ט' בתמוז תשע"ח 02:54

אממ.. הטבעוניים שלי זה בעיקר סלטים שמשלבים קטניות וירקות, קרים וחמים, מעניין אותך?

ט' בתמוז תשע"ח 09:50
ואם את מכינה קציצות ירק/פשטידות במה את מחליפה את הביצה?
ט' בתמוז תשע"ח 12:26

לפעמים קצת קורנפלור שיהיה דביק.
ואם מגררים תפו"א למשל, וסוחטים קצת שיצא העמילן, לא תמיד חייבים ביצה.
אני שמה מעט שמן זית בפנים, ואם חייבים קורנפלור/קוואקר שידביק.
לא אגיד לך שלא היו התפרקויות מבאסות לפעמים, אבל מתלמדים לאט לאט

ט' בתמוז תשע"ח 12:35

והאמת, אני לא ממציאה את הגלגל.

 

הכלל הבסיסי שלי הוא שכל ארוחה צריכה להכיל - חלבון כלשהוא, בד"כ בצורת קיטניה, עם פחמימה מסויימת, ירק, ושומן בריא.

מפה אני מתחילה לאלתר

 

קינואה..
מטגנת בצל ורצועות גזר/קוביות קטנות של בטטה להזהבה, עם טיפונת א.מרק ומלח. מוסיפה את הקינואה לטיגון של דקה, מים ומרתיחה עד שיתרכך.
לזה אני מוסיפה כף שמן זית/טחינה, ואם ישלי כח אגוזים קצוצים טיפה מעל, לתוספת שומן בריא.

 

אותו רעיון עם בורגול/כוסמת.

 

ירקות מוקפצים-/מאודים
פשוט זורקת מכל הבא ליד למחבת..
תמיד מתחילה עם בצל, לפעמים שום.
אפילו לא צריך שמן, טיפה מים בווק/סיר, והבצל מסתדר לו.
אחכ אפשר להוסיף- פלפלים, ברוקולי, גזר, בטטה, קישואים, חצילים... מה שאת אוהבת.
אחרי שיוצאים מיצים להוסיף מלח 
בסוף בסוף כמה כפות רוטב באיכות טובה.. סויה/טריאקי/צ'ילי.. מה שאת אוהבת.
לפה ניתן להוסיף טופו/סייטן אם את אוהבת, או לחילופין קטנייה כלשהיא.
(אצלי הולך עם אורז)

ולפזר מלמעלה אגוזים, הכי טעים קשיו ליקוק

 

 

ט' בתמוז תשע"ח 12:38
י"ב בתמוז תשע"ח 19:47

כי כל אחד מהם דורש סביבת עיכול שונה.

לפי השיטה של הבריאות הטבעית אוכלים אותם בארוחות נפרדות

י"ב בתמוז תשע"ח 22:41

מודה שלא חקרתי לעומק

י"א בתמוז תשע"ח 22:29

משתדלת לצמצם באכילת חלבון מהחי במהלך השבוע, סתם כי הגוף שלי פחות אוהב את זה, אין פה איזה אידיאל גדול מבחינתי

י"ב בתמוז תשע"ח 19:45

(עם הנחייה. לא מומלץ לבד עבור טיפול בבעייה)

י"ב בתמוז תשע"ח 22:16


י"ב בתמוז תשע"ח 15:01
ממולאים:
אורז/קינואה/קטניות- להשרות אם צריך ולבשל.
לטגן בצל, לערבב הכל עם עגבניות מרוסקות (משימורים) , מלח וכוסברה קצוצה.
את המלית הזה להכניס לתוך פלפל, קישוא, בצל, עגבניה וכו'.


ירקות מוקפצים עם טופו.
י"ב בתמוז תשע"ח 19:45

וגם חשוב להנביט קטניות. תגגלו ותראו למה- אין לי כוח לפרט...

י"ב בתמוז תשע"ח 16:14
י"ב בתמוז תשע"ח 20:00

פלפל ממולא אם אורז מלא ומושרה, קישוא ו/או גזר מגורד ועשבי תבלין (הכי שייך- כוסברה).

 

פירה של תפו"א+ בטטה או קולורבי או ארטישוק ירושלמי

 

דלורית ממולאת: לאדות דלורית. לחצות את הדלורית לשניים ולהוציא את הגלעינים, למלא .

מילויים: תפו"א מעוך+ בצל מטוגן,   בצל מטוגן+ עדשים מונבטות ומבושלות.

 

ירקות מאודים עם רוטב למעלה (אפשר לקבל רעיונות מהספר של יצחק בן אורי) למשל בצל+ סלרי_ אפונה טריה והכל מרוסק.

 

ירקות בתנור- אנטיפסטי- חפשי מתכונים בגוגל (קישואים עם טימין זה הכי טעים)

 

תפו"א מאודה טרי עם אבוקדו בצד- אני משוגעת על זה...

 

אורז מלה מושרה/ קינואה + בצל+ סלרי+ גזר

 

שייק חלבונים: בבלנדר או במטחנת תבלינים לטחון שקדים (אפשר להחליף לקשיו או כל אגוז אחר) ואז לבלנדר עם מים+ 2 תמרים+ חלב סויה. זה סמיך ומתוק וטעים ואיכותי

 

חביתה מקמח עדשים כתומות+ תירס (גגלי לחיפוש)

 

סולת (דייסה):  סולת+ מים רותחים+ צימוקים או סוכר+ קינמון+ שוקולד ציפס לפיזור לאחר ההגשה לקערותהגשה (זה אוכל לא מזון... כה עבור הנשמה...)

 

והכי טוב: סלט טרי

 

ועוד הכי טוב: מיצי ירקות (גזר+ חסה/ קולורבי וכו')

 

ועוד הכי טוב: רסק פירות טרי. יאמי!!!!

ט"ו בתמוז תשע"ח 10:27
חשבתי שלא
י"ב בתמוז תשע"ח 23:37

ועל זה טחינה כמובןקורץ

פשוט טובלים בביצה,  אח"כ פרורי לחם,

טיגון בשמן לא עמוק..

ממש פשוט וקליל!

 

יש תערובות תבלינים שקונים בחנויות תבלינים או במחנה יהודה שאפשר להוסיף לאורז- זה ממש משדרג!

 

תפו"א בכל הוריאציות- פירה, בתנור, ציפס,  תפוא שרוף טוב כמו בלג בעומר! כנ"ל לגבי בטטה

 

מרק ירקות פשוט עם מרק עוף פרווה

 

 

לא מדברת עם גברים באישי. תודה.

י"ג בתמוז תשע"ח 21:36
י"ג בתמוז תשע"ח 21:48

אולי אפשר למצוא תחליף ךזה

לא מדברת עם גברים באישי. תודה.

י"ג בתמוז תשע"ח 09:27
פסטה עם רוטב קוקוס ופטריות יצא לי סבבה
מרקי ירקות. עם עדשים, גריסים, אורז להסמיך.
להדביק פשטידות עם קמח ומים (או טחינה קראתי אבל פחות ניסיתי. ) במקום ביצה

אולי יעניין אותך