ד' באב תשע"ח 07:25
אני מכינה לחם ביתי והוא יוצא דחוס כמו חלה של שבת...
איך עושים את הלחמניות האוריריות האלו?
ופיתות טובות, מתכון שעובד?

ממש קריטי!

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

ד' באב תשע"ח 07:43

מרים קושלנד- עוזרת לנשים רגישות למצא איזון ולהנות בחברה🍃. 

 

ד' באב תשע"ח 09:32
ד' באב תשע"ח 12:59

זה רק עם סיר גריל.

 

מתכונים יש ברשת בשפע..

 

ללחם אפשר (כך אומרים, לא ניסיתי) להוסיף משפר אפיה.

 

וכמובן ללוש הרבה ושיהיה מספיק מים.

ד' באב תשע"ח 13:00

אני מכינה המון, יוצא יפה כמו קנוי ויותר טעים..

ד' באב תשע"ח 13:03
חלה לא אמורה לצאת דחוסה..
אולי חסר לך מים/שמרים/זמן לישה/זמן תפיחה/אחר?
תכתבי את המתכון שלך ואופן ההכנה ואולי נבין.

משפר אפיה גם יכול להוסיף לאווריריות ורכות של הלחם. אם יש לך להשיג.

וקחי בחשבון שבמאפיות מכניסים ללחם עוד הרבה חומרים שאת לא מודעת אליהם... מתפיחים ומשמרים כאלה ואחרים. כדי להגיע לתוצאה שהם רוצים
ד' באב תשע"ח 14:20
להוסיף את המים בכמויות קטנות ובהדרגה, ולהתפיח את הבצק פעמיים אחרי הלישה עד שמכפיל את נפח הבצק ואחרי יצירת החלות.
וכמו שאמרו לישה מרובה שמפתחת רשת גלוטן חזקה וטובה, ולדאוג שהשמרים והמלח לא יבואו במגע אחד עם השני בבצק (המלח "הורג" את השמרים).
מתכון לפיתות אפויות בתנור כמו שקונים במאפיות במארז של עשר או פיתות בסיר גריל?

 

זה מתחיל כאן וברגע הזה, ומשם זה רק מוסיף והולך.

כן, כך נראה דבר מורכב להפליא. 

 

י' באלול תשע"ח 23:05
בשמרים יבשים לא צריך להקפיד שלא יגעו במלח. אפשר לערבב הכל יחד. (שמעתי ממומחה)
ה' באב תשע"ח 02:33
נשמר טרי לכמה ימים, וכולם פותחים עיניים בשוק! איך עשית את זה! וזה כזה קל...

מתכון, לפני שתבקשו-

חצי קילו קמח
כף שמרים
800 מ''ל מים קרים
כפית מלח
כף סוכר

לערבב עד שאין גושים. אמור לצאת נוזלי מאד.

לתת לתפוח מכוסה בערך שעתיים. עד שנהיה קצפי עם בועות.

לוקחים מחבת עם תחתית חלקה, עדיף טפלון, ושופכים מצקת מהבלילה. רק אז שמים על האש.
לא לשמן את המחבת!

לא הופכים ולא נוגעים! אחרי שכל הבועות מתפוצצות הקצוות יפרדו מהמחבת לבד. אם לא, עוזרים להן עם מזלג ומוציאים. זה יותר טעים אחרי שזה הצטנן.

מקררים את תחתית המחבת תחת זרם מים עד שאין אדים בין לחוח אחד לשני. המחבת חייבת להיות קרה.

בתיאבון!

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

ה' באב תשע"ח 08:55
לק"י

ילך לאכול את זה עם פלאפל?
(זאת היתה התוכנית המקורית שלי להיום).

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ה' באב תשע"ח 09:17
לדעתי מילויים כבדים ינזלו. עדיף ממרח... או סלסה או מרק

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

ה' באב תשע"ח 09:20

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

כ"ז באב תשע"ח 08:53
ותמיד הייתי קונה פלאפל בלחוח ;)
כ"ז באב תשע"ח 08:53
ותמיד הייתי קונה פלאפל בלחוח ;)
כ"ז באב תשע"ח 20:58

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ה' באב תשע"ח 09:12

כמה זמן בערך לוקח לכל אחד? וכמה יוצאים מהכמות שנתת?

