מכה לחקלאות
מכה לחקלאותפלאש 90

אזרחי מדינת ישראל אוכלים בעיקר את התוצרת המקומית. החקלאות הישראלית מספקת את מרבית הביקוש לתוצרת טרייה (ירקות ופירות, ביצים ופטם) ומעובדת לשוק המקומי וגם ולייצוא.

ערך הייצוא החקלאי הטרי הישראלי הכפיל את עצמו בעשור האחרון – כאשר ערך הייצוא לרוסיה גדל פי 10 (מ- 23 מיליון דולר בשנת 2003 ל- 226 מיליון דולר בשנת 2012), הייצוא למדינות האיחוד האירופי כמעט והוכפל (מ- 552 מיליון דולר בשנת 2003 ל- 961 מיליון דולר בשנת 2012).

סך יצוא תוצרת חקלאית טרייה ומזון מעובד כמעט והוכפל (מ- 1.2 מיליארד דולר בשנת 2003 ל- 2.4 מיליארד דולר בשנת 2012). במהלך שנת 2012, ירד (באופן מינורי) ערך הייצוא של תוצרת טרייה ומזון מעובד ב- 0.2% לעומת שנת 2011 מ- 2,406,026 אלף דולר ל- 2,401,356  אלף דולר.

ישראל בעיקר מייצאת למדינות האיחוד האירופי ולרוסיה - הייצוא למדינות האיחוד האירופי מהווה כ- 67% מהייצוא החקלאי (כ- 961 מיליון דולר), כ- 16% לרוסיה (כ- 226 מיליון דולר), כ- 5% לארצות הברית (כ- 72 מיליון דולר) וכ- 12% למדינות אחרות (כ- 172 מיליון דולר).

בהשוואה לשנת 2011 ערך ייצוא הדרים גדל ב- 22.6% (מ- 152 מיליון דולר ל- 187 מיליון דולר), פירות (ללא הדרים) גדל בכ- 13% (מ- 273 מיליון דולר ל- 308 מיליון דולר) וערך ייצוא כותנה גדל ב- 11.2% (מ- 34 מיליון דולר ל- 38 מיליון דולר).

בשנת 2012 ירד ערך הייבוא של תוצרת חקלאית ומזון מעובד לישראל ב- 2.1%, לעומת שנת 2011. מ- 5.3 מיליארד דולר ל- 5.2 מיליארד דולר. ישראל מייבאת בעיקר דגנים ואגוזים. בשנת 2012 ערך ייבוא הדגנים הינו כ- 993 מיליון דולר וכ- 133 מיליון דולר אגוזים.