פלאפל דגים

בלי הרבה מאמץ ועם קצת אומץ תוכלו ליצור את המנה החורפית המשגעת הזו – פלאפל דגים עם רוטב אדמדם פיקטני וסלט פטריות חלומי.

השף אופיר בן ארצי , כ"ו בטבת תשע"ו

פלאפל דגים
פלאפל דגים
צילום: margouillatphotos | iStock

מצרכים לקציצות:

חצי קילו פילה דג טרי, בלי קוצים (בורי, דניס וכדומה. אפשר גם לערבב).

2 כוסות חומוס שעבר השרייה של 12-24 שעות.

שליש כוס קמח חומוס (מתאים כתחליף לכל הקציצות במקום קמח מצה או פירורי לחם).

כוסברה.

נענע גרוסה בלי גבעולים.

מעט שמיר.

מלח.

כף סודה לשתייה.

6 שיני שום.

כפית כמון.

כף מיץ לימון.

 

אופן הכנת הקציצות:

 

לטחון הכל היטב עד שמתקבלת בלילה רכה וסמיכה.

אפשר להוסיף קמח חומוס לבלילה אם יוצא רטוב מדי.

ליצור כדורים יפים בגודל בינוני.

לטגן בשמן עמוק על להבה בינונית עד להזהבה.

לשים בצד לסינון.

 

בינתיים ניתן להכין את הסלט (מתכון בסוף).

 

לרוטב הקציצות:

 

מצרכים לרוטב:

 

חומוס (בשימורים או מבושל היטב).

2 עגבניות אדומות מגורדות, עדיף בלי הקליפה.

 

טיפ מהשף: כדי להסיר מהעגבנייה את הקליפה יש לעשות חריצים שתי וערב בראש העגבנייה, להרתיח כמה דקות במים רותחים ולהעביר מיד למים קרים, כך הקליפה יורדת מהר בלי לפגוע בעגבנייה.

 

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות.

פלפל חריף קצוץ דק.

כף וחצי פפריקה מתוקה בשמן.

מלח.

5 שיני שום כתושות.

2 כפות רסק עגבניות.

כוסברה קצוצה דק.

 

אופן הכנת הרוטב:

 

לטגן במעט שמן את הפלפלים, החומוס והשום עד לריכוך.

להוסיף את העגבניות המגורדות, מלח ורסק.

לערבב היטב עד שמתקבל רוטב סמיך.

לקשט את הצלחת ברוטב ולהניח עליו כמה מכדורי פלאפל הדגים שהכנו.

לפזר מעט כוסברה קצוצה בצלחת קטנה ליד להגיש יחד עם הסלט לצד פיתה חמה וטרייה.

 

מצרכים לסלט:

 

15 בצלים קטנים (שאלוט או רגילים).

2 חבילות פטריות חיות שלמות.

שמיר קצוץ.

פלפל שחור גרוס.

כפית מלח.

2 כפות חומץ.

כפית מיץ לימון.

כפית רוטב סויה (לא חובה).

אגוזים טחונים גס (לא חובה).

 

אופן הכנת הסלט:

 

להכניס לשמן העמוק הרותח את הבצלים בשלמותם לכ-20 דקות.

להוסיף את הפטריות לעוד 20 דקות.

לסנן ולהניח בקערה.

להוסיף שמיר, פלפל שחור, מלח, חומץ, מיץ לימון, רוטב סויה ואגוזים.

לערבב היטב ולהגיש קר או חם.

 

בתיאבון!

---

מתוך מגזין ערוץ 7