א' באייר תשע"ו 19:53
היי חברות,
אשמח מאד לעזרתכן.
כל יום מחדש אני ממש שוברת את הראש מה להכין לילדיי לאכול?
הם חוזרים בשעה 2 הבייתה.
בן 3 וחצי ובן שנתיים.
כמעט כל יום הם אוכלים פתיתים, אורז או מקרונים.
פעם בשבוע אני מכינה קציצות בשר ופעם קציצות דג.

אני אמורה להכין פעמיים ביום וזה ממש מקשה עלי.

בבקשה אם אפשר שתכתובנה לי רעיונות המתאימים לגילם. תבורכו!!

תודה רבה רבה רבה!!
א' באייר תשע"ו 20:02
חביתיות גבינה, ביצה קשה, פשטידת כלשהי, קוסקוס עם מרק ירקות, בלינצ'ס גבינה או תפוא, שניצל דג, תפוא עם בטטות בתנור, פירה. לגוון את הרוטב של הקציצות- אדום או פטריות.
חלק מהדברים אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא ואז חלק מהימים את רק מוציאה מהפריזר וחלק משקיעה יותר.
בהצלחה! !
ואיזה כיף לילדים שלך שאמא רוצה לגוון ולהשקיע להם.
א' באייר תשע"ו 20:08

יוגורט עם פרי 

דגני בוקר עם חלב

טוסט

נקניקיות וצ'יפס

ביצה קשה

חביתה

 

צריך לדאוג שבכל ארוחה יהיו חלבונים, פחמימות וירקות. רק שיהיה, לא צריך להכריח לאכול. אני תמיד שמה לבן שלי  (שנתיים) בצלחת מהסלט והוא כמעט אף פעם לא אוכל..אבל מדי פעם לוקח איזה זנב עגבניה וזה כבר משהו. 

 

לא צריך לגוון יותר מדי, את יכולה להכין תפריט שבועי כך שביום קבוע בשבוע הם יאכלו את אותן ארוחות. למשל- כל יום ראשון צ'יפס ונקניקיות לצהריים וסנדוויץ' עם טונה לערב. שיהיה רשום לך על המקרר וככה לא תשברי את הראש.

א' באייר תשע"ו 20:20
מה זה חביתיות גבינה?
האם זה בסדר שיאכלו פעמיים ביום סנדוויץ? (גם בבוקר בגן וגם בבית).

מתי עדיף להאכיל את הארוחה המשביעה יותר?

תודה רבה על הרעיונות.
אני מעתיקה לי ל word.
א' באייר תשע"ו 20:28

כל עוד התפריט בכללי מאוזן. אם שמים בסנדוויץ טונה או גבינה, שהם חלבונים, אז בכלל מעולה- תני להם חתיכת מלפפון עם זה וקיבלת ארוחה מאוזנת למופת.

הלחם הוא בתפקיד הפחמימה, ולגוף שלך לא כל כך אכפת אם הפחמימה היא לחם, אורז או פסטה. בסוף הכל הופך לסוכר.

 

חביתיות גבינה זה נראה לי חביתה שמוסיפים לה המון גבינה לבנה.

 

אצל אירופאים הארוחה המשביעה היא בד"כ בערב, ואצל מזרחים בצהריים..אז איך שנח לך. אם את רואה שלא מסתדר תמיד אפשר להחליף.

ד' באייר תשע"ו 09:37

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

א' באייר תשע"ו 20:16

אורז עם ירקות מבושלים- שעועית ירוקה/ אפונה וגזר/ עדשים..

 

לארוחת ערב אפשר לחם מטוגן, לחם אפוי בתנור עם שמן זית וזעתר, דייסות למינהם

א' באייר תשע"ו 20:19

את החלק של הפחממות לגוון גם עם בורגול, קינואה, בטטות, תפוחי אדמה

 

את החלק של החלבונים לגוון עם שוקיים של עוף (קל מאוד להכין, זורקים בסיר או בתבנית עם קצת תבלינים), עם קיטניות- שעועית, אפונה, עדשים, שניצלים למשל זה באמת טרחה אבל אפשר גם לערבב את חתיכות השניצל (או לקנות פילה שזה כבר חתיכות קטנות) עם הביצה והפרורים ותבלינים ולשים בתנור. זה יוצא אחלה.

