מדליוני פילה ברוטב ערמונים
מדליוני פילה ברוטב ערמוניםצילום: תומר בורמד

מצרכים (לכמות של ארבע מנות):

800 גרם פילה בקר פרוס למדליונים.

שמן זית.

פלפל שחור גרוס לפי הטעם.

מלח גס לפי הטעם.

1 ליטר נוזל בקר משובח מצומצם.

1 בצל קצוץ דק.

1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק.

50 מ״ל דבש דבורים טהור.

100 מ״ל יין אדום יבש.

2 ענפי טימין.

50 גרם מחמאה.

1 כף קמח.

300 גרם ערמונים קצוצים גס.

פירה תפוחי אדמה:

1 ק"ג תפוחי אדמה.

מלח לפי הטעם.

200 גרם מחמאה.

אופן ההכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.

מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.

במחבת חמה ממיסים את המחמאה.

מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.

את הפילה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית.

מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כשתי דקות מכל צד.

בסיר קטן מאדים קלות את הבצל במחמאה, מוסיפים את שורש הפטרוזיליה וממשיכים לאדות על אש בינונית כשלוש דקות.

מוסיפים כף קמח עד שהוא נבלע ומוסיפים את היין ומצמצמים עד להטמעה חלקית.

מוסיפים את הנוזל הבקר המצומצם, הערמונים והדבש.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית.

ממשיכים בצמצום הרוטב עד להסמכתו.

מוציאים את עלי הטימין ויוצקים מעל המדליונים והפירה.

בתיאבון!