כך תדעו שהמוצר נאפה לאחר הפסח

המפעלים חזרו לעבודה אינטנסיבית על מנת לספק את מוצרי החמץ בהקדם. הקוד על המוצר מעיד כי הוא נאפה לאחר הפסח.

ישי קרוב , כ"ב בניסן תשע"ד

מלח בייגל בייגלה מאפה מזון
מלח בייגל בייגלה מאפה מזון
Office XP

מפעלי החמץ חזרו אמש (שני) לעבודה אינטנסיבית, לאחר כשבוע בו שבתו בשל קדושת חג הפסח וחול המועד.

כבכל שנה, צרכנים רבים מחפשים מוצרים שנאפו לאחר חג הפסח, זאת כדי שלא להסתמך על מכירת חמץ.

בהרבה מוצרים מציינים המפעלים כי המוצר נאפה לאחר הפסח, או שהמוצר נאפה מקמח שנטחן לאחר הפסח.

עם זאת, לא תמיד המפעלים מציינים נתון זה אך הלקוח יכול לבדוק את תאריך הייצור על ידי הקוד המודפס בכל מוצר ומוצר.

הקוד המודפס מורכב ממספר יום הייצור ושנת הייצור. יום הייצור הוא היום על פי התאריך הלועזי, בספירה המתחילה בכל שנה מהאחד בינואר. 

אם נתרגם את זה לתאריכים של השנה: מוצאי שביעי של פסח חל בתאריך 21/4/2014. אם נספור את הימים החל מה-1 בינואר נקבל כי מוצאי שביעי של פסח חל ביום ה-111 של שנת 2014.

בדרך כלל תאריך הייצור יודפס בחמש ספרות כאשר שתי הספרות הראשונות מעידות על שנת הייצור ושלוש הספרות האחרונות על יום הייצור.

בתמונה הראשונה ניתן לראות את הקוד שמספרו 14040. כלומר, המוצר יוצר בשנת 2014 ביום 040 שהוא בעצם 9/2/2014 - ט' באדר א' תשע"ד.

במוצר השני הקוד הוא 13336. המוצר יוצר בשנת 2013 ביום 336 שהוא 2/12/2013 - כט' בכסלו תשע"ד.

על פי זה קוד הייצור של מוצאי שביעי של פסח יהיה 14111.