על אותו משקל אפשר חתיכות של חזה עוף חתוך לקוביות עם רוטב אדום או רוטב פטריות, זה די קל להכין (חוץ מחיתוך החזה).

 

כמובן דעתי האישית שכשמבשלים לשבת מכינים יותר שישאר לפחות ליומיים שלושה לארוחת הצהרים...

 

ובכל ארוחה להוסיף ירקות, חיים או מבושלים. זה מגוון, וזה מפחית כמויות פחמימות שאוכלים.

 

ואם ארוחת צהרים מלאה ומבושלת ארוחת ערב יכולה להיות קלה וקרה כמו שכתבו - כריכים, ביצה בצורות שונות, אצלי אוהבים מאוד קרקרים לחמית חתוכים לתוך גבינה לבנה או גיל ואוכלים בכפית...

 

בהצלחה!

א' באייר תשע"ו 20:28

מבחינה תזונתית- כמה עקרונות:

א. גיוון. למשל- לא רק להגיש פחמימות על בסיס חיטה (לחם, פתיתים, פסטה, קוסקוס) אלא לגוון באורז, אורז מלא, בורגול (זה גם חיטה אבל עם ערך תזונתי יותר מפתיתים), תפוחי אדמה, בטטות, כוסמת וכו'.

ב. לדעתי חשוב מאוד שילדים יתרגלו כבר מגיל צעיר לאכול הרבה ירקות- טריים ומבושלים. ולכן בכל ארוחה כדאי להגיש לפחות ירק אחד חתוך וכמובן- גם סלט. גם בסלט אפשר לגוון- סלט ירקות, סלט חסה, סלט כרוב, סלט גזר וסלק וכו' כיד הדמיון.

ירקות מבושלים תמיד כיף לאכול- אם בתור מרק ואם בתור תוספת (שעושעית ירוקה, אפונה, תבשיל קישואים, וכד'

ג. חוץ מהפחמימות ילדים (וגם מבוגרים. אבל במיוחד ילדים) צריכים לאכול חלבונים. ולכן כדאי לך להכין תבשילי קטניות: עדשים- אדומים, ירוקים, שחורים, שעועית, חומוס, וגם קינואה, וביצים.

ד. חשוב לשים לב שיש איזון באוכל- שכל יום יש מספיק חלבון. שכל יום יש גיוון בירקות וכד'.

 

ה. תכל'ס- את יכולה להיות כ"כ יצירתית ולהמציא מליון שילובים של קטניות וירקות להגיש עם אורז או קוסקוס. נניח: תבשיל גזר וחומוס (מתובל במלח, כמון וקצת מיץ לימון), תבשיל עדשים וקישואים, תבשיל עדשים וקוביות גזר ובטטה, מרק ירקות עם חצי כוס עדשים אדומים, מג'דרה וכו' וכו'...

 

לארוחת ערב- מרק ירקות, חביתה וסלט, בטטות בתנור, סרדינים (שלי אוהבות משום מה..), טוסט בתנור (מורחים לחם בשמן זית עם קצת זעתר ושמים בתנור), ביצת עין עם פיתה לניגוב.

 

כל הכבוד לך. זה באמת מאוד חשוב שילדים יאכלו טוב. הם גם יתרגלו לאוכל טעים ומגוון. אשרייך.

ב' באייר תשע"ו 08:54
עזרתן לי מאד! מאד!
תודה על כל ההסברים (שלא ידעתי) ועל הרעיונות המצויינים.
ג' באייר תשע"ו 21:45

שילדים מתרגלים למה שנותנים להם.

ולכן מצד אחד- ככל שתרגילי אותם לאוכל מגוון ובריא זה מה שהם יאהבו

ומצד שני- אל תתרגשי מהתנגדויות או מ"איכס"...

כמעט כל פעם שהכנסתי משהו חדש אלו היו התגובות.

אני אומרת ככה: "איך את יודעת שזה מגעיל אם לא טעמת? תטעמי ואז תחליטי". (90% מהמקרים הן אוהבות אחרי טעימה...)

"זה מה שיש לארוחת צהריים. לא רוצה- אל תאכלי". (בדר"כ אוכלות יפה מאוד)

ג' באייר תשע"ו 15:58

אולי יעניין אותך