כלומר לא כוללים קמח ותחליפיו, אורז תפו"א וכו
וגם בלי סוכר
אבל כן משביע...
כלומר לא כוללים קמח ותחליפיו, אורז תפו"א וכו
וגם בלי סוכר
אבל כן משביע...
יש לך מתכון ללחם טחינה? אני ממש אשמח.
מחפשת מתכונים של אוכל ממש לארוחות המסודרות.
מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה, מוסיפים חב' פטריות שמפיניון טריות פרוסות עד שמתרככות, מכבים את האש,
מוסיפים 2 כוסות שעועית אדומה מושרית ומבושלת עד לריכוך, מלח ופלפל.
טוחנים היטב במעבד או במוט בלנדר. מוסיפים ביצה ומערבבים היטב.
מכניסים למקרר שהעיסה תתקרר מעט.
בידיים משומנות מכינים כדורים ומניחים בתבנית שקעים או במנג'טים קטנים בתבנית רגילה ואופים על 180 מעלות כ30 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב.
מטגנים בצל קצוץ עם כף סוכר חום (ראיתי שאת רוצה בלי סוכר תנסי להוריד או להחליף לסוכרזית), כשהבצל שחום יפה מוסיפים 2 שיני שום פרוסות ומטגנים עוד 2 דקות,
מוסיפים חב' פטריות שמפיניון טריות פרוסות+ חב' שימורים של עגבניות מרוסקות (אני שמה במקום 5 עגבניות מקולפות וקצוצות+ מעט מים+ מעט רסק עגבניות), מתבלים במלח, פלפל ואורגנו.
מבשלים עם מכסה חצי מכוסה כעשרים דקות על להבה בינונית.
מגישים יחד, שמים כמה קציצות ומעל רוטב.
בתאבון.
סתם מעניין אותי, למה את רוצה להוריד לגמרי פחמימות מהתפריט?
א. ארוחות קטנות בתדירות גבוהה
ב. בכל ארוחה- 3 מרכיבים: חלבון, סלט, ירק מבושל.
ג. תכל'ס: קטניות מבושלות או מונבטות, ירקות מבושלים- כמו קישואים דלעת, שעועית, קינואה, סלטים גדולים, חזה עוף, ביצים .
אם את יצירתית בישול, את יכולה להשתמש במתכון הבסיסי ששינתי מעט כדי שיתאים לך.
לפי התוספות שלך תצטרכי להתמודד עם ה"קמח" שאת מוסיפה. העיסה מתנהגת קצת שונה אם את מוסיפה פתיתי קווקאר או שאת טוחנת את הקוואקר לקמח או משתמשת בקמח קטניות.
2 כוסות עדשים אדומות: להשרות, לבשל.
1 בצל- לטגן.
פטרוזיליה (לטעם), 2-3 "ענפים"
1 ביצה
מלח (1/4-1/2 כפית)
3/4 כוס תחליף לקמח (אני משתמשת בפירורי לחם דקים): קוואקר (בעל ערך גליקמי נמוך) או קמח מקטניות- לפי מה שמוכרים בבית טבע שלידך
לבשל את העדשים. לסנן.
את יכולה להוסיף קישוא מגורר או גזר מגורר.
חשוב לסחוט את הירק שאת מוסיפה כדי שהעיסה לא תהיה רטובה ותצטרכי הרבה "קמח".
אפשר לטגן טיגון עמוק או לאפות בתנור על נייר אפיה- רק לשמן את נייר האפיה ולרסס מעט שמן מלמעלה או להוסיף כף שמן בתוך העיסה כדי שהקציצות לא תהיינה יבשות