לחמניות מלאות במתיקות

לחמניות ממולאות של אלינור רחמים. מגישים חם בארוחת שבת או בסתם ארוחת ערב

אלינור רחמים , כ"ה בשבט תשע"ו

לחמניות ממולאות
לחמניות ממולאות
צילום: פנימה

לבצק:

קילו קמח

2 כפות שמרים

½ כוס סוכר לבן

½ כוס סוכר דמררה

כף מלח

כף גדושה קינמון

½2 כוסות מים

כוס שמן

למילוי:

10 בצלי שאלוט חתוכים לרצועות דקות

חמוציות

צימוקים

משמשים

קינמון

מעט מלח (לפי הטעם)

להברשה:

ביצה

לאחר האפייה:

½ כוס סוכר חום

¼ כוס מים

הכנה:

לבצק:

מערבבים את החומרים היבשים יחד כאשר השמרים לא נוגעים ישירות במלח. מוסיפים ¾ כוס שמן ו‑½2 כוסות מים ולשים היטב, רצוי במיקסר. לאחר הלישה משמנים ברבע כוס שמן. מתפיחים כשעה וחצי, ואז מתפיחים שנית.

למילוי:

מטגנים את הבצלים בשמן. לאחר שהבצלים מזהיבים מוסיפים את הפירות היבשים ומתבלים בקינמון ומעט מלח. מכינים עיגולים בגודל של כדור פינג פונג (אפשר גם יותר גדול), משטחים כל כדור ומניחים במרכזו כף מהתערובת. סוגרים לכדור כשהקיפולים כלפי מטה. נותנים לכדורים לנוח רבע שעה לפני האפייה, מורחים בביצה ומכניסים לתנור. לאחר האפייה מורחים את מי הסוכר.

מגישים חם.

---

פורסם ב''פנימה'', לרכישת מנוי