וחייבת רק להעיר הערה: אם הגז שלכם טרף (כמו של רוב האנשים נראה לי)

אז התחתית של הסיר/מחבת שמניחים על האש צריכה להיות יבשה.

ה' באב תשע"ח 09:15
מסיבה פשוטה- אין חלבי אצלנו.
אבל הערה חשובה!

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

ה' באב תשע"ח 09:16
יצא לי בערך 10.
פעם הבאה אני אכפיל...

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

כ"ד באב תשע"ח 21:21


כ"ד באב תשע"ח 21:56
תעשי בינוני, הכי בטוח

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

כ"ז באב תשע"ח 08:54
כ"ח באב תשע"ח 08:03
והאוכל המקדימה שלו.. זה לא משנה?
כ"ח באב תשע"ח 12:34

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

כ"ח באב תשע"ח 13:50
עושה את זה מחומרה- כמו בפסח.
הכל נשרף מיד ולא חוששים לזה.
כ"ט באב תשע"ח 07:41

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

כ"ד באב תשע"ח 22:38
(יש לי70 אחוז, עדין..)
כ"ד באב תשע"ח 22:46

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

כ"ה באב תשע"ח 19:55

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

כ"ה באב תשע"ח 21:18
לא משנה בכלל. אני השתמשתי במים מהברז.

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

כ"ז באב תשע"ח 12:40

אבל בקושי עולות בועות בטיגון,

מה עשיתי לא נכון??

יש לך מושג, @סלט?

כ"ז באב תשע"ח 14:10
הבועות נמצאות בבצק עוד לפני הטיגון. כל שינוי במתכון הופך את העיסה לבלאגן...

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

כ"ז באב תשע"ח 15:04

היו בועות בעיסה,

הבנתי מהניסיון שהבועות יוצאות בטיגון כשהאש מאוד גדולה, על אש קטנה/ בינונית זה לא עובד.

תודה רבה!

ממליצה לכולם!

כ"ז באב תשע"ח 17:48
כ"ז באב תשע"ח 17:55
בבצק הזה לא שמים שמן.
וטיפ למניעת הדבקות של הלחוח למחבת, מה שאמא שלי היתה עושה גם בפיתות בגריל, לקחת חלמון ביצה (ביצה מבושלת שלוקחים את החלמון ממנה) ומעט מרגרינה(לא יודעת אם אפשר להמיר בשמן). בעזרת נייר מגבת היא היתה לוקחת מעט מזה ומעט מזה ומורחת על התחתית של המחבת לפני יציקת הבלילה של הלחוח.
ו@@סלט נראה טוב!

 

זה מתחיל כאן וברגע הזה, ומשם זה רק מוסיף והולך.

כן, כך נראה דבר מורכב להפליא. 

 

ט"ז באלול תשע"ח 20:14
ט"ז באלול תשע"ח 23:45

הש''א והמסרים שלי לא עובדים.

ניתן להעביר לי הודעות דרך @הנורמלית האחרונה.

י' באלול תשע"ח 09:24


י' באלול תשע"ח 10:44
אין מצב להכין את זה אוורירי כמו

כי הם מכניסים עוד משפרי אפייה למיניהם כדי להאריך את חיי המדף של הלחם.


אני כבר מזמן הגעתי למסקנה אי אפשר לחכות את הלחם במאפיות...
י"א באלול תשע"ח 00:12
י"א באלול תשע"ח 19:57

קישור למתכון...

 

ט"ז באלול תשע"ח 06:48
בעניין האפייה של לחמים לוחמניות שונות
(פיתות זה עניין אחר)
חוץ מהתפחה כפולה וגם אחרי יצירת הצורות התפלה נוספת (אולי אפילו כבר מרוח כדי שהמריחה לא תוציא אוויר)
רב המתכונים וההוראות אומרות לאפות על חום 180 בערך
המלצה שלי חום טיפה יותר נמוך לפחות בהתחלה
אני אישית אופה לחמים וכיכרות מלאים על 160+- 170 בהתחלה
ואחרי שהם תופסות את הצורה שלהם ורק רוצים להשחים אז להעביר לחום גבוה יותר

והכי חשוב לתת ללחם להתקרר אם תחתכו אותו שהוא עוד חם טרי טרי אז הכל ידחס חזרה
ט"ז באלול תשע"ח 08:07
האתר של יפעת רגב
לא תתאכזבו!

אולי יעניין אותך