אזכרה ומחאה: אבי בן ציון נרצח

כ-250 בני אדם הפגינו בצהריים (רביעי) בצומת אלון בשומרון, במלאת 30 להירצחו של אבי בידי ערבים, וכחלק ממאבק המשפחה להכרה ברצח כאירוע לאומני, מאבק אותו הם מובילים בשיתוף ארגון חוננו.

בעצרת השתתפו בני משפחה, חברים ושכנים מבקעת הירדן, אישי ציבור ותומכים רבים. בנוסף השתתפו בעצרת בני משפחות נוספות שרצח יקיריהן טויח. רבים מהמשתתפים לבשו חולצות שהדפיסו בני המשפחה, ועליהן נכתב "אבי בן ציון נרצח – המניע הלאומני לא יטויח", סיסמת המאבק ושם דף הפייסבוק שפתחו בני המשפחה. לאחר העצרת יצאה שיירת רכבים לבית העלמין בבקעת הירדן לגילוי מצבה.

ניבה בן ציון אלמנתו של אבי סיפרה כי זו הפעם הראשונה שהיא חוזרת למקום הרצח, "אבי נרצח בדרכו, והיום אנחנו עושים את הדרך שלא סיים ומחזירים אותו הביתה. אם לא די שאבי נלקח מאתנו באכזריות, במקום להתאבל אנחנו צריכים לצאת למלחמה. כוחות הביטחון שקצרה ידם מלשמור עליו, כעת מפקירים אותו ואותנו בשנית ונותנים לרוצחיו את מבוקשם. עונשים פליליים ותנאי כלא נוחים במקום שישלמו את מלוא המחיר. משפחתנו, כמו משפחות נוספות שהוציאו את הצדק לאור, לא מתכוונת לוותר עד שהרוצחים יבואו על עונשם".

האלמנה הוסיפה כי "בציניות ניתן לומר שבמדינת ישראל צריך לדעת גם מתי להירצח. אבי נרצח כשהוחלט על פיזור הכנסת, והיום האזכרה היא כשיש פריימריז בליכוד, אז נח לפוליטיקאים להתעלם ולדאוג לכיסאם במקום להתייחס לרצח. ואלו שלא התייחסו לרצח הזה, לא יתייחסו גם לרצח הבא, והוא לצערי יהיה של בעל אחר, אבא אחר, וסבא אחר. לכן אני קוראת כאן לכולם: תעזרו לנו במאבק למניעת הטיוח כדי שמחר לא ישנה המקרה חלילה למישהו מיקירכם".

ראש מועצת בקעת הירדן וחברו של אבי, דוד אלחיאני, פתח את העצרת ואמר "פה ממש לפני 30 יום אבי נרצח בדרכו חזרה מהמרכז. פגעו בו, מאחור בלי ששם לב. בתמימות ובענווה שאפיינה אותו יצא לבדוק את הנזק, אומרים שאף לחץ את ידו של הרוצח הנתעב. איך אפשר לומר שפגעו בו בלי לשים לב? איך אפשר להאמין לגרסת הרוצחים? יש לנו הרבה שאלות שאין לנו מענה עליהן", אמר אלחיאני. "אבי בן ציון, האיש מהבקעה, נרצח כי הוא יהודי. לא נקבל שום קביעה אחרת, וכולנו, משפחת הבקעה, התכנסו כאן כדי לדרוש צדק".

מרים עראמי, אמו של נתנאל הי"ד שנרצח בפיגוע הסנפלינג בפ"ת, ואשר הוכר כאירוע לאומני רק בעקבות מאבק המשפחה וארגון חוננו, הביעה תמיכה במאבק המשפחה, מאבק אותו חוותה רק לאחרונה.

"אנחנו עוברים ימים קשים מאוד ומאוד קשה לי אבל הייתי חייבת לבוא ולחזק את ניבה ואת המשפחה. לצערנו עד שזה לא דופק בדלת שלך לא מבינים את המשמעות האמיתית של מה שקורה. פעם כשהייתי שומעת שיש פיגועים היה כואב הלב אבל עוברים לסדר היום. והיום אני יודעת שאסור לעבור על זה לסדר היום. המאבק הזה חשוב לא רק למשפחת עראמי או משפחת בן ציון. זה חשוב לכולנו. לכל הציבור. אני מתפללת שאף אחד לא יעבור את מה שאנחנו עוברים. אני קיוויתי שנתנאל יהיה הקרבן האחרון אבל התבדינו. כשזה קורה נופלים השמיים ואתה לא יודע מה לעשות, ואם לא ח"כ פייגלין וארגון חוננו אני לא יודעת מה היינו עושים. אני רוצה להגיד למשפחה תהיו חזקים ותלחמו את המלחמה שלכם. אל תוותרו ואל תתנו להם לתת לכם הרגשה כאילו אתם פושעים כמו שהם עשו לנו. תלכו עם האמת שלכם עד הסוף".

"אבי נרצח פעמיים", אמר ח"כ משה פייגלין (הליכוד) שנכח בהפגנה, "הפעם הראשונה זה ע"י ערבים ובפעם השניה ע"י המדינה שאינה מכריזה שמדובר ברצח על רקע לאומני".

לדבריו "המדינה מפנה עורף ומשנה את הנושא לפלילי ורוצחים אותנו פעמיים. יש שיטה שבכל מקום המערכות מטשטשות את הפיגוע ומשנה את הרקע לפלילי ולמעשה מאפשרות ונותנות לגיטימציה למחבלים להמשיך". 

18 ראשי רשויות ביהודה ושומרון שיגרו השבוע מכתב דחוף לשר הביטחון משה (בוגי) יעלון ובו דרישה להכרה ברצח כלאומני ומבחינה מחודשת של האירוע.

המכתב מגיע בעקבות הודעת המשטרה על כך שדריסתו של בן ציון בצומת אלון, הוא אירוע פלילי. בני משפחתו כינסו מסיבת עיתונאים בשיתוף ארגון חוננו המלווה אותם משפטית, והודיעו כי יאבקו עד להכרה באירוע כלאומני.

"לפני כשלושה שבועות, נמצא אבי בן ציון, חקלאי תושב נתיב הגדוד, כשהוא מוטל מחוסר הכרה בצומת אלון וסובל מפגיעת ראש קשה", כתבו ראשי הרשויות ליעלון.