מזמן שללו את התאוריה הזו... אלא אם כן בדקת על עצמך וראית שזה משפיע

בתאבון
כ"ט בטבת תשפ"א 18:31
שממש לא על כולן זה משפיע.
אל תפסלי את זה רק בגלל שככה טוענים.

סלט עם עגשים ובטטות אפויות גם מתקבל או שזה לא עונה להגדרה של חי?
א' בשבט תשפ"א 12:15

העניין הוא הויטמינים והמינרלים בכמות גבוהה, אז נראה לי שאפוי זה כבר פחות..

כ"ט בטבת תשפ"א 19:51
חסה ירקות בולגרית
א' בשבט תשפ"א 12:15


א' בשבט תשפ"א 12:30
נגיד שיהיה לך במקרר כל מיני תוספות וכל פעם תוסיפי לבסיס של הסלט.
רוב הדברים נשמרים הרבה זמן, אז זה השקעה שווה לעשות.

נגיד -
רוטב שום.
ממרח זיתים.
גבינה בולגרית
בטטות אפויות בתנור.
רוטב חרדל ודבש.
חצילים אפויים זה גם משדרג.
פיצוחים כזה לסלט - אפשר לקנות או להכין בדקה (אנחנו עושים גרעיני חמניה, שומשום על מחבת חמה בלי שמן ושום גבישי)
עדשים שחורות
קינואה
בורגול
פטריות, חיות או מוקפצות גם ממש משדרג.
סלק חי גם יכול להיות ממש טעים בסלט.
קרוטונים.
נשנושים.
פלפלים בכל מיני צבעים.

תנסי להריץ לעצמך בראש מה האופציות שיש בסלטיה ולגוון עם הדברים שיש שם..

אני גיליתי שבסוף הכי טעים לי זה ירקות חתוכים..
א' בשבט תשפ"א 12:48
גם להכין סלט ולהוסיף לו חתיכות שניצל שנשארו משבת, או חזה עוף עם ירקות (איזה שיש, לא כל כך משנה) ורוטב על בסיס מיונז יכול להיות ממש מפנק. (רוטב שום, אלף האיים וכאלה)

תכלס זה כמו שתמיד מוכרים בחנויות של בשרי.
אפשר לקנות גם סלט.

אפשר גם לחפש בגוגל בכל מיני חנויות של אוכל ולראות מה מכילים הסלטים שלהם.
א' בשבט תשפ"א 14:14

להנביט ולהוסיף נבטים של עדשים ירוקות\שחורות\שעועית מאש וכו'
להוסיף גרעינים מסוגים שונים\בוטנים\שומשום וכו'
אם זה חסה אפשר לגוון בתיבול מתוק\מלוח
טיפה רוטב סויה בסלט כרוב (או בסלק\גזר) מוסיף טעם מעניין

אולי יעניין אותך