ֱאז התנור התקלקל ובינתיים אנחנו בלי.... קשה לי ממש בלי האפיה, עוגות וכו'
אשמח לרעיונותיכם היצירתיים- מה אפשר להכין בלי תנור לכבוד שבת(קינוחים)
ֱאז התנור התקלקל ובינתיים אנחנו בלי.... קשה לי ממש בלי האפיה, עוגות וכו'
אשמח לרעיונותיכם היצירתיים- מה אפשר להכין בלי תנור לכבוד שבת(קינוחים)
מאתר 10 דקות.
עוגת כדורי שוקולד:
400 גרם פירורי ביסקויטים גסים.
100 גרם שוקולד
חבילת שמנת מתוקה (אני עשיתי עם ריצ' כי רציתי פרווה)
ממיסים במקרוגל שמנת ושוקולד ומערבבים עם הבסקויטים.
שוטחים על תנית ומהדקם.
ז-ה-ו-!!
אפשר למעלה לשים עוד גנאש שוקולד עם עוד שמנת ועוד שוקולד.
אני ויתרתי
ול א נשאר פרור!!!
יוצאת כמות די קטנה- סוג אינגליש קייק.
אפשר להכפיל כמויות כמובן
נראה לי שכבר אזדרז לתקן את התנור.... קשה בחורף לאכול קינוחים קרים, לפחות אצלנו..
בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים חצי כוס סוכר וחצי כוס דבש. מוסיפים כוס חמאת בוטנים ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.
שופכים את הנוזל החם על 5 כוסות פצפוצי אורז ומערבבים נמרצות כדי שכל הפצפוצים יתכסו.
כשמעט מתקרר, מגלגלים לכדורונים קטנים ונועצים קיסם קטן. שומרים במקרר.
מכינים גנאש שוקולד. טובלים כל כדורון בשוקולד . ומכניסים למקפיא לכמה דקות.
הצעת הגשה: נועצים את הקיסם של הכדורונים בתוף פומלה גדולה בצורה של חצי קיפוד
מערבבים בקערה:
- חבילת חמאת בוטנים מומסת במיקרו.
- 200 גרם אגוזי מלך טחונים.
- 3 וחצי כוסות פצפוצי אורז. (לפעמים צריך יותר אם יוצא עיסה דביקה מדי).
- שקית אבקת סוכר (100 גרם).
מערבבים ויוצרים כדורים ומקפיאים.
בזמן שהכדורים בהקפאה ממיסים שוקולד בסיר על סיר עם מים על הגז (הכי טוב זה הצימקאו הבורדו. אחרי אינספור נסיונות).
מוציאים מההקפאה את הכדורים וטובלים בשוקולד.
מושלם.
יכולה לשמור במקרר או בהקפאה לפי העדפת בני הבית.
אפשר לקנות גליליות עבות למילוי או טארטלטים
ולמלא בקצפת. אפשר לגוון את הקצפת בטעמים שונים - שוקולד/קפה/פרות יער וכו