י"ח באב תשע"ז 16:40

כלומר לא כוללים קמח ותחליפיו, אורז תפו"א וכו

וגם בלי סוכר

אבל כן משביע...

י"ח באב תשע"ז 17:49
גם ירקות שורש (תפו"א ובטטה לדוג') זו פחמימה
לחם: אני מכינה לחם טחינה
ארוחות צהריים/ערב: מנת חלבון (עוף. בשר. דגים. קטניות. מוצרי חלב) עם פחמימה (אורז/תפוחי אדמה/סלק.. לפעמים נגיד לביבות סלק עם יוגורט/...) וכמובן הרבה ירקות לאורך היום.
נשנושים: יש פצפוצי אורז בלי סוכר- אפשר עם חמאת בוטנים, סילאן ללא סוכר ושמן קוקוס, יוצאים חטיפים כאלה נחמדים (או עם שוקולד ללא סוכר). ויש לי עוד הרבה רעיונות.
מתכונים למה את רוצה? אוכל? לאיזו ארוחה? קינוחים? נשנושים?

אחרי שמתרגלים זה כבר לא מגביל ככ להכין
י"ח באב תשע"ז 21:27

יש לך מתכון ללחם טחינה? אני ממש אשמח.

מחפשת מתכונים של אוכל ממש לארוחות המסודרות.

י"ט באב תשע"ז 08:19
טורפים בקערה:
4 ביצים
6 כפות טחינה גולמית
כפית אבקת אפיה
1-2 כפות דבש/סילאן

מעבירים לתבנית אינגליש קייק
ואופים 20 דק' 180 מעלות

בהצלחה!
טעים רצח
כ"א באב תשע"ז 01:00


כ"א באב תשע"ז 22:12
יש בזה גם חלבון אבל הרוב המוחלט פחמימה
כ"א באב תשע"ז 02:03

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

כ"א באב תשע"ז 07:22
ויש סלט שורשים שהם נחשבים משביעים יותר, כמו גזר סלק קולורבי
כ"א באב תשע"ז 19:20
כ"א באב תשע"ז 23:08

מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה, מוסיפים חב' פטריות שמפיניון טריות פרוסות עד שמתרככות, מכבים את האש,

מוסיפים 2 כוסות שעועית אדומה מושרית ומבושלת עד לריכוך, מלח ופלפל.

טוחנים היטב במעבד או במוט בלנדר. מוסיפים ביצה ומערבבים היטב.

מכניסים למקרר שהעיסה תתקרר מעט.

בידיים משומנות מכינים כדורים ומניחים בתבנית שקעים או במנג'טים קטנים בתבנית רגילה ואופים על 180 מעלות כ30 דקות.

 

בינתיים מכינים את הרוטב.

מטגנים בצל קצוץ עם כף סוכר חום (ראיתי שאת רוצה בלי סוכר תנסי להוריד או להחליף לסוכרזית), כשהבצל שחום יפה מוסיפים 2 שיני שום פרוסות ומטגנים עוד 2 דקות,

מוסיפים חב' פטריות שמפיניון טריות פרוסות+ חב' שימורים של עגבניות מרוסקות (אני שמה במקום 5 עגבניות מקולפות וקצוצות+ מעט מים+ מעט רסק עגבניות), מתבלים במלח, פלפל ואורגנו.

מבשלים עם מכסה חצי מכוסה כעשרים דקות על להבה בינונית.

 

מגישים יחד, שמים כמה קציצות ומעל רוטב.

בתאבון.

 

סתם מעניין אותי, למה את רוצה להוריד לגמרי פחמימות מהתפריט?

כ"ב באב תשע"ז 22:45

קצת הזויה הדיאטה אני יודעת. עושה אותה בגלל בעיות רפואיות

כ"א באב תשע"ז 21:16

א. ארוחות קטנות בתדירות גבוהה

ב. בכל ארוחה- 3 מרכיבים: חלבון, סלט, ירק מבושל.

ג. תכל'ס: קטניות מבושלות או מונבטות, ירקות מבושלים- כמו קישואים דלעת, שעועית, קינואה, סלטים גדולים, חזה עוף, ביצים . 

כ"א באב תשע"ז 22:12
מלך פקאן בוטנים קשיו גרעיני דלעת חמניה
כ"ב באב תשע"ז 22:44
סלט כרוב, אפשר כרוב מבושל או קישואים כתוספת. שעועית ירוקה.
חפשי בגוגל דל פמימות או פליאו. ממליצה על הבלוג של ורד לב - מה אוכלים לצהריים?
(יש שם כמה מתכונים לא כשרים אבל הרוב כן)
כ"ב באב תשע"ז 23:04

אם את יצירתית בישול, את יכולה להשתמש במתכון הבסיסי ששינתי מעט כדי שיתאים לך.

לפי התוספות שלך תצטרכי להתמודד עם ה"קמח" שאת מוסיפה. העיסה מתנהגת קצת שונה אם את מוסיפה פתיתי קווקאר או שאת טוחנת את הקוואקר לקמח או משתמשת בקמח קטניות.

 

2 כוסות עדשים אדומות: להשרות, לבשל.

1 בצל- לטגן.

פטרוזיליה (לטעם), 2-3 "ענפים"

1 ביצה

מלח (1/4-1/2 כפית)

3/4 כוס תחליף לקמח (אני משתמשת בפירורי לחם דקים): קוואקר (בעל ערך גליקמי נמוך) או קמח מקטניות- לפי מה שמוכרים בבית טבע שלידך

 

לבשל את העדשים. לסנן.

את יכולה להוסיף קישוא מגורר או גזר מגורר.

חשוב לסחוט את הירק שאת מוסיפה כדי שהעיסה לא תהיה רטובה ותצטרכי הרבה "קמח".

 

אפשר לטגן טיגון עמוק או לאפות בתנור על נייר אפיה- רק לשמן את נייר האפיה ולרסס מעט שמן מלמעלה או להוסיף כף שמן בתוך העיסה כדי שהקציצות לא תהיינה יבשות

אולי יעניין אותך