עדכני
מסרים
שיחה אישית
חיפוש...
ראשיפורומיםבישול ומתכונים
פורום בישול ומתכונים
שרשור חדש
הודעה חשובה!! -משה ר-
שרשורים מרוכזים בנושאים שונים יהודיה מא"י
הודעת מידות\ המרות וכו' כפרגניסטית
בקר - הכנה מוקדמת ורד הבר
ארחי הפרשת חלה עם מיטב הרבניות ללא תשלום>>
מתכונים לשבועות ילדה מושלמתתת
של מתכונים ב10 דקות מעולה באורות אחרונה
לזניה. בשמל VS קוטג? פשטידת פטריות VS קיש פטריות? רק שמחה#
בשמל/ שמנת. חות אוהבת מה שיוצא עם קוטג' מקום בעולם
תודה על התשובה אשמח מאוד! רק שמחה#
מקווה שאספיק הערב..יש גם את המ כון של מיכאל כפלה מקום בעולם אחרונה
הזהב השחור החדש קראנץ שוקולד
נמחק רעות ש.
וואווווו בת מלך!!!! אחרונה
צמאים? בר המים היחיד שמותר לשימוש בשבת וחג>>
מחפשת מתכון טוב לבלינצ'ס כתר הרימון
צריכה גם מתכון למילוי? מקום בעולם
גם, הכול. כתר הרימון
אשלח לל בקרוב בעז'ה מקום בעולם
אשמח גם כן *כוכבית* אחרונה
לקראת שבועות.. תהילה!
זה רחוק עדיין מכדי שאחשוב על כך ארץ השוקולד
אוקי תודה תהילה!
מחפשת מתכון לעוגת גבינה רבע ל7
לא מכירה מתכון כזה, רק מתכונים טבעוניים... יעל מהדרום
יש מתכון פצצה של אתר עשר דקות, עם ריבת חלב אבל אפשר גם בלי: אם+7
היא מחפשת בלי ביצים יעל מהדרום
אני אשמח גם-למתכון עוגת גבינה אבל לא כזאת שעולה מיליון דולר מעין אהבה
אני עושה בערך..אכתוב יותר מאוחר בלי נדר יעל מהדרום
עוגת גבינה לא אפויה יעל מהדרום
איך את מקציפה את זה? הודיה60
קודם מקציפה שמנת מתוקה (ידנית..שתהיה קצת יותר מוצקה) יעל מהדרום
אנחנו מכינים דומה אבל בלי שמנת חילזון 123
אפשר..אני שמה מה שבא לי בערך יעל מהדרום אחרונה
המתכון שאני מכירה פצלשושית
עוגת שמרים גבינה אמאשה
כדאי מאוד להקפיא את המלית לפני המילוי ואז זה לא נוזל מהעוגה! אם+7
בבלוג בישול בזול נחשון מהצפון
יש איזה מתכון בבלוג בישול בזול בונים מגדל
בלוג בישול בזול נחשון מהצפון
איפה כתבת? לא מוצאת את זה גם בבלוג אם+7
פאי גבינה ניקיתוש
מה אפשר להקפיא? אבןישראל
עוף. בורקס. מטבוחה. נפש חיה.
חציל לא ניסיתי. השאר אפשר. ת.מ.
חציל לא כדאי.. מקום בעולם
חציל מטוגן אפשר! יוצא מצוין אחרי הקפאה יראת גאולה
^^^^ יעל מהדרום
ממה שכתבת ג'נדס
תודה לכולם! אבןישראל
חציל במיונז אפשר להקפיא הודיה60 אחרונה
מי זכאי לתו נכה ואיך אפשר לקבל אותו?
מתי הכי מוקדם אפשר להכין עוגות גבינה, נעמה301
עוגות גבינה משתבחות במקרר😋 יראת גאולה
עוגת גבינה אפויה רצוי להכין כמה שיותר סמוך, בכ"א לא להקפיא.. קראנץ שוקולד
יש לך מתכון לעוגת שמנת פירורים? יעל מהדרום
נראה לי שזה יחזיק לפי תאריך התפוגה של הגבינה. כתר הרימון
תודה רבה! נעמה301
תודה רבה!! יעל מהדרום אחרונה
קנו לי ליומולדת סיר קוסקוס בוריס
נראה לי שאפשר לאדות אורז, ירקות יעל מהדרום אחרונה
עוגת גבינה, עוברת הקפאה? נחשון מהצפון
המתכון. עובר הקפאה? נחשון מהצפון
עוגת גבינה ושמרים
מבוסס על: מתכון של דורית מיינצר שפורסם ב"על השולחן", עם שינויים שלי
עלות: כ-17 ש"ח (ועכשיו אתם יודעים למה!)
כמות: תבנית עגולה אחת בקוטר 24 ס"מ לפחות, כ-14 פרוסות
מרכיבים:
לבצק:
1 כף שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
1/4 כוס חלב פושר (60 מ"ל)
½2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כפית מלח
50 גרם חמאה מומסת
למלית:
3 גביעי שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל (או גרידת לימון מלימון אחד, אם אתם בקטע הלימוני)
הוראות הכנה:
מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים בחלב ומעבירים לקערה (אם אתם מכינים את הבצק במיקסר, העבירו לקערת המיקסר).
מוסיפים את הקמח, הסוכר, הביצים, המלח והחמאה מומסת.
לשים בידים, או מערבלים בעזרת וו הלישה במהירות איטית, למשך 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לו לתפוח במקום חמים במשך שעה-שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו. אל תיבהלו אם לוקח לבצק זמן לתפוח. מדובר בבצק כבד, אבל בסופו של דבר הוא תופח.
כשמסיימים להכין את הבצק, מרפדים מסננת במגבת מטבח נקייה (או בכמה שכבות של נייר סופג), מניחים בתוכה את השמנת החמוצה כדי שתגיר נוזלים בזמן שהבצק תופח.
כשהבצק סיים לתפוח מרכיבים את המלית: מערבבים את הסוכר עם הקורנפלור בקערה. מוסיפים את השמנת שסיננו ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, ומוציאים מעט לקערה בצד להברשת הבצק. מוסיפים את הביצים הטרופות ואת הוניל לתערובת הגבינה ומערבבים.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית עגולה, פיירקס או קפיצית, בקוטר 24 ס"מ לפחות.
לשים מעט את הבצק ומחלקים אותו לשני כדורים: האחד בגודל שני שלישים מהבצק והשני בגודל שליש. מרדדים את כדור הבצק הגדול לעיגול שיכסה את התבנית כולל הדפנות. מניחים את הבצק בתבנית ויוצקים פנימה את תערובת הגבינה. מרדדים את יתרת הבצק לעיגול בגודל העוגה. מניחים על המלית ומהדקים את השוליים. דוקרים את העוגה כמה דקירות בסכין, שיהיה לאדים מאיפה לצאת. מניחים לעוגה לתפוח כ-15 דקות ולאחר מכן מברישים בשארית הביצה.
אופים כ-55 דקות או עד שהבצק אפוי וזהוב. רצוי לאפות בחצי התחתון של התנור לפחות חלק מהזמן, כדי לוודא שגם שכבת הבצק התחתונה נאפית.
נראה לי שעובר הקפאה מה דעתכם??