כ"ח בחשוון תשע"ד 00:35

לאחרונה נחשפתי לראשונה בחיי לכורכום, כמון וחוויג' (בביתי האשכנזי משתמשים רק במלח, פלפל ופפריקה מתוקה!)

והתאהבתי בטעם אוהב

 

מענין אותי האם זה נחשב בריא.

 

ובנוסף-

איזה תבלין מתאים למה בדיוק?

בינתיים שפכתי חופשי לתבשילים את שלושתם ויצא מצוין

 

אשמח להחכמה.

 

כ"ח בחשוון תשע"ד 00:52

לק"י

 

כמון טוב עם קטניות- קצת מספיק, כי יש לו טעם חזק.

כורכום- מרקים, רוטב פטריות (אני מוסיפה כי בלעדיו, רק עם אבקת מרק, יוצא חיוור כזה).

 

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

כ"ח בחשוון תשע"ד 01:37

בעזהי"ת

 

תבלינים בפני עצמם הם צמחים טחונים, רובם בריאים.

אממה? אכילת אוכל עם הרבה תבלינים משבשת את חוש הטעם, ואז אוכלים יותר מיכולת הקיבול של הקיבה ואז מרחיבים את הקיבה. 

לכן אפשר להשתמש בתבלינים- אבל במידה בהחלט.

 

לגבי מה מתאים למה:

חוויאג' אני שמה רק במרקים וכאלה.

כמון מתחבר אצלי לדגים, וגם לקיטניות- הוא עדין כזה

וכורכום- לדברים בטעם חזק. מרק עגבניות, תפו"א בתנור, עוף, אורז צהוב..

 

[זה שריטה, תבלינים 'בשריים' ותבלינים 'פרווים', נכון? גם פטרוזיליה נחשבת אצלי יותר 'בשרית', למרק, עוף וכו', וכוסברה- 'פרווית', לדגים.. אני נורמלית? ]

כ"ח בחשוון תשע"ד 08:36

ונכנסתי לאינטרנט לבדוק.

כתבתי: ערך תזונתי... (תבלין שרציתי) וזה נתן לי מלא מאמרים על הנושא.

זה בריא מאד!

כ"ח בחשוון תשע"ד 08:44

והוא מאד בריא.

הבנתי שיש בו מרכיב שמונע סרטן.

כך שמומלץ בהחלט.

כ"ח בחשוון תשע"ד 08:53
כ"ח בחשוון תשע"ד 08:55

כורכום בריא מאוד כניקוי של הגוף, אם זכור לי עוד: אז גם כטיפול בפצעים פתוחים

כמון- אם זכור לי נכון טוב נגד כאבי בטן..

בהחלט יש בהם משהו

כ"ח בחשוון תשע"ד 10:05

כורכום בריא מאד ללב, להורדת כולסטרול, לחץ דם ועוד, כמון, קינמון, ג'ינג'ר,פלפל שחור, שום, עשבי תיבול למינהם..

ויש כמובן תבלינים שהם פחות בריאים כמו מלח(עדיף להשתמש במלח אטלנטי) ומרק עוף שהוא מזיק..

כ"ח בחשוון תשע"ד 10:09

אני לא מגדירה מלח כתבלין, ובטח שלא אבקת מרק.

כ"ח בחשוון תשע"ד 10:10

תבלין=כל חומר המוסף למזון לשיפור טעמו.

כ"ח בחשוון תשע"ד 10:09

ופתיתים, אבל צריך לשים ממש מעט ממנו כי הטעם שלו חזק מאד..

כמון בהרבה מאכלים..

בחוויג' אנחנו לא משתמשים בבית, אז אין לי מושג

א' בכסלו תשע"ד 00:39

חברה שלי בדירה אמרה שהיא יודעת שחוויג' דווקא לא בריא. שבגלל שזה "תערובת" אז מכניסים לזה חומרים לא בריאים, כמו החומר הלא בריא בעליל במאבקת מרק (שכחתי את שמו).

כ"ט בחשוון תשע"ד 20:10

"סומק"- זה רק לצבע או גם לטעם?

למה זה מתאים?

כ"ט בחשוון תשע"ד 23:41

הייתי רואה את זה על טחינה- וזה לא היה צובע אותה, או לקישוט צלחות במסעדות...

אפשר לחפש עוד....

ל' בחשוון תשע"ד 09:20
כי אני לא טועמת אותו כשאני שמה אותו..
כ"ט בחשוון תשע"ד 21:18
תמשיכי ככה אם שמת את שלושתם ויצא לך מעולה למה לא להמשיך חוויג' לא מכירה לא משתמשת.
ל' בחשוון תשע"ד 09:07

כמון בקטניות למשל הוא כמעט חובה 

ל' בחשוון תשע"ד 19:12

מי שיש לו קיבה רגישה-תיבול יתר גורם לצרבות במיוחד פלפל שחור. גם לא בריא למרה(למי שיש רגישות)

אני מתבלת ואח"כ סובלת...

 

 

ל' בחשוון תשע"ד 19:55
תבלינים בעלי ערך רפואי-
כורכום כמון זעתר זנגביל קינמון הל ציפורן פלפל שחור פפריקה.

