תודה!
לפעמים קצת קורנפלור שיהיה דביק.
ואם מגררים תפו"א למשל, וסוחטים קצת שיצא העמילן, לא תמיד חייבים ביצה.
אני שמה מעט שמן זית בפנים, ואם חייבים קורנפלור/קוואקר שידביק.
לא אגיד לך שלא היו התפרקויות מבאסות לפעמים, אבל מתלמדים לאט לאט
והאמת, אני לא ממציאה את הגלגל.
הכלל הבסיסי שלי הוא שכל ארוחה צריכה להכיל - חלבון כלשהוא, בד"כ בצורת קיטניה, עם פחמימה מסויימת, ירק, ושומן בריא.
מפה אני מתחילה לאלתר
קינואה..
מטגנת בצל ורצועות גזר/קוביות קטנות של בטטה להזהבה, עם טיפונת א.מרק ומלח. מוסיפה את הקינואה לטיגון של דקה, מים ומרתיחה עד שיתרכך.
לזה אני מוסיפה כף שמן זית/טחינה, ואם ישלי כח אגוזים קצוצים טיפה מעל, לתוספת שומן בריא.
אותו רעיון עם בורגול/כוסמת.
ירקות מוקפצים-/מאודים
פשוט זורקת מכל הבא ליד למחבת..
תמיד מתחילה עם בצל, לפעמים שום.
אפילו לא צריך שמן, טיפה מים בווק/סיר, והבצל מסתדר לו.
אחכ אפשר להוסיף- פלפלים, ברוקולי, גזר, בטטה, קישואים, חצילים... מה שאת אוהבת.
אחרי שיוצאים מיצים להוסיף מלח
בסוף בסוף כמה כפות רוטב באיכות טובה.. סויה/טריאקי/צ'ילי.. מה שאת אוהבת.
לפה ניתן להוסיף טופו/סייטן אם את אוהבת, או לחילופין קטנייה כלשהיא.
(אצלי הולך עם אורז)
ולפזר מלמעלה אגוזים, הכי טעים קשיו
כי כל אחד מהם דורש סביבת עיכול שונה.
לפי השיטה של הבריאות הטבעית אוכלים אותם בארוחות נפרדות
מודה שלא חקרתי לעומק
משתדלת לצמצם באכילת חלבון מהחי במהלך השבוע, סתם כי הגוף שלי פחות אוהב את זה, אין פה איזה אידיאל גדול מבחינתי
(עם הנחייה. לא מומלץ לבד עבור טיפול בבעייה)
אורז/קינואה/קטניות- להשרות אם צריך ולבשל.
לטגן בצל, לערבב הכל עם עגבניות מרוסקות (משימורים) , מלח וכוסברה קצוצה.
את המלית הזה להכניס לתוך פלפל, קישוא, בצל, עגבניה וכו'.
ירקות מוקפצים עם טופו.
וגם חשוב להנביט קטניות. תגגלו ותראו למה- אין לי כוח לפרט...
פלפל ממולא אם אורז מלא ומושרה, קישוא ו/או גזר מגורד ועשבי תבלין (הכי שייך- כוסברה).
פירה של תפו"א+ בטטה או קולורבי או ארטישוק ירושלמי
דלורית ממולאת: לאדות דלורית. לחצות את הדלורית לשניים ולהוציא את הגלעינים, למלא .
מילויים: תפו"א מעוך+ בצל מטוגן, בצל מטוגן+ עדשים מונבטות ומבושלות.
ירקות מאודים עם רוטב למעלה (אפשר לקבל רעיונות מהספר של יצחק בן אורי) למשל בצל+ סלרי_ אפונה טריה והכל מרוסק.
ירקות בתנור- אנטיפסטי- חפשי מתכונים בגוגל (קישואים עם טימין זה הכי טעים)
תפו"א מאודה טרי עם אבוקדו בצד- אני משוגעת על זה...
אורז מלה מושרה/ קינואה + בצל+ סלרי+ גזר
שייק חלבונים: בבלנדר או במטחנת תבלינים לטחון שקדים (אפשר להחליף לקשיו או כל אגוז אחר) ואז לבלנדר עם מים+ 2 תמרים+ חלב סויה. זה סמיך ומתוק וטעים ואיכותי
חביתה מקמח עדשים כתומות+ תירס (גגלי לחיפוש)
סולת (דייסה): סולת+ מים רותחים+ צימוקים או סוכר+ קינמון+ שוקולד ציפס לפיזור לאחר ההגשה לקערותהגשה (זה אוכל לא מזון... כה עבור הנשמה...)
והכי טוב: סלט טרי
ועוד הכי טוב: מיצי ירקות (גזר+ חסה/ קולורבי וכו')
ועוד הכי טוב: רסק פירות טרי. יאמי!!!!
ועל זה טחינה כמובן
פשוט טובלים בביצה, אח"כ פרורי לחם,
טיגון בשמן לא עמוק..
ממש פשוט וקליל!
יש תערובות תבלינים שקונים בחנויות תבלינים או במחנה יהודה שאפשר להוסיף לאורז- זה ממש משדרג!
תפו"א בכל הוריאציות- פירה, בתנור, ציפס, תפוא שרוף טוב כמו בלג בעומר! כנ"ל לגבי בטטה
מרק ירקות פשוט עם מרק עוף פרווה
לא מדברת עם גברים באישי. תודה.
אולי אפשר למצוא תחליף ךזה
לא מדברת עם גברים באישי. תודה.
מרקי ירקות. עם עדשים, גריסים, אורז להסמיך.
להדביק פשטידות עם קמח ומים (או טחינה קראתי אבל פחות ניסיתי. ) במקום ביצה