פיתוח ישראלי חדש: חציל ללא גרעינים

אחרי הענבים והאבטיחים ללא גרעינים מגיע תור החצילים. פיתוח ישראלי שם קץ לחפירות בתוך החציל להוצאת הגרעינים המרירים שבו.

שמעון כהן , כ' בחשון תשע"ו

חצילים
חצילים
צילום אילוסטרציה: לירון אלמוג, פלאש 90

אחד האתגרים המתסכלים של אוהבי החצילים הוא סילוק הגרעינים שטעמם מוסיף מרירות לתבשיל. יחד עם הגרעינים הולך לרוב לאיבוד גם חלק מבשר החציל העסיסי. פיתוח ישראלי פותר את הבעיה.

חקלאי עין יהב החלו באחרונה בשיווק זן חדש של חצילים שישים קץ לחפירות בתוך הירק – חציל ללא גרעינים. הזן החדש מצטיין במראה חיצוני מושך, מבנה נאה וצבע שחור מבריק. הוא כבד יחסית, 400 גרם בממוצע לירק, מאחר והוא מלא וגדוש ללא חלל פנימי ריק, כפי שיש בחצילים רבים אחרים.

משווקי הירק החדש מעירים ומציינים כי חובבי החצילים, שהתרגלו בעבר להתרחק מחצילים גדולים לאחר שלמדו שיש בהם גרעינים רבים, יוכלו לחזור ולהנות ממלוא תכולתם.

החציל החדש גדל בהפריה טבעית וחיי המדף שלו ארוכים במיוחד ומגיעים לשבועיים – כך ניתן יהיה לשמור אותם ולבשל או לטגן בתוך התקופה ללא חשש שהם יתקלקלו.

יצוין כי בעבר נעשו בישראל ניסיונות לשווק חצילים נטולי גרעינים מזנים אחרים, אולם הם היו קטנים ורזים ולכן לא זכו לפופולריות רבה. החציל החד מבקש לענות על כל הציפיות. כעת רק נותר לו להוכיח את עצמו במבחן השוק.