זהירות, דגים טריים

במשרד הבריאות מרעננים כמידי שנה, לקראת החגים, את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus.

שלמה פיוטרקובסקי , י"א בניסן תשע"ה

היזהרו מהדגים. אילוסטרציה
היזהרו מהדגים. אילוסטרציה
צילום: מרסלו סוס, פלאש 90

דגים הם מרכיב משמעותי בארוחות חג הפסח אצל ישראלים רבים, ובמשרד הבריאות מרעננים כמידי שנה את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus, בעיקר בדגים: מושט/אמנון, בורי ודניס.

במשרד מציינים, כי חיידק הויבריו Vibrio vulnificus עלול לגרום לזיהומים חמורים. מאפייני הזיהום הם: כאב חזק, בצקות, בועות, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם.

על פי נתוני האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, בשנת 2013 דווחו 12 מקרי תחלואה מאובחנים מעבדתית של Vibrio vulnificus, ובשנת 2014 דווחו 2 מקרים.

לאור הסיכון ממליץ משרד הבריאות:

  • לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רשיון עסק).
  • לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח.
  • לא לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
  • להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים.
  • לא לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. להקפיד לקנות רק את הדגים, שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים.
  • לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/ או פצעים פתוחים בידיים - מומלץ להמנע מכל מגע עם הדגים.