מחקר חדש שנערך על ידי ד"ר מאירה נוידרפר מהמרכז הרפואי תל אביב יחד עם ד"ר גבריאל חודיוק, ד"ר אורנה שמאי-לובוביץ, גב' ענבל גולדשטין וד"ר ורדה שלו ממחלקת "מדיקל אינפורמטיקס" של מכבי שירותי רפואה מצא כי יש קשר ישיר בין שימוש בתרופה רואקוטן כטיפול לאקנה ובין תחלואה עינית.
תוצאות המחקר חשפו כי 13.6% מהמטופלים סבלו בשנה הראשונה לטיפול ברואקוטן מדלקת בלחמית ובעפעפיים, משעורה ומיובש בעיניים ונזקקו לטיפול תרופתי.
שכיחות זו הייתה גבוהה משמעותית משכיחות תופעות אלו בקבוצת נבדקים דומה עם אקנה שלא טופלו בתרופה (כ-9.6%) וקבוצה מקבילה של כ- 14,600 נבדקים בריאים (רק 7.1%). שכיחות תופעות הלוואי הגבוהה נמצאה בחודש הרביעי לטיפול.
אקנה הוא תהליך דלקתי של בלוטות החלב בעור ושכיח מאד בקרב מתבגרים. רואקוטן (איזורטינואין) הוא אחד הטיפולים המקובלים למקרים הקשים יותר. תופעות הלוואי המוכרות לתרופה הינם יובש בעור ובריריות. מחקר זה בדק לראשונה את שכיחות תופעות הלוואי העיניות בקבוצת נבדקים גדולה שכללה יותר מ- 14,600 מתבגרים ומבוגרים צעירים. נתוני המחקר הופקו ממאגר הנתונים של "מכבי שירותי בריאות".
החוקרים קוראים לתשומת לב לתופעות אילו בקרב רופאי העור ורופאי המשפחה המטפלים בתרופה.
מומלץ לשקול טיפול מונע בתחליפי דמעות בחלק מהמקרים ולידע את המטופלים על אפשרות קיום תופעות הלוואי. יש להסביר למטופלים על הבעייתיות בהרכבת עדשות מגע בעת נטילת התרופה. במקרים של תופעות לוואי קשות ניתן לשקול הפסקת הטיפול בתרופה.