מחרימים. ענבים
מחרימים. ענביםפלאש 90

ערב תשעה באב ורבים מקפידים להרבות באכילת ענבים - לא משום המצווה שבדבר אלא משום שהסוכר שבענבים מתפרק לאט ופירוקו מתבצע בגוף האדם גם במהלך תשעה באב, מה שמיקל על הצום.

בארגון כושרות מזהירים ומדגישים כי רבים מהענבים שנבדקו נמצאו נגועים בחרקים.

במכתב הארגון צויין כי בקיץ הנוכחי (תשע"ג) נבדקו במעבדה של כושרות ענבים שנרכשו מהשווקים, "נמצא כי יש שכיחות גבוהה של חרקים על הענבים ועל הגבעולים".

בארגון מדגישים כי בשל כך יש לבצע מספר פעולות לפני אכילת הענבים:

1. יש להשרות את הענבים במי סבון למשך כ-3 דקות.

2. לשטוף היטב את האשכול תחת זרם מים חיים.

3.  לפני האכילה יש לבדוק שהענב שלם וסגור. אם מופיע בו ריקבון או נקודות שחורות אין לאכול את הענב.