פסטה ברוטב בטטה, שמנת ופטריות

שף 'מגזין ערוץ 7' מגיש: פסטה ברוטב רך וקטיפתי. להכין במטבח, לאכול בסלון ולהרגיש במסעדה! ואל תפספסו את הטיפים החמים.

השף אופיר בן ארצי , י"ט בטבת תשע"ו

פסטה חלבית
פסטה חלבית
צילום: Aneta Gu | iStock

מצרכים:
 

1 חבילת פסטה.

3 בטטות גדולות.

100 גרם חמאה.

2 חבילות פטריות חיות.

2 שמנת לבישול.

מלח.

פלפל שחור.

3 כפות קמח.

חצי ליטר חלב.

גבינה צהובה מגורדת.

גבינת פרמזן מגורדת.

אופן ההכנה:

לבשל את הפסטה ולשטוף אותה במים קרים.

להרתיח את הבטטות עד לריכוך.

טיפ מהשף:

עדיף להרתיח את הבטטה עם הקליפה ורק לאחר מכן לקלף, על מנת לשמור עליה שלא תתפרק.

לפרוס את הפטריות לפרוסות דקות.

לחמם חמאה על מחבת ולטגן בה את הבטטה והפטריות עד שהבטטה מתפוררת והפטריות מזהיבות.

לשפוך את השמנת והחלב למחבת ולחכות לרתיחה.

להוסיף מלח, פלפל שחור וקמח מעורבב עם מעט מים כדי שלא יווצרו גושים. לערבב ברצף כחמש דקות.

להניח את הפסטה בתבנית, אפשר לערבב את הגבינות עם הפסטה כבר בשלב הזה.

לשפוך את הרוטב על הפסטה.

אפשר לפזר את הגבינות בשלב הזה ולהגיש חם.

אפשרויות נוספות:

1. למנות אישיות יפות ניתן להניח בכל צלחת פסטה עם גבינה ולשפוך רוטב רותח על כל מנה.

2. למי שאוהב את הפסטה שלו קריספית - אפשר להכניס את התבנית לתנור עם הפסטה, הרוטב והגבינות מלמעלה למשך 20 דקות בחום של 180 מעלות. 

טיפ מהשף:

סיימתם לאכול ונשארה פסטה? אפשר לעשות סלט חסה עם חמוציות ובצל סגול ולערבב את הפסטה כשהיא קרה עם הסלט.

בתיאבון!

---

מתוך מגזין ערוץ 7