בשביל הילד, לבשל עם אמא זו חווייה מעצימה: היא סומכת עליו, נותנת לו להיכנס לממלכה שלה ובסוף התהליך - יש תוצר שהוא נהנה ממנו ומהשבחים עליו.

בנוסף, זהו זמן שבו הוא נשאר כל הזמן בשדה הראייה של אמא ובפוקוס מוחלט שלה. סוג של זמן איכות.

בשביל אמא, לבשל עם הילד זו חוויה מעצימה: את מגלה כמה הילד שלך נבון, יודע לספור, למדוד, להחזיק בכף יציבה וזוכר מפעם קודמת את ההבדל בין סוכר וניל לאבקת אפיה. את מרוכזת בו, מבליגה על הטעויות ומחכה יחד איתו להנאה שבאכילת היצירה המשותפת.

אז למה בעצם אנחנו לא עושות זאת לעיתים קרובות?

אחד התירוצים הוא שלא כל מאכל מתאים לבישול המשותף. אז ב''דני ספרים'' הוציאו את הספר "אמא ואני מבשלים" שאמור להמיס את כל חומות ההתנגדות (שנובעות בעצם מחשש מבלאגן, בזבוז זמן, ותוצרים לא תמיד מלהיבים למאכל).

הספר מגיע בפורמט מלבני גדול, כולו צבעוני ומנוקד, יש בו הסברים על תזונה נכונה, עגבניות ותפוחי אדמה, לצד מתכונים קלילים ללחמניות, רוטב לפסטה, פרליני שוקולד ואפילו עוגת אוכמניות.

קלילים? כן. כל מתכון מורכב משישה צעדים, כשאת המסובכים יותר אמא מקבלת לידיה אך את רוב רובו של התהליך הילד יכול לבצע בעצמו.

התמונות משגעות וההוראות באמת נשמעות פשוטות. רק להחליט שהיום זה יקרה ולוודא שיש בבית את המצרכים.

(כל הנ''ל נכון גם לגבי בתים בהם אבא דומיננטי במטבח, לא פחות.)