בשר ויין
בשר וייןצילום: thinkstock

מצרכים:

לרוטב היין: (מתאים לכמות של 2 ק״ג בשר)

בקבוק יין אדום יבש.

חצי כוס סוכר.

כפית מלח.

כף פלפל שחור גרוס.

כוס מים.

רבע כוס דבש או סילן.

רבע כוס סויה או כף חומץ.

מעט ג'ינג'ר טחון טרי (לא חובה).

אופן הכנת הרוטב:

לשים בסיר את כל המצרכים ולבשל על אש נמוכה, לערבב במשך כשעה וחצי עד שכל אדי היין יצאו. להקפיד לערבב כל הזמן כדי שהיין לא יסמיך. לאחר מכן להוסיף חצי כוס קמח למים קרים מאוד (להקפיד על קרירותם על מנת שלא יווצרו גושים) ולהוסיף לרוטב היין, מתקבל רוטב מתקתק.

אפשר להעלות או להוריד מכמות הסוכר והדבש.

אופן הכנת הבשר:

להשרות סטייק סינטה / סטייק עין / פילה במרינדה של רוטב היין לפחות כשלוש שעות.

לאחר מכן לצלות אותו טוב ולזגג עליו רוטב מלמעלה. (אפשר להניח על פלנצ'ה או על מחבת פסים, אין צורך במנגל).

שימו לב, יש אפשרות לשדרג עם ירקות כמו עגבנייה, גמבה, חציל, קישוא או בצל על הפלנצ'ה עם מעט שמן, עד שהירקות יקבלו צלייה יפה ועסיסית.

שימוש נוסף לרוטב יין עם בשר:

לקחת בשר (מומלץ צלי כתף מספר 5, או מספר 4).

--

טיפ:

כדי לרכך בשר קשה, מומלץ להרתיחו במשך כארבע שעות בסיר רגיל.

--

לשים בסיר:

מים רותחים (עד לכיסוי הבשר).

2 כפות חרדל.

3 כפות דבש.

(השילוב של חרדל ודבש מעניק לבשר רכות).

בצל שלם קלוף.

עלי דפנה.

הבשר יוצא רך. ניתן להשתמש בציר הבקר שנוצר ממנו.

לפרוס את הבשר ולהניח על תבנית פיירקס.

את הבצלים לפרוס ועליהם להניח את הבשר פרוס.

--

טיפ:

ניתן להחליף את הבצל הרגיל בבצלצלי 'שאלוט' ולהוסיף פטריות חיות שלמות.

--

לשפוך את רוטב היין שיכסה את הבשר.

לכסות את הבשר בנייר כסף, לאפות בחום של 180 מעלות במשך כשעתיים.

בתיאבון!

---

מתוך מגזין ערוץ 7