שיפודי פרגיות בתפוזים על מצע אורז ירוק

מתכון אחד, שני מתכונים: כל אחד בנפרד קל להכנה ובטעם מצוין, וביחד הם מנה של מסעדות שכיף להכין גם בבית.

אלינור רחמים , כ"ו בשבט תשע"ו

שיפודי פרגית, אורז ירוק
שיפודי פרגית, אורז ירוק
צילום: פנימה

חומרים:

קילו פרגיות חתוך לקוביות יפות

למשרה:

חצי מכל רכז תפוזים קפוא (של פריגת)

2 כפות סוכר חום

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב סויה

1/3 כוס שמן

4 שיני שום כתוש

לאורז:

2 כוסות אורז

½3 כוסות מים

בצל גדול קצוץ

כוסברה

פטרוזיליה

שמיר

הכנה:

לאורז:

שוטפים את העלים ומייבשים היטב. קוצצים את הבצל ואת כל העלים לתערובת אחידה. מטגנים את הבצל, ולאחר שהוא מזהיב מוסיפים את העלים. מטגנים קלות ומוסיפים את האורז. מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה כשלושים דקות, עד שהאורז מוכן.

לפרגיות:

מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים את הפרגיות כשעתיים או יותר (כמה שיותר - יותר טוב. אפשר לילה שלם במקרר). משפדים את הפרגיות על שיפודים ומטגנים במחבת סטייק עד שהפרגיות מוכנות. מגישים את שיפודי הפרגיות לצד האורז הירוק.

---

פורסם ב''פנימה''

לרכישת מנוי