למדתי על בצק פריך ואני לא מסתדר איתו בכלל.... או שהוא מתפורר לי או שהוא נדבק וקשה מאד להרים אותו בלי שהוא יקרע פשוט מתסכל..
בשלב של הרידוד זה מתבלגן.. (זה לא קורה עם בצקים אחרים)
במקום לרדד - לשטח אותו. בצק פריך בדר"כ לא כ"כ מתאים לרידוד.
ועוד אפשרות - לגרד בפומפיה ואז להדק.
ואם אתה משתמש במיקסר (במיקסר?! אני מכירה במעבד מזון, לא במיקסר) והוא יוצא לך פירורי, פזר את הפירורים, ותהדק אותם למשטח, ותקרר כשזה כבר שטוח.
דרך אגב - הקירור לפני האפייה משמעותי יותר.
לאיזה צורך אתה צריך את הבצק?
תעשה אותן אחת אחת (תקח חתיכות בצק ותגלגל לכדורים)
ולפאי לא צריך לרדד אלא למעוך את הבצק ישר בתוך התבנית.
זה באמת לא נראה לי טוב להוסיף קמח זה אמור להות בצק טיפה שמנוני כזה
חוץ מזה שכל השפים והקונדיטורים הרציניים הם גברים.
(ותעיד על כך מנהלת הפורום שביישוב שלה יש קונדיטור איכותי מאוד)
זאת לא חכמה. אשה גדלה מגיל צעיר עם הידיעה שהיא צריכה לבשל. היא מבשלת/אופה מעט כנערה, לפעמים אפילו מתוך כורח של אמא עובדת או שיש לה אחים בנים ודוקא ממנה יצפו לעזרה, מה שלפעמים משניא את הבישול וכשהיא מתחתנת היא יודעת מראש שזה התפקיד שלה. רוצה או לא רוצה. יש נשים שיש להן גישה ולכן הן ממשיכות בטבחות כמקצוע. לעומת זאת, גבר שמחליט להיות שף עושה זאת בד"כ לכתחילה. הוא מתלהב מבישול/אפיה בגיל צעיר (כמו הבן שלי בן ה-7). משך השנים הוא מתנסה בכיף ואם אינו רוצה אף אחד לא יצפה שהוא יבשל.
בבואו לבחור עתיד הוא יכול להחליט על שף כמקצוע, כמו כל מהנדס/רופא/עו"ד, בגלל שמתאים לו והוא נהנה מזה.
ואכן, לבעלי יש חברים שמבשלים לשבת או לארועים במשפחה (בכלל לא בתחום העבודה שלהם) ואכן הבישול שלהם משהו, כי הם משקיעים ולומדים את החומר היטב והעיקר- עושים זאת מאהבה לבישול.