ו' באלול תשע"א 21:09

כעקרון אני מחפשת מתכון ספציפי של נירה שויר בספר "מלוחים לכל עת". ראיתי שם את המתכון והוא היה נראה מצוין.

מישי תוכל אולי להעתיק לי לפה?

תודה.

נ.ב. המתכון הוא בלי שומשום בבצק אלא רק פיזור של שומשום מעל העוגיות.

ז' באלול תשע"א 12:13
ז' באלול תשע"א 18:19

עוגיות שומשום (מתוך "בקלות")

החומרים:
3
 כוסות קמח.
1
 כוס סוכר.
 1
כוס חמאה או מרגרינה.
4
 כפיות וניל.
 1
כף אבקת אפיה.
 3
ביצים גדולות.
 1/2
כוס שומשום לא קלוי

אופן ההכנה.
1. חממו מראש תנור ל180 מעלות.
2. ערבבו את החמאה, הסוכר, הביצים והוניל במיקסר. הוסיפו אבקת אפיה וקמח וערבבו יחד היטב.

.3 גלגלו 2 כפיות של בצק לכדורים. שימו את השומשום בצלחת.
4. הניחו את כדור הבצק בצלחת ובעדינות לחצו את הכדור לתוך גרעיני השומשום.

.5אפו את הכדורים על מגש אפיה משומן מעט ב-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהעוגיות משחימות מעט.

י"א באלול תשע"א 22:19

ו..תודה כלנית1 (בכל זאת מעדיפה בלי מרגרינה)

י"א באלול תשע"א 22:22

והשירשור הזה חיכה לי פה למעלה... איזה כיף חיוך גדול

אז אמנם לא אני פתחתי אותו,

אבל אם למישהי יש רעיון לעוגיות מלוחות ויבשות, (עדיף בלי מרגרינה)

שישמרו לי שבוע בקופסא,

זה ממש יעזור לי..

תודה ושבוע טוב

י"ב באלול תשע"א 13:30
י"ב באלול תשע"א 17:44

בעבר, חיפשתי מתכוני כעכים מזרחיים בלי מרגרינה, גם בספרים וגם בגוגל אבל כנראה שזה לא קיים. אם יש לך אומץ תוכלי לנסות להמיר בשמן ולראות מה קורה.

המתכון היחיד בספר "מלוחים לכל עת" של עוגיות בלי מרגרינה הוא של "קרקרים בריאות". אם את מעוניינת, בבקשה.

י"ב באלול תשע"א 21:15

יש לי חברה שעושה מאפים ממש טעימים והכל בלי מרגרינה

(עוגיות מזרחיות כאלה עם שומשום ובצק דומה לפריך וכו')

רק שקצת קשה לקבל מהם מתכון מדוייק... כי היא עושה הכל ככה לפי העין...

 

בכל אופן יש לי קישור לעוגיות "עבאדי" בלי מרגרינה שלא יצא לי לנסות בעצמי-

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1325988&r=1

 

י"ב באלול תשע"א 23:46

שהמרתי לשמן, אבל נגלה ראשונה כמו שהיה צריך להמיר לא יצאה לי  טוב, כי זה היה יותר מידי שמן.

בע"ה אולי מחר אנסה נגלה נוספת ואראה אם זה מתכון טוב או דפוק מיסודו.

ולא יכול להיות שאין מתכון של עוגיות מזרחיות בלי מרגרינה... לפני המרגרינה היה שמן. וכל הסבתות הירושלמיות ידעו איך עושים את זה-  עם שמן! 

רק  צריך למ צוא את זה.

ובע"ה נעלה על זה...

[אם זה עדיין רלוונטי בשבילך...]

 

וחילזון, מעניין המתכון שנתת. שם הם שמים בירה, אבל במתכונים המקוריים הירושלמים שמים גם מחלב. כפית מחלב עושה את זה בטעם ירושלמי מקורי. כשהעבדי בימינו הוא חיקוי של זה...

 

בא לי לנסות את זה.. אבל מאיפה אני אקריץ עכשיו בירה לבנה??

י"ד באלול תשע"א 20:38
י"ד באלול תשע"א 20:52

זה משהו אחר. קונים את זה בחנויות של תבלינים. 

קוראים את זה מָחְלבּ, הענין איתו זה שאת קונה את זה כגרגרים, ורק לפני האפיה את מוסיפה לכל קילו של עוגיות כאלה כפית אחת של מחלב טחון לעיסה. מערבבים את זה עם הכל טוב טוב - וזה מוסיך טעם וריח.

 

הרגשה של איזה משהו ירושלמי אותנטי ישן...

 

ט"ו באלול תשע"א 16:57

מתכון לעוגיות מתוקות מוצלחות לא עם מרגרינה שבתוך הבצק יש שומשום? (התחרטתי..)

י"ב באלול תשע"א 23:59

מהקישור הזה:

 

http://www.ayaskitchen.com/forum/viewmsg.asp?msg=2361

 

 

והמתכון עצמו:

 

 

כעכים מלוחיםו--- שונט   21/9/2008 11:23

מתכון של אמא

חומרים
קילו קמח
2 חבילות אבקת אפיה
2 כוסות שמן או 400 גר מרגרינה
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
2 אבקת אפיה[אני השתמשתי בקמח תופח
מים כמה שניכנס בערך 2 כוסות..
הבצק צריך ליהיות חלק ורך
קערה עם סוסמום
ןקערה עם ביצה
ההכנה
לערבב את כל החומרים היבשים
להוסיף את הנוזלים
ללוש עד קבלת בצק עדין רך..
להכין רצועות וליצור עיגולים..ליתבול בביצה וסומסום
ולהכניס לתנור מחומם מראש 180 מ
הכנתי כל מיני צורות
ומשאריות הבצק הכנתי אצבעות
יוצא נהדר וגם נישמר המון זמן...אם נישאר משהו

 

י"ג באלול תשע"א 09:25

שיש שם יותר מידי שמן. לדעתי כדאי להוסיף קצת שמן, ואם רואים שחסר במהלך הלישה - להוסיף עוד עד שהבצק נהיה כמו שצריך. כי אצלי זה יצא נוזלי לגמרי - וכל הועגיות - - לפח.

וחבל.

אולי יעניין אותך