לחם
לחםצילום: פלאש 90

המאפיות פועלות 'שעות נוספות' על מנת לספק את כמות הלחמים והחלות הנדרשות להשלמת המלאי לאחר חג הפסח.

ראש מחלקת מאפיות וקונדיטורות ברבנות הראשית לישראל, הרב חגי בר גיורא מפרט איזה לחם נאפה מקמח שנטחן לאחר הפסח ועבור אלו בצקים יש להמתין מספר שבועות עד שיסופקו מקמח שנטחן לאחר הפסח.

בתשובה באתר ישיבה ציין הרב בר גיורא כי לכל מאפיה יש את הזמן שלה וכך גם לכל מוצר ומוצר.

המוצרים שנאפים בקונדיטוריות ממוצר קפוא כגון בורקס, רוגלך וכו' לעיתים רק לאחר כמה שבועות גומרים לאפות את הבצקים שיוצרו לפני הפסח.

"ממידע שקבלתי ממאפיית ברמן", ציין הרב בר גיורא, "החלות הפשוטות (לא מתוקות וכו') ולחם שחור פרוס - הייצור עבור השבת יעשה מקמח חדש".

בנוגע למאפיית אנג'ל בירושלים ציין ראש מחלקת מאפיות כי החלות הפשוטות עבור שבת ולחם שחור, מיום ראשון יעשו מקמח חדש. ממאפיית אנג'ל בלוד נמסר כי רק חלות קלועות פשוטות יעשו לשבת מקמח חדש.

"מי שמקפיד על קמח חדש יש לו לפנות למשגיח במאפיות", הדגיש הרב בר גיורא והוסיף כי בחלק מהלחמים המיוחדים מוסיפים לקמח לתת (משעורה) או גלוטן (חלבון חיטה), "זו תערובת חמץ שנעשתה אחר הפסח ועל זה לא גזרו חז"ל".