כשעיזים אוכלות דגים - מה קורה לחלב?

חברה ישראלית הקימה את מכון הצאן הצפוני ביותר בעולם בחופי פיורד שבנורבגיה, שם אוכלות העיזים גם דגים, מזון בעל השפעה גם על החלב.

שמעון כהן , ו' באלול תשע"ג

עיזים
עיזים
צילום: פלאש 90

חברת אפימילק מקיבוץ אפיקים העוסקת בפיתוח ציוד חליבה מתקדם, הקימה בנורבגיה את מכון הצאן הצפוני ביותר בעולם בחופי פיורד.

תפריט העיזים במשק כולל דגים, כפי שהיה מקובל בעבר בהאכלת בעלי החיים באזור. החלב המופק מאכילת הדגים ניחן במרכיבים נדירים של אחוזי שומן וחלבון גבוהים, גורמים המייקרים את מחירו ומגדילים את הכנסות החקלאים באופן משמעותי.

שלומי עזרן, מנהל תחום הצאן באפימילק, מספר כי "בהקמת מכון החליבה שיתפנו פעולה עם בני המשפחה המחזיקה בעדר שבנו במו ידיהם דיר עץ מפואר לפי המסורת הנורבגית. הפרויקט כולל 250 עיזים מגזע מקומי אסלי המפיקות 150,000 ליטר חלב בשנה".

במקביל לבניית מכון החליבה החלה המשפחה בתוכניות להקמת מחלבה, מפעל בשר וחנות שבה ימכרו את תוצרתם. בפרויקט הוטמעה מערכת ניהול העדר של אפימילק, המסייעת להגדיל ולנהל את תפוקות העדר ואיכותו במטרה לצלוח את פיתוח האזור הצפוני המרוחק.