חסה
חסהצילום: פלאש 90

ב'כושרות' ממשיכים לעקוב אחרי רמת הנגיעות של עלי ירק ולאחרונה גילו בארגון כי רק ארבע חברות נמצאות ברמת נגיעות נמוכה.

"בחודש האחרון נבדקו שאריות ריסוסים וחרקים ב-17 חברות המציינות שהן משווקות ירקות עלים ללא חשש תולעים", כתבו אנשי כושרות במסמך שפורסם היום (שני).

הבדיקה של הארגון התבצעה בחסה, סלרי, סלק עלים, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק וכוסברה, ומצאה כי בכל החברות, ישנה רמה כזו ואחרת של נגיעות, "בארבע חברות נמצאה נגיעות נמוכה, אשר בהן סולקו כל החרקים בהשריה ושטיפה אחת".

החברות המומלצות על ידי הארגון הן:

עלי גלאט

ירוק מן הטבע

חסלט

עלים ירוקים.

"בכל יתר החברות היתה נגיעות רבה יותר, והמלצתנו להשרות במי סבון שלש פעמים", נכתב במסמך.

בארגון מזהירים גם מפני שימוש לא נכון בבצל יבש, "מבדיקות שנעשו בעונה זו, עולה כי בצל סגור הרמטי ללא חללים בין הגלדים, אינו נגוע בתוכו. יש לקלף שכבה אחת מבחוץ ולשטוף, ואפשר להשתמש".

"בצל פתוח, אפילו במעט, יש לפתוח את הגלדים ולשטוף תחת ברז".

למסמך המלא לחצו כאן.