י"א בתמוז תש"ע 17:39
היינו בטיול וכל את הכינה משהו לארוחת צהריים
מישהי הביאה -- בורגול -- כמו פתיתים קטנים

מה זה? מברכים על זה אדמה? מזונות?

מישהי יודעת איך מכינים?

שמעתי שזה מאוד בריא
י"ב בתמוז תש"ע 00:02
מבשלים כמו אורז, עם מים ומלח על אש קטנה. אפשר גם לשים בקערה ולשפוך מעל מים רותחים, לכסות ולחכות. לא יודעת כמה מיים. מקסימום אפשר אח"כ לסנן או לבשל והמים יספגו. 
מאוד טעים לדעתי עם בצל מאודה ולפעמים גם עם ירקות (עלים או מגורדים).
יש בורגול עבה ויש דק שלפעמים נקרא ג'רישה.
זה בריא למי שמסתדר טוב עם חיטה. הרבה יותר טוב מהדברים המעובדים כמו הפסטות, וגם קל להכין. טעים גם בתוך מרק ירקות או במקום קוסקוס, עם מקרק של קוסקוס.

י"ב בתמוז תש"ע 11:15
ט' באב תש"ע 17:05
או שכל סוגי הבורגול הם אותו דבר?
(הילדים שלי אוכלים רק חיטה מלאה)
כ"ד בתמוז תש"ע 11:17
בורגול הוא חיטה גרוסה. לדעתי אפויה קצת. מבשלים כמו אורז וניתן לבשלו מתוק או מלוח. ניתן לעבות עימו מרקים. כיון שאינו מכיל שום תוספות לא מזוהות. הוא בריא. מה גם שהוא עשוי מחטה מלאה, מעצם הכנתו.
כ"א באלול תש"ע 21:23

בזמן האחרון נתקלתי הרבה בסלט טאבולה שעשוי מבורגול, פטרוזיליה קצוצה, עלי נענע, מעט מיץ לימון ומלפפון קצוץ. היתרון בבורגול הדק שאפשר להשרות במים חמים במקום לבשל. סלט חביב, רק כדאי להפחית בעלי נענע כי לא כל אחד אוהב את הטעם החזק שלהם.

ב' בכסלו תשע"א 17:57

 

תודה רבה על המתכון. מזמן לא נכנסתי. רק עכשיו ראיתי

 

למרות שזה בעצם חיטה זה טוב לגוון לילדים מעט ולשנות

אולי יעניין אותך