מאפה במילוי בשר

השף אופיר בן ארצי עם מאפה בשר כפי שלא הכרתם. בין המצרכים: מיונז, אגוז מוסקט וקפה שחור. נסו בבית ודווחו לנו על המחמאות

אופיר בן ארצי , ט' בחשון תשע"ו

מאפה בשר משובח
מאפה בשר משובח
צילום: אופיר בן ארצי

מצרכים:
 

לבצק:

1 קילו קמח.

2 כפות סוכר.

1 כפית מלח.

2.5 כפות מיונז.

500 מ"ל מים פושרים.

1 כפית גדושה שמרים.

לתת לבצק לנוח קצת אחרי שמקמחים אותו.

לבשר:

1 קילו בשר טחון.

3 בצלים קצוצים דק, לא מגורד.

קורט מלח.

קורט פלפל שחור.

קמצוץ אגוז מוסקט.

קורט קפה שחור (לא להיבהל! זה מדגיש את הטעם של הבשר).


אופן ההכנה:

לערבב טוב את הבשר עם המצרכים כך שכל החומרים יכנסו טוב בבשר.

לרדד את הבצק שיהיה דק בעובי של בצק עלים.

לרבע את הבצק ולחתוך למלבנים, להניח בתבנית.

למלא כף גדושה מהבשר ולשים בכל מלבן שבתבנית. לסגור ולמרוח מעל ביצה ושומשום.

להכניס לתנור לארבעים דקות על 180 מעלות.

הבשר יתבשל באפייה ויגיר נוזלים לכן יש להוציאו לאחר כחצי שעה, לשפוך את הנוזלים ולהכניס שוב, כך שיהיה אפוי ויבש למטה.

להוציא ולהגיש ברוטב פטריות או צ'ילי מעל.

שבת שלום ובתיאבון!

--

מתוך מגזין ערוץ 7