ביצה בקן
ביצה בקןצילום: טוב רואי


ביצה בקן
מנה שהיא חביבת הילדים. ניתן להכינה בגרסה לעצלנים – בתנור, או בגרסה המפנקת במחבת. מגישים עם סלט וגבינה לארוחת ערב.

חומרים:
פרוסות לחם
ביצים
מלח
מעט שמן זית
אפשר: זעתר

הכנה:
מוציאים מכל פרוסת לחם את התוך הלבן ומשאירים רק מסגרת של הקשה עם מעט מהלבן. מורחים את השוליים וגם את הפרוסות שהוצאנו במעט שמן.

לגרסה האפויה: מניחים את עיגולי הלחם (הקן) בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. שוברים ביצה לתוך כל קן לחם, מבלי לשבור את החלמון (הצהוב). ממליחים ומתבלים בזעתר אם רוצים. אופים בחום בינוני עד שהחלבון נקרש. אופים גם את עיגולי הלחם שהוצאנו.

לגרסה המטוגנת: מחממים מעט שמן או חמאה במחבת. מניחים את עיגול הלחם (הקן), מטגנים קלות מצד אחד, הופכים ושוברים לתוך העיגול ביצה. מתבלים. מטגנים עד שהחלבון נקרש. 


לחם מטוגן
הפתרון הקליל והנפוץ לשאריות חלה משבת. יש גרסה מתוקה ויש גרסה מלוחה. יש שמעדיפים את הפרוסות דקות ומעט פריכות ויש שמעדיפים פרוסות עבות ועסיסיות. העיקרון זהה בכל השיטות: טובלים פרוסות חלה בביצה מתובלת ומטגנים במעט שמן או חמאה.


חומרים:
4-3 פרוסות חלה
2 ביצים
מלח
חמאה או שמן לטיגון
לתיבול מתוק מפחיתים מכמות המלח ומוסיפים: 
סוכר לפי הטעם
מעט קינמון או תמצית וניל

לשדרוג:
ניתן להוסיף לביצה טעמים שונים כמו רסק עגבניות, צ'ילי מתוק, עשבי תיבול יבשים או טריים.

הכנה:
טורפים היטב את הביצים ומתבלים לפי הטעם. טובלים את פרוסות הלחם בביצים הטרופות. ממיסים מעט חמאה במחבת או מחממים שמן. מטגנים את הפרוסות משני הצדדים עד להזהבה עמוקה.

לחם מטוגן
לחם מטוגןטוב רואי




פרנץ' טוסט מפנק
חומרים:
4 פרוסות חלה דקות
4 פרוסות גבינת ברי פקאן
כף גבינת שמנת בטעם טבעי
2 ביצים 
½ כוס חלב
קורט מלח
כפית סוכר
2 כפות שקדים פרוסים
25 גרם חמאה לטיגון
להגשה:
½ כוס פירות חתוכים
כף סילאן

הכנה:
מכינים כריכים ממולאים בשני סוגי הגבינה. מערבבים בצלחת עמוקה את הביצים עם החלב, המלח והסוכר. 
טובלים את פרוסות הלחם בביצים הטרופות בחלב, כדקה מכל צד. שמים את השקדים הפרוסים בצלחת שטוחה וטובלים את הפרוסות בשקדים כך שיידבקו לביצים. ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. אפשר גם לאפות בתנור בחום בינוני. מניחים את הפרוסות המטוגנות על צלחת שטוחה, מפזרים מעליהן את הפירות ומזלפים סילאן.

פורסם ב'פנימה'

לרכישת מנוי לחצי כאן