סופגניות מסביב לעולם

מנהג הסופגניות הוא סגולה נפלאה לפרנסה טובה בשפע. לא לזלזל- לזייף או לאפות. תתחילו לטגן!

פנימה , ל' בכסלו תשע"ה

צ'ורוס - סופגניות ארגנטינאיות
צ'ורוס - סופגניות ארגנטינאיות
צילום: טוב רואי

ר' מימון, אביו של הרמב"ם, קרא שלא לזלזל במנהג "אל ספינג'", בחנוכה, שהוא סגולה נפלאה לפרנסה טובה בשפע. הספינג' הוא מאכל בצק עגול מטוגן בשמן עמוק. בכל תפוצות ישראל התקבל המנהג הזה ובכל עדה הצורה, הטעם והמרקם אחרים, אבל בכל המקרים מדובר בבצק, לרוב מתוק, מטוגן בשפע של שמן עמוק וחם. 

ספינג'

לביבות-סופגניות שעשו עלייה ממרוקו. הן קלילות ועדינות הרבה יותר מהסופגניות הרגילות. במקור נוהגים לטבול אותן בסירופ סוכר סמיך, אך אצלנו בבית מעדיפים אותן בזוקות בסוכר.


חומרים:
1 ק"ג קמח
3 כפות שטוחות שמרים יבשים
3 כפות סוכר 
½ כפית מלח
4-3 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
להגשה: סוכר, אבקת סוכר או סירופ סוכר.

הכנה: 
מערבבים את כל החומרים מלבד המים. מוסיפים מים בהדרגה, עד שמתקבל בצק דליל למדי (כמות המים תלויה בגורמים שונים כמו יכולת הספיגה של הקמח, הטמפרטורה שלו ועוד).
מניחים לתפיחה למשך שעה.
מחממים שמן לטיגון עמוק. בידיים משומנות לוקחים כדור בצק ויוצרים ממנו טבעת עבה (עיגול עם חור באמצע). זורקים את הטבעת לשמן החם. כשהספינג' מזהיב מלמטה הופכים אותו. הספינג' צריך להיות זהוב ולא שחום.
בוזקים סוכר ומגישים.
במקום לשמן את הידיים, אבקו אותן בשכבה נדיבה של אבקת סוכר. הספינג' ייצאו יותר פריכים ויותר שחומים.

ספינג' טוב רואי

צ'ורוס
הגרסה הארגנטינאית לסופגניות. מכינים בצק רבוך, כמו לפחזניות, מעבירים לשקית זילוף ומטגנים, בלי שמרים ובלי התפחה. התוצאה: סופגניות רכות, אווריריות וטעימות ביותר. אם אתם לא בעניין של לספור קלוריות, כדאי להגיש עם רוטב שוקולד חם.
חומרים:
100 גרם מרגרינה או חמאה
כוס מים או חלב
¼ כפית מלח
מעט וניל או קינמון לפי הטעם
3 ביצים
2 כוסות קמח
הכנה:
שמים בסיר את החמאה, החלב, המלח והווניל או הקינמון. מבשלים על להבה נמוכה עד שהחמאה או המרגרינה נמסה. מכבים את האש.
מוסיפים בבת אחת את כל הקמח לסיר ומערבבים בחוזקה, עד שהבצק ניתק מדפנות הסיר.
מקררים מעט. מוסיפים את הביצים אחת אחת, כשאחרי כל ביצה לשים את הבצק.
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב. מזלפים לשמן רותח רצועות בצק קטנות, ומטגנים עד שמזהיב.
את הצ'וריוס מגישים עם רוטב שוקולד חם או כשהן בזוקות באבקת סוכר.

פורסם לראשונה בפנימה

לרכישת מנוי לחצי כאן