י"א באב תשע"א 17:10

למדתי על בצק פריך ואני לא מסתדר איתו בכלל.... או שהוא מתפורר לי או שהוא נדבק וקשה מאד להרים אותו בלי שהוא יקרע פשוט מתסכל..

י"א באב תשע"א 20:54

בשלב של הרידוד זה מתבלגן.. (זה לא קורה עם בצקים אחרים)

י"א באב תשע"א 21:21
קודם כל - צריך לשים את הבצק חצי שעה במקרר לפני תחילת עבודה. ושוב לפני האפייה
במקום לרדד - לשטח אותו. בצק פריך בדר"כ לא כ"כ מתאים לרידוד.
ועוד אפשרות - לגרד בפומפיה ואז להדק.
י"א באב תשע"א 21:45

אני עושה בצק פריך בסיסי (חמאה סוכר ביצים קמח) במיקסר  עד שהוא נעשה פירורי מוציא ומאחד ביד.

שם בניילון נימד ומכניס למקרר לחצי שעה עד שעה מוציא וכשאני מרדד או שהוא מתפורר או שהוא נדבק למערוך ולשיש אלא אם כן אני ממלא אותו קמח.. וקונדיטור אחד אמר לי שאסור לקמח יותר מדי..

י"א באב תשע"א 22:30
בצק פריך לא באמת מתאים לרידוד
ואם אתה משתמש במיקסר (במיקסר?! אני מכירה במעבד מזון, לא במיקסר) והוא יוצא לך פירורי, פזר את הפירורים, ותהדק אותם למשטח, ותקרר כשזה כבר שטוח.
דרך אגב - הקירור לפני האפייה משמעותי יותר.
י"א באב תשע"א 22:31
לשטח עם כרית כף היד, ופחות עם האצבעות. העיקרון של בצק פריך שהוא לא נדבק כל זמן ששטח הפנים שלו לא נשבר.
לאיזה צורך אתה צריך את הבצק?
י"א באב תשע"א 22:32
י"א באב תשע"א 22:32
י"ב באב תשע"א 14:09

תעשה אותן אחת אחת (תקח חתיכות בצק ותגלגל לכדורים)

ולפאי לא צריך לרדד אלא למעוך את הבצק ישר בתוך התבנית.

זה באמת לא נראה לי טוב להוסיף קמח זה אמור להות בצק טיפה שמנוני כזה

י"ד באב תשע"א 10:12
מכינים גליל (אפשר עם דוגמא, כמו שעושים בפימו) ופורסים לפרוסות.
י"ב באב תשע"א 13:25

כל הקונדיטורים משתמשים בזה..

י"א באב תשע"א 21:43

לא הבצק פריך. אלא זה שבן מתעניין ברצינות בבישול ואפייה. אתה שוקל להתמקצע בתחום? בכל מקרה, אשריך, בהצלחה רבה.

 

י"א באב תשע"א 21:45
י"א באב תשע"א 22:05
י"א באב תשע"א 22:26

להניח על הבצק נייר אפיה, ולרדד מעליו.

י"ב באב תשע"א 01:35

 

חיוך

חוץ מזה שכל השפים והקונדיטורים הרציניים הם גברים.

 

(ותעיד על כך מנהלת הפורום שביישוב שלה יש קונדיטור איכותי מאוד)

 

 

י"ב באב תשע"א 10:29
י"ב באב תשע"א 14:36

זאת לא חכמה. אשה גדלה מגיל צעיר עם הידיעה שהיא צריכה לבשל. היא מבשלת/אופה מעט כנערה, לפעמים אפילו מתוך כורח של אמא עובדת או שיש לה אחים בנים ודוקא ממנה יצפו לעזרה, מה שלפעמים משניא את הבישול וכשהיא מתחתנת היא יודעת מראש שזה התפקיד שלה. רוצה או לא רוצה. יש נשים שיש להן גישה ולכן הן ממשיכות בטבחות כמקצוע. לעומת זאת, גבר שמחליט להיות שף עושה זאת בד"כ לכתחילה. הוא מתלהב מבישול/אפיה בגיל צעיר (כמו הבן שלי בן ה-7).  משך השנים הוא מתנסה בכיף ואם אינו רוצה אף אחד לא יצפה שהוא יבשל.

בבואו לבחור עתיד הוא יכול להחליט על שף כמקצוע, כמו כל מהנדס/רופא/עו"ד, בגלל שמתאים לו והוא נהנה מזה.

ואכן, לבעלי יש חברים שמבשלים לשבת או לארועים במשפחה (בכלל לא בתחום העבודה שלהם) ואכן הבישול שלהם משהו, כי הם משקיעים ולומדים את החומר היטב והעיקר- עושים זאת מאהבה לבישול.

י"ב באב תשע"א 18:01
י"ג באב תשע"א 21:30

אולי יעניין אותך