לצערי לא כתוב למה דוקא התבלינים האלה..
ל' בחשוון תשע"ד 20:09

תבלינים שיעזרו לכם לרדת במשקל

 

מזון עם תבלינים גורם מהר יותר לתחושת מלאות מאשר מנה זהה, אבל ללא תבלינים. רק חצי כפית פלפל אדום ברוטב או כפית חזרת בבשר יכולים לחולל נפלאות. הם יזרזו את חילוף החומרים בכ-25%. עם זאת, זה לא היתרון היחיד שלהם.

קינמון

הוא תבלין מספר 1 לירידה במשקל. מחקר שנערך באוניברסיטת פשוואר (פקיסטן), גילה שקינמון מאזן את  רמות הסוכר בדם ובכך לא מאפשר לו להפוך לשומן. סך ¼ כפית קינמון ליום – תזרז פי 20 את המטבוליזם של הפחמימות.

ומדענים מארצות הברית מצאו, שחומר מסוים שנמצא בקינמון מפחית את היכולת של תאי השומן לצבור שומן. 
יותר מזה – הקינמון בעזרת הריח שלו בלבד יכול להטעות את התאבון, וליצור אשליה של רוויה. אפשר להוסיף קינמון לקפה, תה, פירות אפויים, שיבולת שועל ועוף.


פלפל קאיין

אידיאלי עבור אלה שעושים דיאטה. הוא מאיץ את חילוף החומרים ומפחית את רמות הסוכר בדם, ומונע היווצרות של שומן. קפסאיצין, הנמצא בפלפל, מעלה מעט את חום הגוף, ויחד עם זה - את היכולת של הגוף לנצל לצרכיו את האנרגיה מפחמימות ושומנים שאכלנו. 
בנוסף, פלפל קאיין ממריץ את ייצור אפינפרין ונוראפינפרין, אשר ביחד יכולים לדכא תיאבון.


כורכום

תבלין הודי פופולרי מאוד, המשמש לא רק לבישול, אלא גם לריפוי. כורכום – הוא נוגד חמצון הנלחם ברדיקלים חופשיים, וגם בעל פעולה אנטי דלקתית. אבל התכונה המעניינת ביותר של התבלין – היא לזרז את חילוף החומרים: המרכיב הפעיל, כורכומין - מונע מתאי השומן לאגור שומן. 
בנוסף, הכורכום מסייע לעיכול - כולל עיכול של ארוחות כבדות, בשריות ושומניות.


הל

כוכב נוסף של הרפואה ההודית, אשר מתאפיין ביכולות של שרפת השומנים. ניתן להוסיף גרגרי הל לקפה, תה או כתבלין לעוף. אפשרות נוספת: תשימו כפית 1 של זרעי הל ב- 250 מ"ל מים רותחים, תנו להם להתבשל במשך 10 דקות, תצננו ותשתו את זה לאחר האוכל.


אניס

התרופה המושלמת להורדת תיאבון, שיכולה גם להמריץ. ביוון העתיקה, ספורטאים לפני התחרות לעסו זרעי אניס – כדי לרמות את הרעב, לא למלא את הבטן לפני פעילות גופנית ולהרים את מצב הרוח. קחו מהם דוגמה, ובכל פעם שהתיאבון מתגבר בזמן לא מתאים -  תלעסו אניס. בתור בונוס, הוא ייתן טעם נעים ונשימה נעימה.


זנגביל

ג'ינג'ר לא רק נותן למנה טעם וריח טרי וייחודי, הוא גם מאיץ את חילוף החומרים. בדיוק כמו פלפל קאיין, ג'ינג'ר, מעט מעלה את טמפרטורת הגוף, ועל ידי כך מפעיל תהליכים מטבוליים. המחקר בבית הספר לרפואה בספרינגפילד (אוסטרליה) הראה שחילוף החומרים מואץ בכ-20% אחרי אכילת זנגביל! בנוסף, ג'ינג'ר מוריד את הכולסטרול הרע.


פלפל שחור

הוא לא פופולרי במיוחד – וחבל. פלפל שחור מסוגל לפרק את תאי השומן ולהאיץ את חילוף החומרים. Piperine, המרכיב הפעיל של פלפל - משפיע על המוח ומערכת העצבים, אשר בתורו גורם לגוף לשרוף יותר קלוריות. פלפל גם כן נאבק בקלקול קיבה, צרבת ונפיחות.


חזרת

יש לה יכולת נעימה להרוס תאי שומן, והיא גם בעלת השפעה מטהרת על הגוף. החזרת משפרת את העיכול (מתאימה במיוחד לעיכול של בשר שומני).

 

א' בכסלו תשע"ד 00:43

אם כן, למה זה נכלל ב"תבלינים"?

א' בכסלו תשע"ד 08:34

השורש הלבן הזה שאשכנזים אוכלים בפסח

א' בכסלו תשע"ד 08:57

לא יודעת למה עוד זה משמש. זה תבלין מר/חריף כזה עם ריח חזק...

ציפורן אני יודעת ששמים לפעמים בחמין / תבשילים, איזה 2-3, זה נותן טעם טוב... ככה אומרים...

(כן, זה צמח הבושם).

א' בכסלו תשע"ד 09:22
א' בכסלו תשע"ד 12:22
א' בכסלו תשע"ד 13:22
וזה ממש מוסיף!!

אולי יעניין אותך