ארוחה שלמה
ארוחה שלמהצילום: פנימה

חומרים:
12 יחידות פילה דג (לברק, סול, מוסר או מושט)
למלית:
2 כפות שמן זית
2 גזרים מגורדים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
סלסלת נבטים עבים (נבטי שעועית)
5-4 פטריות שמפיניון פרוסות
1 בצל חתוך לרצועות דקות
כף ג'ינג'ר מגורר
מלח ופלפל

לציפוי:
2 ביצים
כוס פירורי לחם
כוס קמח
מלח ופלפל
שמן לטיגון

לרוטב:
4 כפות לימון כבוש קצוץ
2 כפות שמן זית
½ כפית פפריקה חריפה
חבילת כוסברה קצוצה
פלפל ירוק חריף קצוץ, לפי הטעם


הכנה:
מחממים את השמן ומקפיצים בו את הירקות עד שהם רכים אבל לא סמרטוטיים.
מניחים פילה דג על משטח עבודה, מפזרים עליו שתיים-שלוש כפות ירקות מוקפצים. סוגרים בפילה נוסף ומהדקים. טובלים את הדג הממולא בקמח ואחר כך בביצה ובפירורי לחם.
מטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה.
לרוטב: מערבבים את כל החומרים ומגישים על הדג.
* ניתן להגיש גם עם רוטב פטריות.

פורסם לראשונה ב''פנימה''

לרכישת מנוי לחצי כאן