מבחינה תזונתית- כמה עקרונות:
א. גיוון. למשל- לא רק להגיש פחמימות על בסיס חיטה (לחם, פתיתים, פסטה, קוסקוס) אלא לגוון באורז, אורז מלא, בורגול (זה גם חיטה אבל עם ערך תזונתי יותר מפתיתים), תפוחי אדמה, בטטות, כוסמת וכו'.
ב. לדעתי חשוב מאוד שילדים יתרגלו כבר מגיל צעיר לאכול הרבה ירקות- טריים ומבושלים. ולכן בכל ארוחה כדאי להגיש לפחות ירק אחד חתוך וכמובן- גם סלט. גם בסלט אפשר לגוון- סלט ירקות, סלט חסה, סלט כרוב, סלט גזר וסלק וכו' כיד הדמיון.
ירקות מבושלים תמיד כיף לאכול- אם בתור מרק ואם בתור תוספת (שעושעית ירוקה, אפונה, תבשיל קישואים, וכד'
ג. חוץ מהפחמימות ילדים (וגם מבוגרים. אבל במיוחד ילדים) צריכים לאכול חלבונים. ולכן כדאי לך להכין תבשילי קטניות: עדשים- אדומים, ירוקים, שחורים, שעועית, חומוס, וגם קינואה, וביצים.
ד. חשוב לשים לב שיש איזון באוכל- שכל יום יש מספיק חלבון. שכל יום יש גיוון בירקות וכד'.
ה. תכל'ס- את יכולה להיות כ"כ יצירתית ולהמציא מליון שילובים של קטניות וירקות להגיש עם אורז או קוסקוס. נניח: תבשיל גזר וחומוס (מתובל במלח, כמון וקצת מיץ לימון), תבשיל עדשים וקישואים, תבשיל עדשים וקוביות גזר ובטטה, מרק ירקות עם חצי כוס עדשים אדומים, מג'דרה וכו' וכו'...
לארוחת ערב- מרק ירקות, חביתה וסלט, בטטות בתנור, סרדינים (שלי אוהבות משום מה..), טוסט בתנור (מורחים לחם בשמן זית עם קצת זעתר ושמים בתנור), ביצת עין עם פיתה לניגוב.
כל הכבוד לך. זה באמת מאוד חשוב שילדים יאכלו טוב. הם גם יתרגלו לאוכל טעים ומגוון. אשרייך.