ראש השנה מתקרב ועימו הארוחות הרבות והבישולים. שלחו למדור המתכונים בערוץ 7 את המתכון המיוחד שלכם לחג ותוכלו לזכות בארוחה זוגית במסעדה.
מדליוני פילה ברוטב ערמונים
רכיבים ל-4 מנות:
800 גרם פילה בקר פרוס למדליונים
שמן זית
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מלח גס לפי הטעם
1 ליטר נוזל בקר משובח מצומצם
1 בצל קצוץ דק
1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
50 מ״ל דבש דבורים טהור
100 מ״ל יין אדום יבש
2 ענפי טימין
50 גרם מחמאה
1 כף קמח
300 גרם ערמונים קצוצים גס
פירה תפוחי אדמה:
1 ק"ג תפוחי אדמה
מלח לפי הטעם
200 גרם מחמאה
אופן ההכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.
- מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.
- במחבת חמה ממיסים את המחמאה.
- מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.
- את הפילה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית.
- מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ-2 דקות מכל צד.
- בסיר קטן יש לאדות קלות את הבצל במחמאה להוסיף את שורש הפטרוזיליה ולהמשיך לאדות על אש בינונית כשלוש דקות.
- מוסיפים כף קמח עד שהוא נבלע ומוסיפים את היין ומצמצמים עד להטמעה חלקית.
- מוסיפים את הנוזל הבקר המצומצם, הערמונים והדבש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית ממשיכים בצימצום הרוטב עד להסמכתו.
- מוציאים את עלי הטימין ויוצקים מעל המדליונים והפירה.
המתכון באדיבות סומסה למהדרין בכשרות "יורה דעה" שמיטה לחומרא, הרב שלמה מחפוד
רח' ז'בוטינסקי 1 רמת גן.